Το είδατε, ή το διαβάσετε πουθενά; Ασφαλώς όχι. Γιατί απλούστατα το κατοχικό καθεστώς που ελέγχει τα ΜΜΕ το απέκρυψε επιμελώς. Πρόκειται για την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διενεργείται με ευθύνη της ΕΕ, η οποία μετρά τις θετικές ή αρνητικές γνώμες των Ευρωπαίων πολιτών για τη Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Το συγκεκριμένο ερώτημα που τίθεται είναι : «Παίρνοντας όλα υπόψη σας, θα έλεγες ότι η χώρα σου έχει εξισορροπητικά ευνοηθεί ή όχι από το να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

Στην Ελλάδα, το ΟΧΙ στην ερώτηση αυτή ανέρχεται στο 48%,γεγονός που σημαίνει ότι, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και φυσικά πολλοί περισσότεροι πρέπει λογικά να είναι δυσαρεστημένοι από το ευρώ και τα μνημόνια.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανέρχεται σε 64% κατρακυλώντας από πολύ υψηλότερα σχετικά ποσοστά στο παρελθόν που έφταναν και στο 80-90%. Αυτό αναδεικνύει την αλματώδη άνοδο του ευρωσκεπτικισμού τα τελευταία χρόνια και το δυσοίωνο μέλλον της γερμανικής ΕΕ, που δυναμιτίσθηκε από την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας, την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της γηραιάς Ηπείρου και την αναμενόμενη νίκη των αντί-ευρώ κομμάτων στην Ιταλία στις εκλογές του 2018.

Αρνητική εικόνα για την Ευρώπη ακόμα και πιο κάτω και από αυτή της Ελλάδας έχουν οι Ιταλοί με 39% και οι Κύπριοι με 45%. Χαμηλά είναι τα ποσοστά τα αντίστοιχα ποσοστά των Αυστριακών (53%), των Βρετανων(55%), των Βούλγαρων ( 56%), των Τσέχων ( 56%) αλλά και των Γάλλων ( 58%). Αντίθετα σε σχετικά υψηλά επίπεδα κινούνται τα ποσοστά των Γερμανών ( 77%), των Ολλανδών(76%) των Πολωνών (84%) των Λιθουανών και περιέργως των Ιρλανδών, οι οποίοι έχουν μεταβληθεί σε χώρα φορολογικού παράδεισου.

Στο πίνακα που ακολουθεί πιο κάτω παρατίθεται όλα τα ποσοστά του ΟΧΙ στις χώρες της ΕΕ.

όχι

Υπενθυμίζεται ότι, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, το 61,3% του ελληνικού λαού ψήφισε ΟΧΙ στο «πάση θυσία στο ευρώ» και οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τη συνηγορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μετέτρεψαν σε ΝΑΙ.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις συστημικών εταιρειών στη χώρα μας που έχουν δημοσιοποιηθεί τον Μάρτιο τρέχοντος αναδείκνυαν  το όχι στο ευρώ, είτε να ισοψηφεί ή να είναι πλειοψηφικό έναντι του ναι στο ευρώ.
Από τότε το ερώτημα αυτό δεν τίθεται πλέον σε δημοσκοπήσεις αφού ακόμα και οι συστημικές εταιρείες δεν μπορούν να υπερβάλλουν σε πλαστογράφηση των πραγματικών αποτελεσμάτων μιας δημοσκόπησης πάνω από ένα ορισμένο επίπεδο.

Γεγονός είναι ότι, η συζήτηση για το μείζων ζήτημα ευρώ ή  δραχμή έχει εξαφανιστεί από το δημόσιο διάλογο στα καθεστωτικά ΜΜΕ με άνωθεν εντολή. Το θέμα αυτό καίει και πολύ δύσκολα οι συστημικοί υπερασπιστές του ευρώ μπορούν να το υποστηρίξουν υποφερτά απέναντι σε σοβαρό αντίλογο.

Είναι πλέον φανερό ότι, το σημερινό κοινοβουλευτικό σύστημα στη χώρα μας πάσχει βαρύτατα αφού, η άποψη υπέρ του εθνικού νομίσματος που είναι πλέον πλειοψηφική στην κοινή γνώμη δεν εκπροσωπείται. ¨Όμως, η σύσταση ενός νέου σοβαρού πατριωτικού και δημοκρατικού φορέα που θα εκπροσωπήσει αυτό το ακάλυπτο πλειοψηφικό ρεύμα θα γίνει. Και τότε θα τελειώσουμε με το ευρωμνημόνιο, τη γερμανική κατοχή και τους εδώ εντολοδόχους της.

ΠΗΓΗ