Στα 35 εκατομμύρια ευρώ όρισε, ο ομόφωνη απόφασή του, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο την τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Το Συμβούλιο απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό ΨΗΠΤΕ κ. Ν. Παππά με την οποία τον πληροφορεί για την ομόφωνη απόφασή του σχετικά με την τιμή εκκίνησης.

Δεδομένου ότι το Συμβούλιο έχει καταλήξει ότι ο συνολικός αριθμός αδειών που θα δημοπρατηθούν θα είναι επτά, υπολογίζει να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για το ποσό που είχε συλλεγεί στον προηγούμενο διαγωνισμό, όταν όμως οι δημοπρατούμενες άδειες ήταν μόλις τέσσερις με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα «πονταρίσματα» αλλά και η εκτίμηση ότι η επένδυση θα είναι αποδοτική καθώς επρόκειτο για μία «αγορά» με λίγους «παίκτες».

Υπενθυμίζεται ότι πριν ο νόμος Παππά, με τον οποίο διεξήχθη ο διαγωνισμός, κηρυχθεί αντισυνταγματικός, η δημοπρασία είχε τους εξής νικητές: ο ΣΚΑΪ διασφάλισε την πρώτη άδεια με 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ τις άλλες τρεις κέρδισαν ακολούθως οι κ. Καλογρίτσας (52,6 εκατ. ευρώ), Κυριακού (ΑΝΤ1, 75,9 εκατ. ευρώ) και Μαρινάκης (Αλτερ Εγκο, 73,9 εκατ. ευρώ). Ο όμιλος Καλογρίτσα, υπό το βάρος αποκαλύψεων αλλά και της αδυναμίας να φέρει εγγυητική αποχώρησε, με την συγκεκριμένη άδεια να καταλήγει στη Dimera του Ιβάν Σαββίδη.

 

Πηγή: http://www.kathimerini.gr