Αρχική Πολιτική Επιχείρηση αλλαγής κλίματος στη Μακεδονία

Επιχείρηση αλλαγής κλίματος στη Μακεδονία

Προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα, μετά τα όσα συνέβησαν στους μήνες της διαπραγμάτευσης και υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρεί η κυβέρνηση με πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Τζανακόπουλος να «εξορμούν» σε περιοχές της Μακεδονίας.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσαν το «παρών» σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Καβάλα και Κατερίνη αντίστοιχα.

Και στις δύο περιπτώσεις οι ομιλίες συγκέντρωσαν πολύ κόσμο, ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες και η παρουσία ακροδεξιών έξω από τους χώρους των εκδηλώσεων.
Τα τέσσερα διακυβεύματα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή της σημερινής ημέρας, ανέλυσε στην εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τα τέσσερα διακυβεύματα για τις επόμενες εκλογές.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

►Πρώτο διακύβευμα πρέπει να είναι η ποιότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι ώρα να αναρωτηθούμε τι κράτος θέλουμε, πόσο διαφάνεια θέλουμε, ποιοι θέλουμε να μας διοικούν», για να συνεχίσει λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε να θωρακίσει το πολιτικό σύστημα της χώρας προκειμένου να μην επικρατήσουν ξανά τα πελατειακά φαινόμενα του παρελθόντος. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα διασφαλίζει και θα εξασφαλίζει την ισότητα και την ισονομία ανάμεσα σε όλους τους πολίτες».

►Δεύτερο διακύβευμα είναι το κοινωνικό ζήτημα που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε πολιτικής αλλαγής και συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Άσκησε μάλιστα κριτική στο κ. Μητσοτάκη ο οποίος χαρακτήρισε την κοινωνική ανισότητα «σταγονίδια» και υπογράμμισε «αν αυτό πραγματικά πιστεύει τότε δεν έχει καταλάβει τίποτα». Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τσακαλώτος στην αύξηση των δαπανών για το παιδί και στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση σε καίριους κοινωνικούς τομείς όπως είναι το Βοήθεια στο Σπίτι, η πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, η επιδότηση ενοικίου, η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων. «Δημιουργήσαμε ένα κοινωνικό κράτος που η Ελλάδα δεν είχε ποτέ», σημειώνοντας στη συνέχεια «ότι είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε μια ολοκληρωμένη και σοβαρή κοινωνική πολιτική. Τόνισε επίσης ότι ελεγκτές του ΣΕΠΕ πραγματοποίησαν συνολικά 1.600 αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις τράπεζες προκειμένου να ελέγξουν αν τηρούνται όσα ορίζει η νομοθεσία για τους εργαζόμενους και αναρωτήθηκε «θα έπραττε το ίδιο η Νέα Δημοκρατία αν ήταν κυβέρνηση;».

Στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη. Οι εκλογές όμως δεν κερδίζονται με αυτά. Κερδίζονται με το ποιος έχει το καλύτερο όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος κι εμείς αποδείξαμε ότι το έχουμε

►Το τρίτο διακύβευμα είναι η ποιότητα και η βιωσιμότητα της ανάπτυξης στη χώρα. Μιλώντας για το χρέος σημείωσε ότι «είναι εξασφαλισμένο για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω του “μαξιλαριού”, έχουμε μια συμφωνία για το χρέος, που σημαίνει πως έχουμε χαμηλότερα προγράμματα αποπληρωμής απ’ ό,τι χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία για τα επόμενα 15 χρόνια και αυτό μας δίνει το περιθώριο να έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το τι πραγματικά θέλουμε για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα χρόνια να πάνε χαμένα».

►Τέταρτο διακύβευμα είναι να σταματήσει η άνοδος του ρατσισμού και της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Υπογράμμισε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται ανακατατάξεις τις οποίες η Αριστερά πρέπει να αντιμετωπίσει με ορθολογισμό. Σημείωσε ακόμα ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης «είναι να βρούμε ανθρώπους που συμμερίζονται τη δική μας αγωνία και τα διακύβευματα που θέτουμε, πέρα από πολιτικές αντιλήψεις και ιδεολογίες».

 

«Απαντάμε με αλληλεγγύη κόντρα στους κήρυξες του μίσους»

Στην Κατερίνη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το μήνυμα της Αριστεράς είναι «η αλληλεγγύη, η φιλία, η ισότητα και η Δικαιοσύνη».

