Αρχική Κοινωνία Ενωση Ελληνων Επενδυτων - 12ο Δελτιο τυπου Εμβληματική Δικαστική Απόφαση 3903/2018 του...

Ενωση Ελληνων Επενδυτων – 12ο Δελτιο τυπου Εμβληματική Δικαστική Απόφαση 3903/2018 του Ειρηνοδικείου Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ 3903/2018 του Ειρηνοδικείου Αθηνών
(από το συνεργαζόμενο δικηγορικό γραφείο KYROS LAW OFFICES του προέδρου της Ένωσης κ. Γιάννη Κυριακόπουλου)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Ομολογιούχοι Ελληνικού Δημοσίου:

Η Θετική αυτή Δικαστική Απόφαση υπέρ  εντολέα της  KYROS LAW OFFICES, Ομολογιούχου Ελληνικού Δημοσίου,  δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία.  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ  Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ γιατί επιλύει το πρωτογενές, νομικά πρωτόλειο και απολύτως ΠΡΩΤΕΥΟΝ ζήτημα ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΜΑΣ αλλά και όλων των επενδυτών σε ΟΕΔ που “κουρεύτηκαν” το 2012…

Είναι τέτοιας σημασίας που επιλύει –καταλυτικά- την υπόθεση που ταλάνισε μεγάλο μέρος του ελληνικού Λαού και απετέλεσε την πρόφαση για την χάλκευση μακροχρόνιων δεσμών για την Χώρα μας.

Kαι σπεύδουμε για τους ενδεχομένως καλοπροαίρετα καχύποπτους, ότι είναι σημαντική γιατί ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ απορριπτική η θετική απόφαση, ΣΚΟΠΙΜΩΣ δεν απαντούσε στο ΚΑΙΡΙΟ ΖΗΤΗΜΑ… Έτσι, το Εφετείο που θα φροντίσουμε να προσδιοριστεί ΑΜΕΣΑ και τελικά βέβαια ο Άρειος Πάγος, δεν μπορεί παρά να το επιλύσει ΘΕΤΙΚΑ!!!!

Γιατί αυτή η Δικαστική Απόφαση ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ:

  • ΣΤΟ ΝΟΜΟ 2190/94 “περί εκδόσεων ομολόγων ελληνικού δημοσίου”,
  • ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ που έκρινε παρόμοια
  • ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ που απορρίπτοντας ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ τις Αιτήσεις Ακυρώσεως των Φυσικών προσώπων – Κατόχων ΟΕΔ, Εταιρειών Υγείας, Απολυμένων της Ολυμπιακής κλπ., άφησαν ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και φυσικά
  • Στα αντίστοιχα ΦΕΚ εκδόσεως των ΟΕΔ, από όπου προκύπτει από απλή γραμματική ερμηνεία, ότι οι Τράπεζες ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΕΔ από το Δημόσιο ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ-ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ σε ΤΡΙΤΟΥΣ,

Συμπερασματικά, δικαιώνει τον εντολέα, όχι γιατί η Τράπεζα τον παραπλάνησε, ή δεν τήρησε την MifiD, δηλαδή διερευνώντας το εάν υπάρχει υπαιτιότητα, αλλά ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!

Άρα, μπορούμε, εφ’οσον η υπόθεση αυτή τελεσιδικήσει, να μπορούμε με σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης, να επικαλεστούμε αυτή ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ τη Νομική και Ιστορική Βάση, χωρίς την επίκληση άλλων δευτερευόντων ισχυρισμών, και εντός της 20ετούς προθεσμίας παραγραφής από την Ενδοσυμβατική Ευθύνη της Πώλησης, να επιτύχουμε την οριστική και τελεσίδικη δικαίωση ΟΛΩΝ όσων δεν συμμετείχαν έως σήμερα!

Ποιοι ήσαν κατά την Ανταλλαγή Ομολόγων οι “Ομολογιούχοι”;

Εδώ κρύβεται και «το κλειδί» για την ερμηνεία πολλών που συμβαίνουν έως και σήμερα, ιδιαίτερα με το Πρόγραμμα Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος (T.X.Σ.), το οποίο «προικοδοτήθηκε» από τα Ευρωπαϊκά Κράτη από κοινού (αφού σε αυτά πλέον πέρασε η «κυριότητα» των Νέων Ελληνικών Ομολόγων) με 50 δισεκατομμύρια ευρώ, για την κάλυψη του Δείκτη Κεφαλαιακής Επαρκείας τους σε ανεκτά επίπεδα, κυρίως για τις ζημίες που υπέστησαν από το PSI.

