Αρχική Διάφορα Εργασιακό Νταχάου από την τράπεζα Πειραιώς..Τι καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων και η...

Εργασιακό Νταχάου από την τράπεζα Πειραιώς..Τι καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων και η αριστερή Κυβέρνηση μαριονέτα αδιαφορεί.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΣΥΓΓΡΟΥ 87)

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, ΔΕΝ ενισχύουμε την πλασματική εικόνα ότι οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με λιγότερο και υπεραπασχολούμενο προσωπικό, υποσκάπτοντας εν τέλει την εργασία μας, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, την ίδια την υγεία μας και την οικογενειακή μας ισορροπία.
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
ο Σύλλογός μας όλο το προηγούμενο διάστημα έχει κινηθεί με πλήθος ενεργειών και παρεμβάσεων, στην κατεύθυνση της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών, της προστασίας και περαιτέρω διεύρυνσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Με πρωτοβουλία μας έχουν ήδη διενεργηθεί πολλαπλοί έλεγχοι, με τη συνδρομή των κατά τόπους Επιθεωρήσεων Εργασίας και έχουν δοθεί αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα της συστηματικής υπέρβασης του ημερήσιου χρόνου εργασίας, σε μια σειρά από καταστήματα και κεντρικές υπηρεσίες της Τράπεζας, ανά την Ελλάδα.
Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή του κτηρίου επί της οδού Συγγρού 87, για το οποίο έχουμε γίνει επανειλημμένα αποδέκτες καταγγελιών για θέματα καταστρατήγησης του νομίμου ωραρίου εργασίας, καθώς, επιπλέον, επιχειρείται να επιβληθεί, κατά παράβαση της κλαδικής σύμβασης, 40ωρη εβδομαδιαία εργασία, αντί των 37 ωρών που ισχύει για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου από πολυπληθές κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, σε υλοποίηση αιτήματός μας. Η παρουσία, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδων εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να πληρούνται οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να επιβληθούν και οι αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι με συντονισμένη παρέμβαση μπορούμε να διασφαλίσουμε αποτελεσματικά και κυρίως επιτυχημένα τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Θα πρέπει, ωστόσο, την ίδια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιοι, δυστυχώς, εμμένουν στο απαξιωμένο στη συνείδηση όλων μοντέλο διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, που επιχειρεί έστω και ανεπιτυχώς να επιβάλλει στρατιές «προθύμων» εργαζομένων, χωρίς εργασιακά δικαιώματα στην πράξη.
Η αντίδρασή μας, με την απαραίτητη δική σας στήριξη, είναι πάντοτε άμεση και αποτελεσματική, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση τυχόν ανοχή από πλευράς των συναδέλφων σε αντισυναδελφικές συμπεριφορές και πρακτικές, πολλώ δε μάλλον στην προοπτική παροχής πρόσθετης απλήρωτης εργασίας, ενισχύει την ψεύτικη εικόνα ότι οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με λιγότερο προσωπικό, υποσκάπτοντας εν τέλει την εργασία μας, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, την ίδια την υγεία μας και την οικογενειακή μας ισορροπία.
Κλείνοντας, θα θέλαμε από την πλευρά μας να σας διαβεβαιώσουμε, ότι με την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αποτελεσματική διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας, από όποια επιβουλή. Αυτή τη συνεπή, άλλωστε, στάση τιμούν και οι συνάδελφοί μας, ενισχύοντας και στηρίζοντας διαρκώς τη συλλογική μας προσπάθεια.
    Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 2 (εσ. 81691 – 2), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141)  & 216 9001245.
                                                       Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                         Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

 

                                                                  Μπεμπένης Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Μητσοτάκης: Επέκταση στα 12 νμ στην Κρήτη και αλλού όποτε επιλέξουμε – Η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά

«Περισσότερο από δύο αιώνες μετά στην ίδια περιοχή η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή έχοντας κάνει αναφορά στο ηνωμένο...

Attica Economic Review: Οι επιδράσεις της πανδημίας στην Οικονομία και τις τράπεζες

Στις επιδράσεις της πανδημίας στην απασχόληση στην χώρα μας αναφέρεται μεταξύ άλλων το τελευταίο οικονομικό δελτίο της Attica Bank "Attica Economic Review" το οποίο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!