Αρχική Διάφορα ΕΣΡ: Οι πέντε που παίρνουν οριστικά τηλεοπτικές άδειες

ΕΣΡ: Οι πέντε που παίρνουν οριστικά τηλεοπτικές άδειες

Ανακοινώθηκαν από το ΕΣΡ οι τελικοί υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες έπειτα από την εξέταση των σχετικών φακέλων.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, λαμβάνουν οριστική τηλεοπτική άδεια οι:

ΣΚΑΪ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
STAR – ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Alpha – ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
ANT1 – ANTENNA TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Epsilon TV – ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.

Οι καναλάρχες καλούνται να καταβάλουν 35 εκατ. ευρώ έκαστος σε δέκα ετήσιες ισόποσες δόσεις. Η καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 3.500.000 ευρώ, θα πρέπει να γίνει εντός δεκαπέντε ημερών.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης δόσης, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανήρτησε σε tweet την απόφαση και το σκεπτικό του ΕΣΡ με το σχόλιο «Habemus άδειες».

«Είναι μία σημαντική στιγμή για τα τηλεοπτικά πράγματα στην Ελλάδα. Ήταν ένα μάθημα υπομονής, επιμονής, αντοχών. Είχαμε δύσκολες στιγμές στην επιμονή μας να δοθούν οι τηλεοπτικές αδειες αλλά είχαμε το Σύνταγμα και το δίκαιο με το μέρος μας» σχολίασε μέσω Twitter ο Νίκος Παππάς. «Έχουμε λόγους να χαμογελάμε. Πολλά βήματα πρέπει να γίνουν ως προς το περιεχόμενο των τηλεοπτικών σταθμών. Θερμά συγχαρητήρια σε καθένα από τα μέλη του ΕΣΡ που κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια εκκρεμότητα τριακονταετίας» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Για ένα θετικό αποτέλεσμα για το δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία κάνει λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, σχετικά με τον σημερινό κατάλογο οριστικών δικαιούχων των τηλεοπτικών αδειών.

«Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ κλείνει με τον πλέον θετικό -για το δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία- τρόπο τη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κάποιοι δεν το ήθελαν και το πολέμησαν. Περαστικά», δήλωσε ο Λ. Κρέτσος.

Την διάψευση όσων ήθελαν απεριόριστες άδειες επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σημειώνοντας πως «μπαίνει κατ’ αρχήν τάξη» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ότι τώρα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση του προγράμματος.

«Σημαντική η σημερινή ημέρα της απόδοσης του status των συχνοτήτων για τις πέντε άδειες στην ελληνική τηλεόραση. Μετά από τόσα χρόνια, μετά από τόσες πατέντες που είχαν βρεθεί για μη νόμιμη πληρωμή όσων έπρεπε να αποδίδονται στο δημόσιο, έγινε δυνατόν με τη σφραγίδα του ΕΣΡ και με αδιάβλητες διαδικασίες να οριοθετηθεί αυτός ο χώρος και να αποδοθούν μέσα σε 10 χρόνια τα αναλογούντα ποσά. Αυτό είναι σημαντικό. Μπαίνει μία κατ’ αρχήν τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», τόνισε ο Ν. Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Σήμερα τελειώνει οριστικά ένα άνομο καθεστώς στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν επισημαίνει ότι «μετά από τρεις δεκαετίες παρανομιών, υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος και διατήρησης μιας σχέσης διαπλοκής μεταξύ καναλαρχών και κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι ιδιοκτήτες των νόμιμα αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών υποχρεώνονται, πλέον, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, αλλά και να καταβάλλουν τα σχετικά αντίτιμα για τη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, κάτι που δεν τολμούσαν καν να διανοηθούν να τους το ζητήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση του κόμματος υπογραμμίζεται: «Οι αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν τα τελευταία χρόνια, από επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού, επιτέλους δικαιώνονται».

Έρχεται το νομοσχέδιο για τηλεοπτική κάλυψη των περιοχών που δεν έχουν «σήμα»

Στο μεταξύ σήμερα, ψηφίστηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με το οποίο αποκτούν τηλεοπτική πρόσβαση 411.000 κάτοικοι της χώρας, οι οποίοι δεν έχουν έως σήμερα «σήμα» στα ελληνικά κανάλια. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΧΑ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν επιφύλαξη μέχρι την ψήφιση του νομοσχέδιου, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

«Ξανασυγκροτήσαμε την ΕΡΤ, δεν είναι παρίας του τηλεοπτικού παιδιού πλέον. Αδειοδοτούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εγγυόμαστε την καθολική κάλυψη τηλεοπτικού σήματος για τους Έλληνες πολίτες» είπε ο ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς κατά τη σημερινή τελευταία ανάγνωση στις επιτροπές και παρέπεμψε στην «στην τηλεοπτική πραγματικότητα στα τέλη του 2014» κατά την οποία, όπως είπε, είχαμε μια δημόσια τηλεόραση η οποία φυτοζωούσε, κανάλια χωρίς άδειες και χωρίς να καταβάλουν τίμημα για τις άδειες και τον ψηφισμένο φόρο διαφήμισης και μεγάλο κομμάτι των πολιτών μας χωρίς την κάλυψη τηλεοπτικού σήματος.

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στις κύριες γραμμές μέσης τάσης σε όλες τις περιοχές

Oλοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές μέσης τάσης σε όλες τις περιοχές, ως απόρροια της κακοκαιρίας, ενώ αυτήν την ώρα όλες οι προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, καθώς με το πέρας των εργασιών στις κύριες γραμμές ΜΤ εντοπίζονται και περιορισμένες σποραδικές βλάβες στη χαμηλή τάση. Η προσπάθεια για την αποκατάσταση και της τελευταίας μεμονωμένης παροχής θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμιστεί πω

Alpha Bank: Στις 10 το πρωί το άνοιγμα των καταστημάτων την Πέμπτη, σε Αττική και Κρήτη

Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα καταστήματα της Alpha Bank στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία «Ελπίς» με την τράπεζα να ανακοινώνει την ώρα έναρξης της λειτουργίας τους σε συνέχεια των μέτρων της Πολιτείας. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα: Σε συνέχεια των μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κακοκαιρία «Ελπίς», η έναρξη λειτουργίας του Δικτύου Καταστημάτων της Alpha Bank στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, ορίζεται στις 10:00 πμ.

Κορωνοϊός: 17.960 νέα κρούσματα και 115 θάνατοι – Στους 646 οι διασωληνωμένοι

Σε 17.960 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022,...

Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη εμπόριο, σχολεία και ιδιωτικός τομέας

Σταδιακή θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τους πολίτες σε Αττική και Κρήτη, οι οποίες επλήγησαν από τη χιονόπτωση και την κακοκαιρία Ελπίδα.  Έτσι, για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, θα ισχύσουν τα εξής: 
  • Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.  
  • Θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!