Αρχική Πολιτική Εμπλοκή για πέντε, διαψεύσεις από πέντε

Εμπλοκή για πέντε, διαψεύσεις από πέντε

Η υπόθεση Νοβάρτις αγγίζει τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς φέρονται ως εμπλεκόμενοι 5 πρόσωπα που προέρχονται από την περιοχή μας ή είχαν σχέση με αυτή. Πέραν αυτών υπάρχει κι ένας αριθμός εμπλεκόμενων γιατρών, οι οποίοι προς το παρόν μένουν στο παρασκήνιο καθώς, στην παρούσα φάση, η συζήτηση έχει εστιαστεί κυρίως σε πολιτικά πρόσωπα. Οι πέντε φερόμενοι, ως εμπλεκόμενοι, είναι οι: Ανδρέας Λοβέρδος και Μάριος Σαλμάς ως πρώην υπουργοί Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Μένη Μαλλιώρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Νίκος Μανιαδάκης πρώην διοικητής ΠΓΝΠ – καθηγητής οικονομικών της Υγείας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ:

Φέρεται να βαρύνεται με τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας. > «Τα επιχειρήματα αυτοκαταργήθηκαν μόλις δημοσιεύτηκαν» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, ενώ πρόσθεσε: «Όποιος τόλμησε να ρίξει σκιές στην πολιτική μου διαδρομή, θα υποστεί όλες τις νόμιμες συνέπειες. Εφεραν ανθρώπους με κουκούλες για να κατασκευάσουν ενόχους. Να δοθεί η δικογρα- φία στη δημοσιότητα».

ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ:

Σύμφωνα με έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες φέρεται να δωροδοκείτο προ- κειμένου να μην προβεί σε δραστικές μειώσεις τιμών των φαρμάκων της εταιρείας.

> Η απάντηση Σαλμά:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου έστειλα δύο πορίσματα στη δικαιοσύνη, στα οποία πε- ριλαμβάνονται 40 άτομα, για αθέμιτες πρακτικές της Nοβάρτις. Είχαμε πιάσει τη Νοβάρτις να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες. Πέτυχα τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 550 εκατομμύρια ευρώ και τη μείωση των τιμών της εταιρείας Νοβάρτις κατά 30%». ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ: Φέρεται ως πρόεδρος της ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) να προσέφερε υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων προς τη Νοβάρτις και έλαβε (περίπου από το 2002 έως το 2014) ένα ποσό κοντά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

> Απαντά: «Προδήλως τα αναγραφόμενα περί εμπλοκής μου στην υπόθεση δύνανται να διεκδικήσουν βραβείο γελοιότητας -αν και μεταφέρουν στη πραγματική καθημερινή ζωή μια καφκική ατμόσφαιρα. Δεν μπορώ επ’ αυτών να αντιτάξω παρά μόνον την ανεπίληπτη επαγγελματική και προσωπική μου πορεία και τους διαφανείς τραπεζικούς λογαριασμούς μου».

ΜΕΝΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ:

Την εντάσσουν ανάμεσα στους Εμπλοκή για πέντε, διαψεύσεις από πέντε > Αρνούνται όλοι όσα τους καταλογίζονται και προσφεύγουν δικαστικά ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 Ναι σε προανακριτική, αλλά «χωρίς κουκούλες» «Ας το αναλάβουν κάποιοι ισχυρότεροι»

Την απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Η βούληση του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην ΚΟ τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΛΕΕΙ Η ΝΔ

Σε δήλωση – απάντηση στην πρόθεση της Κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. «Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή «όλα στο φως». Και εννοείται ότι λέει ª ναιº και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της», σχολίασε αρχικά η κ. Σπυράκη εκφράζοντας τη θέση της Πειραιώς για την προανακριτική και συνέχισε: «Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας».

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Διαψεύδουν η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης ότι συμμετείχαν σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο για την υπόθεση. «Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση», προσθέτουν οι εισαγγελείς διαφθοράς. Από τους εισαγγελείς διευκρινίζεται επίσης ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη. αξιωματούχους του ΚΕΕΛΠΝΟ – παρ’ ότι τον Μάρτιο του 2012 που αναφέρονται τα γεγονότα δεν ήταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά στον ΟΚΑΝΑ – για τους οποίους φέρεται να ζητήθηκε, τον παραπάνω μήνα, από την ανώτατη διοίκηση της Νοβάρτις επιπλέον ποσό 500.000 ευρώ για «επηρεασμό κρατικών αξιωματούχων για θέματα της εταιρείας».

> Στην απάντησή της η κ. Μαλλιώρη υπογραμμίζει:

«Λυπάμαι που για δεύτερη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με ψευδείς κατηγορίες. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως δικαστικά αποδείχτηκε και στην πρώτη, πρόκειται για ψέματα και συκοφαντίες από άθλιους προστατευόμενους ανθρώπους οι οποίοι εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία». Υπενθυμίζει δε ότι ως αντι-πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε τις συμβάσεις πανδημικών εμβολίων γρίπης Η1Ν1 με 3 φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποί- ων και η Νοβάρτις. Η πρωτοβουλία, η υλοποίηση και η μαρτυρία της στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ήταν καθοριστική και οι αποφάσεις ήταν όλες υπέρ του ΚΕΕΛΠΝΟ που «έσωσε» με τον τρόπο αυτό τουλάχιστον 100.000.000 ευρώ συνολικά.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ:

Ο καθηγητής της ΕΣΔΥ, ο οποίος, έχει υπάρξει άτυπος σύμβουλος των υπουργών Υγείας των τελευταίων ετών, αναφέρεται συχνά-πυκνά στην υπόθεση Νοβάρτις και ότι έπαιζε ρόλο στον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων.

> Η απάντηση: «Διαψεύδω κατηγορητικά όσα έχουν αναφερθεί και ειδικά σε ό,τι αφορά την ανάμιξή μου στη φαρμακευτική πολιτική της πρόσφατης περιόδου. Δεν συμμετείχα ποτέ σε κανένα όργανο ή επιτροπή σχετική με την έγκριση, τιμολόγηση, ή αποζημίωση φαρμάκων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Chicas y hombres y no ha transpirado a la inversa citas sobre yera

Chicas y hombres y no ha transpirado a la inversa citas sobre yera Alguien seduce a otro por su genuina forma sobre acontecer y no...

property or developing you intend to rather buying than you can do to pay back the loan

property or developing you intend to rather buying than you can do to pay back the loan Precisely what happens to be a revenue which...

Very, don’t genuinely believe that you should court their for weeks or months before anything intimate occurs.

Very, don’t genuinely believe that you should court their for weeks or months before anything intimate occurs. The conventional matchmaking treatment a part of matchmaking...

Whenever you understand the different tricks that making the lady want you, overlook you, then you certainly’ve had gotten the answer to generate the...

Whenever you understand the different tricks that making the lady want you, overlook you, then you certainly’ve had gotten the answer to generate the...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!