«Η Αριστερά δεν λύγισε ποτέ απέναντι σε παρακρατικές μεθόδους και τη φασιστική τρομοκρατία, το ξέρουν καλύτερα από εμένα και οι αριστεροί βουλευτές της Πιερίας που ήρθαν αντιμέτωποι με το τέρας της ακροδεξιάς», είπε ο κ. Τζανακόπουλος απευθυνόμενος στους παριστάμενους τρεις τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αστέριο Καστόρη, Μπέττυ Σκούφα και Χάρη Τζαμακλή), οι οποίοι έγιναν δέκτες επιθέσεων, απειλών και εκβιασμών-για τη Συμφωνία των Πρεσπών-το τελευταίο διάστημα .

«Είμαστε περήφανοι και περήφανες για κάθε έναν και κάθε μια που αντιστάθηκε και στάθηκε όρθιος απέναντι στο παρακράτος και τον εθνικισμό. Γιατί είναι θέμα αρχής να αντιπαρατίθεσαι με την ελληνική ακροδεξιά. Αυτούς που όποτε επικράτησαν οδήγησαν τον τόπο σε εθνικές τραγωδίες. Είναι ένας πραγματικός τίτλος τιμής», επισήμανε και πρόσθεσε «δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν φοβόμαστε να την υπερασπιστούμε, είναι το εμβληματικό στοιχείο της στρατηγικής της κυβέρνησης».

Για τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έπιασε πάτο στο Μακεδονικό πολιτικά και ηθικά», ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι «κάθε εβδομάδα άλλαζε γραμμή σαν τα πουκάμισα»

Αυτά τα 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην πράξη ότι υπήρχε και υπάρχει άλλος δρόμος

«Απέναντι σε αυτή την υπεύθυνη και πατριωτική στάση, σε αυτή τη λύση που προωθεί τα συμφέροντα της χώρας στην περιοχή βρέθηκαν αυτοί που κλήθηκαν να διαχειριστούν σε πρώτο χρόνο το ζήτημα και απέτυχαν. Αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στο ψέμα και την πατριδοκαπηλία. Αυτοί που δεν δίστασαν ακόμα και να ξηλώσουν την εθνική γραμμή στην οποία πρωταγωνίστησε η κάποτε κεντροδεξιά και μετριοπαθής Ν.Δ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ταυτίστηκε με τον εθνικισμό και την ακροδεξιά» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «κάθε μάχη που δόθηκε, οι νίκες, οι συμβιβασμοί, οι ιστορικές αποφάσεις, έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα τους».

«Το κυριότερο όμως σε αυτά τα 4 χρόνια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην πράξη ότι υπήρχε και υπάρχει άλλος δρόμος και το κατάφερε αυτό διότι η κυβέρνηση που συγκρότησε εργάστηκε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και έντιμα», τόνισε και συνέχισε: «Αποφασιστικά, γιατί δεν αρνηθήκαμε ποτέ την ιστορική ευθύνη. Και είχαμε πυξίδα και οδηγό τις προγραμματικές μας επεξεργασίες και το αξιακό και ιδεολογικό φορτίο της Αριστεράς. Δεν προχωρήσαμε σε συμβιβασμό με σκοπό να προσχωρήσουμε στο αντίπαλο σχέδιο των ελίτ για να γίνουμε τελικά κι εμείς, αναλώσιμο πολιτικό προσωπικό της μνημονιακής Ελλάδας».

Στην ομιλία του κ. Τζανακόπουλου παρέστη η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ενώ στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και σημείωσε πως η Κατερίνη απέδειξε ότι είναι μια πόλη που δεν φοβάται.

Την ώρα που ο κ. Τζανακόπουλος μιλούσε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας μια ομάδα ατόμων διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών έξω από αυτό, κρατώντας ελληνικές σημαίες, και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και των πολιτικών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους: Πάρκο τεχνολογίας το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ

Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και της ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου...

Θ. Σκυλακάκης: H αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου

H αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ενώ...

Μητσοτάκης για τον ένα χρόνο πανδημίας: «Ορατή η νίκη, απομένουν λίγα βήματα εφόσον προσέξουμε»

Το μήνυμα ότι η νίκη κατά της πανδημίας του κοροναϊού είναι ορατή στον ορίζοντα και θα έρθει νωρίτερα εφόσον φανούμε προσεκτικοί στέλνει ο πρωθυπυοργός...

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων

«Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!