Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ημίγυμνες φιγούρες που όλη την μέρα το μονό σημαντικό που κάνουν είναι να κουνιούνται δεξιά αριστερά, διαφορά ήδη survivor όπου ημίγυμνα κορμιά κάνουν προσπάθειες να επιδείξουν τα… τηλεοπτικά τους κάλλη για να πάρουν το βραβείο της τηλεοπτικής δόξας με μπόλικο χρήμα δίνοντας το πρότυπο στην νεολαία, ψυχαγωγικά πρωινά με σκληρό διαγωνισμό της καλύτερης ηλιθιότητας και μπόλικο κουτσομπολιό, «επιλύοντας» και όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Ιδού η σύγχρονη ελληνική τηλεόραση!

Η ελληνική τηλεοπτική ηλιθιότητα και οι εκπομπές του μηδέ, εκπομπές του πουθενά και της απαξίωσης, έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Μια πορεία που άρχισε την δεκαετία του ενενήντα με εκείνη την αξέχαστη Ρούλα Κορομηλά, που πρώτη δίδαξε την εκπομπή του πουθενά με λαγνό-επίδειξη γυμνών φιγούρων, σήμερα έχει απλωθεί σε τέτοιο σημείο που δεν βλέπεις τίποτα άλλο εκτός από κάποιες δημοσιογραφικές εξαιρέσεις παρά μόνα κουνήματα της βλακείας και το χρήμα ρέει άφθονο για να αποβλακώνονται όλο και περισσότερο οι Νεοέλληνες που ήδη έχουν αποβλακωθεί.

Τέλος προβάλλονται με χαρακτηριστική έμφαση και μια πληθώρα άσχετων και συνήθως πορνογραφικών εντυπωσιακών ειδήσεων και σκανδαλωδών πληροφοριών, που σκοπό έχουν όχι φυσικά να ενημερώσουν τον θεατή, αλλά να τον αποπροσανατολίσουν, να τον «ζαλίσουν» και να τον κάνουν να μην καταλαβαίνει τίποτα και κατά συνέπεια να μην είναι ικανός να αντιδράσει σε ότι πιο καταστροφικό μπορεί να εφαρμοστεί για τον ίδιο και για το μέλλον του.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όταν δημιουργήθηκαν τα ιδιωτικά κανάλια είχαν τον όρο να προωθήσουν την… ελληνική παράδοση και τις ελληνικές πολιτιστικές αξίες. Αντ’ αυτού προώθησαν και καθιέρωσαν την…ομοφυλοφιλία!

Εδώ βέβαια κάποιος θα αντιτείνει ότι ωραία όλα αυτά, αλλά στο χέρι σου είναι να πατήσεις ένα κουμπί και να σταματήσεις να δέχεσαι τα «βέλη» της βλακείας και της παραπληροφόρησης.

Αυτή είναι μια ωραία «πρόφαση έν αμαρτίαις», γιατί με το ίδιο σκεπτικό να μην μετέχουμε στην δημόσια ζωή γιατί δεν την αποδεχόμαστε, να μην πάμε να ψηφίσουμε γιατί δεν συμφωνούμε με το πολιτικό σύστημα και τελικά να γίνουμε παθητικοί… «χάφτες» του κάθε διεστραμμένου.

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΠΗΓΗ