Το  σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη -που είναι από την “Καθημερινή” της 25ης Φεβρουαρίου 2017- αποτυπώνει μία αλήθεια, που δυστυχώς ο Ελληνικός λαός θέλει, επιμένει και αγνοεί. Είτε αριστερή ή δεξιά, είτε “πατριωτική” ή φιλοευρωπαϊκή, είτε έτσι ή αλλιώς είναι η κυβέρνηση της Ελλάδος, η πολιτική είναι προαποφασισμένη και έρχεται “έτοιμη προς υλοποίηση” από το εξωτερικό της Χώρας.

Κατά συνέπεια ας μην τρέφουν οι νεοέλληνες αυταπάτες για ανάκαμψη ή/και σωτηρία. Η ανόητη, μάταιη και ανώφελη ελπίδα που εκφράζουν μερικοί λέγοντας πως «θα πάρουν οι ξένοι την διοίκηση και θα μας κάνουν Ευρωπαϊκό κράτος» δείχνει ένα πράγμα: Ο νεοέλληνας δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε σε τι ελπίζει και, κυρίως, δεν βλέπει το ατιμωτικό τέλος που τον περιμένει.

Τι ζηλεύουν από την Ευρώπη οι εν Ελλάδι εραστές της; Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δύσπιστοι και καχύποπτοι απέναντι στην “ενιαία κοινή αγορά” και υπερασπίζονται ολοένα και πιο μαχητικά την διατήρηση της Εθνικής τους ταυτότητος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραπαίει μετά τα καίρια χτυπήματα που δέχθηκε εξαιτίας του φασιστικού σχεδιασμού της. Ο ευρωσκεπτικισμός ανθεί ιδιαίτερα στις χώρες που μέχρι πρότινος κατείχαν τα ηνία της Ενώσεως.

Οι Βρετανοί αποχώρησαν πανηγυρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ιταλοί απέρριψαν τις Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις, το ίδιο και οι Ισπανοί, οι Γάλλοι ετοιμάζονται να επαναφέρουν την ακροδεξιά σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, ενώ απέμειναν τα κορόιδα οι Έλληνες να θυσιαστούν για να παραταθεί κάποιους μήνες η ζωή του ευρώ, της ευρωζώνης και ολόκληρης της Ένωσης!

Δυστυχώς στην Πατρίδα μας υπάρχουν δύο αρκετά επικίνδυνες τάσεις που, ωστόσο, εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: την καταστροφή της Ελλάδος. Η μία τάση εκφράζεται από το πνεύμα που προαναφέραμε και τρομοκρατεί τον λαό λέγοντας πως εκτός της ζώνης του ευρώ είναι χαμένος, πως θα απομονωθεί, πως θα πεινάσει! Αλήθεια σήμερα ο Έλληνας είναι “σκασμένος στο φαγητό”; Ζει καλά ή έχει πτωχεύσει; Για προσπαθήστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που ήταν τόσο πολύ εξαθλιωμένοι οι Έλληνες. Θα χρειαστεί να φθάσετε πολύ πίσω, στα χρόνια του Μεγάλου Πολέμου!

Στον αντίποδα της “προόδου” εμφανίζονται διάφοροι γραφικοί, τραγικοί και επικίνδυνοι λαϊκιστές, που μιλούν για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει αυτό που λένε! Δεν καταλαβαίνουν πως με την ανεύθυνη προσέγγισή τους δυναμιτίζουν και ευτελίζουν την όποια ελπίδα έχει απομείνει στην ανάκαμψη του τόπου. Μαζί τους και διάφοροι πατριδοκάπηλοι -όλοι πρώην υπηρέτες του συστήματος που τώρα τάχα πολεμούν- που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και το όνομα του Μοναδικού Έλληνα, του Μαρτυρικού Ιωάννου Α. Καποδίστρια, προκειμένου να αποκτήσει κύρος η υπέρμετρη φιλοδοξία τους.

Δεν μας έμεινε πια καιρός για χάσιμο! Ή σοβαρευόμαστε ή αυτά που θα βιώσουμε δεν θα τα πιστεύουμε!

Του Μ. Βολουδάκη

ΠΗΓΗ