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί σύμφωνα με την Πρόσκληση και το Πληροφοριακό Δελτίο με ημερομηνία 24/02/2012 που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία, όπως προβλέπεται στην Σελίδα 2 με επικεφαλίδα «Ορισμοί»,

Ομολογιούχοι δεν ήσαν οι «τελικοί αποδέκτες-φυσικοί κύριοι και κάτοχοι», αλλά οι «Φορείς του Συστήματος Παρακολούθησης Συναλλαγών επί Τίτλων με Λογιστική Μορφή (‘Άυλοι Τίτλοι)- ΣΠΑΤ» και ΜΟΝΟΝ οι «Φορείς του Αντίστοιχου Συστήματος Εκκαθάρισης Εκδότη θα δικαιούνται να υποβάλλουν Εντολές Συμμετοχής», δηλαδή μόνον οι Τράπεζες. (Σελ. 3 «Ομολογιούχοι»).

‘Άρα, κατά την διαδικασία αυτή, οι –ας τους ονομάσουμε εδώ– «Τελικοί Αποδέκτες», δηλαδή τα Φυσικά Πρόσωπα, οι Εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι Εταιρείες του χώρου των Υπηρεσιών Υγείας,, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο ΟΕΚ, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, η Εκκλησία της Ελλάδος κλπ, ΔΕΝ συμμετείχαν στην διαδικασία Ανταλλαγής, αλλά η συμμετοχή τους «διαπιστώθηκε» μέσω της αποστολής του σχετικού εντύπου (Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μπορούσαμε έστω και εκ των υστέρων να διαπιστώναμε την ακρίβεια της σχετικής διαδικασίας).

Η συγκεκριμένη λοιπόν Δικαστική Απόφαση, είναι ιδιαζούσης σημασίας, γιατί το μείζον ζήτημα, πριν ακόμη εμβαθύνει κανείς στο εάν υπάρχει υπαιτιότητα κατά την πώληση ΟΕΔ σε ιδιώτες κλπ, είναι το ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΟΕΔ στους τρίτους (ιδιώτες, απολυμένους ολυμπιακής, εταιρείες-παρόχους υγείας κλπ) :

Μέχρι τώρα, ουδεμία απόφαση είχε εκδοθεί, θετική η απορριπτική πρωτόδικα, που να ΑΠΑΝΤΑ σε αυτό το σημαντικότατο ζήτημα! ΟΥΔΕΜΙΑ! Και καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί! Γιατί το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν, εάν υπεισέρχονταν σε αυτό, θα ήταν ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ τους ενάγοντες –ομολογιούχους ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ να προβούν σε αξιολόγηση των αποδεικτικών μέσων που προσαγάγαμε, αφού η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ! Δεν χρειάζεται η απόδειξη υπαιτιότητας, παράβασης MifiD, Νομοθεσίας Καταναλωτή κλπ!

Παραθέτουμε άνευ σχολιασμού το σχετικό διατακτικό της αποφάσεως, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ! (σχετικά συνημμένα pdf αποσπάσματα της αποφάσεως).

Κατόπιν αυτού, ο Αγώνας υπέρ των Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, τίθεται σε άλλη βάση, αφού το ΝΟΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ, (αντιπαρερχόμενη όλα τα υπόλοιπα, μεθύστερα και λιγότερο ουσιώδη, «ΑΠΑΞΙΟΙ» ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΞΈΛΘΕΙ)θα πρέπει το Δευτεροβάθμιο ή το Τριτοβάθμιο Δικαστήριο να ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!

Εάν δηλαδή οι Τράπεζες κατά το Ν.2190/94, κατά τα ΦΕΚ εκδόσεως των ΟΕΔ και κατά την ορθή ερμηνεία των αποφάσεων του ΣτΕ αλλά και του Διεθνούς Διαιτητικού Οργάνου-«Δικαστηρίου» της Washington – ICSID είναι πραγματικά οι ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΕΔ κι όχι απλώς «διαμεσολαβήτριες»!

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

Γιάννης Κυριακόπουλος

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

www.helinas.gr

Σηνημμένα: 3 απόσπάσματα της 3903/2018

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας. Ο Αλέκος Φασιανός άφησε την τελευταία του πνοή σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρίζα και τα δύο τους παιδιά. Η ημερομηνία της κηδείας του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1955-1960) με τον Γιάννη Μόραλη. Λίγο μετά την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (1960, γκαλε

Κορωνοϊός: 10.783 νέα κρούσματα και 95 θάνατοι – Στους 680 οι διασωληνωμένοι

Σε 10.783 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 95 θάνατοι,...

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική – Από την Τάφρο του Βορείου Αιγαίου η ισχυρή δόνηση – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (στις 13:48) σε θαλάσσιο χώρο στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λύση του Γεωδυναμικού, ο σεισμός είχε επίκεντρο...

Γ. Παπανδρέου: «Υπάρχει ο άλλος δρόμος, της συνεννόησης και της ειρήνης με τη Τουρκία» – Βράβευση στην Άγκυρα

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε την 'Αγκυρα όπου βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Çankaya, μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Ζουλφού Λιβανελί, για την προσφορά τους στους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Το βραβείο που δίνεται για πρώτη φορά το 2022, αποτελεί πρωτοβουλία του δημάρχου της Τσανκάγια (προαστείου της Άγκυρας), Αλπέρ Τασντελέν και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και υπουργός Εξωτερικών της Το

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!