Αρχική Κοινωνία Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ από τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων

Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ από τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Συγκεκριμένα με την με αριθ. Πρωτοκόλου 408/74175 απόφασης, της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.1 ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 4.2, ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020, αποφασίζεται η ΕΝΙΣΧΥΣΗ, με το ποσό των 2.499.939,29 ευρώ, της πρότασης με κωδικό Γ2ΜΕ-00581, που είχε υποβληθεί από τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, συνολικού προϋπολογισμού 4.999.878,58 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ περίπου, θα καλυφθεί σε ποσοστό 25% με ίδια κεφάλαια και το υπόλοιπο 25% με δανειακά κεφάλαια.

 

Με την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης η επιχείρηση επιθυμεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση (κύρια από το εξωτερικό) για παραγωγή τυριού στον κλάδο του γάλακτος, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων, ανταποκρινόμενη έτσι στις απαιτήσεις των καταναλωτών κάνοντάς τα πιο ελκυστικά μέσω της αύξησης της προστιθέμενης αξίας τους.

 

Ταυτόχρονα, με τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών και συνοδευτικών υποδομών, την ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, την προστασία της ανθρώπινης υγείας και τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής ροής, θα γίνει επέκταση κατά 3.000 τ.μ. των εγκαταστάσεων του εργοστασίου. Η επέκταση αυτή θα περιλαμβάνει νέες κτιριακές υποδομές, καθώς και βελτίωση των υφιστάμενων, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων, ενώ ο βιολογικός καθαρισμός θα επεκταθεί και θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής βιοαερίου που θα χρησιμοποιείται για καύσιμη ύλη. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία σύγχρονου συσκευαστηρίου των τυροκομικών προϊόντων στο χώρο των ψυκτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Αγίας Άννας στο Σκεπαστό.

 

Το νέο επενδυτικό σχέδιο, αναμένεται να συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας του δήμου Καλαβρύτων καθώς η προβλεπόμενη απασχόληση θα είναι αυξημένη κατά 1,0 ΕΜΕ σε σύγκριση με την υφιστάμενη κατάσταση πριν, ενώ άνω του 30% και ίσο με 50% ( = 0,5 ΕΜΕ) από το νέο προσωπικό θα είναι πτυχιούχοι εξειδικευμένοι, αφού θα εμπλέκονται με το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό.

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ολόκληρο το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, ενώ ο Πρόεδρος κ. Παύλος Σατολιάς και ο γενικός διευθυντής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος δήλωσαν:
Η έγκριση της ενίσχυσης με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ της πρότασης ύψους 5 εκατ. ευρώ, που υποβάλαμε για τον εκσυγχρονισμό της τυροκομικής μας μονάδας στο Σκεπαστό, σηματοδοτεί μια νέα εποχή, όχι μόνο για τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, αλλά και για τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τσίπρας σε Ιμάμογλου: Επίσκεψη μήνυμα για την ειρήνη και το διάλογο

Μήνυμα για την ειρήνη και το διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος...

Citigroup: Εκτίναξη στο 8,8% της ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2021 – «Βλέπει» επενδυτικές ευκαιρίες

Η Citi αναθεωρεί αισθητά προς τα πάνω την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ το 2021 στο εντυπωσιακό 8,8% (από περίπου 5,3% πριν) και αναθεωρεί ελαφρώς προς τα κάτω την...

Σταϊκούρας για 11η αξιολόγηση – «Kαρπός σκληρής συστηματικής δουλειάς»

Για ακόμη μία αναγνώριση της μεθοδικής προσπάθειας όλων – πολιτών και Πολιτείας – στο πεδίο της οικονομίας, υπό αντίξοες διεθνώς συνθήκες κάνει λόγο ο...

Κομισιόν – Θετική 11η αξιολόγηση – Ταχύτερη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Σημάδια ταχύτερης του αναμενομένου ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία βλέπει η Κομισιόν στην έκθεση της 11ης αξιολόγησης μεταμνημονιακής εποπτείας, επικροτεί την πρόοδο σε σειρά μεταρρυθμίσεων,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!