Το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia και Hotelia φιλοξένησε συνολικά 600 επαγγελματίες και μεγάλους «παίκτες» από το εξωτερικό

Σημαντική δυναμική, πλήθος κόσμου και εκθετών κατέγραψε το τουριστικό, εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia και Hotelia, το οποίο φιλοξένησε συνολικά 600 εκθέτες και υποδέχτηκε σύσσωμο τον κλάδο του τουρισμού, το σύνολο της τουριστικής Ελλάδας, αλλά και μεγάλους τουριστικούς «παίκτες» από το εξωτερικό. Μάλιστα, την αναπτυξιακή πολιτική για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία αναφέρθηκε στον στόχο για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο στην Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό να δώσουμε το μήνυμα ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη» τόνισε η κυρία Κουντουρά και εξήγησε ότι επιδιώκεται νέα τουριστική ανάπτυξη και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ώστε τα οφέλη να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, νέα επαγγελματική δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα, και νέες πηγές εσόδων.

Οπως επισήμανε η υπουργός, το 2017 αποτελεί χρονιά των υψηλότερων ιστορικά επιδόσεων σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, ενώ έπειτα από τρεις χρονιές διαδοχικών ρεκόρ τα μηνύματα για το 2018 είναι ακόμη πιο θετικά και οι προκρατήσεις από τις βασικές αγορές έχουν ξεκινήσει με διψήφια αύξηση.

«Η ζήτηση για την Ελλάδα είναι ισχυρή. Τα τουριστικά προγράμματα αυξάνονται το 2018, εντάσσονται νέοι προορισμοί και ξεκινούν νέες πτήσεις νωρίτερα από ποτέ και για μεγαλύτερο διάστημα του έτους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τον ελληνικό τουρισμό ακόμη πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια».

Εξάλλου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά τόνισε πως η Philoxenia είναι μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν μαζί άνθρωποι που έχουν την αγωνία του τόπου τους, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας σημείωσε πως οι δύο εκθέσεις είναι πλέον δύο σημαντικά διεθνή εκθεσιακά γεγονότα του τουριστικού κλάδου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως η Θεσσαλονίκη πλέον διεκδικεί θέση στον διεθνή τουριστικό χάρτη, ενώ πριν από πέντε χρόνια δεν ήταν τουριστικός προορισμός. Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, δήλωσε ότι ο ρόλος της Philoxenia οικοδομείται συνέχεια, ενώ αποδεικνύεται πως οι συνέργειες στον τουρισμό πιάνουν τόπο και αφήνουν προστιθέμενη αξία στην πόλη.

Πηγή