Αρχική Διάφορα ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Η Κομισιόν έχει διαπιστώσει πως εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν ως «πλυντήριο» το real estate.

Στο στόχαστρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μπαίνουν τα συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων από το 2015 και μετά με συμβαλλόμενους αλλοδαπούς. Στόχος είναι να ερευνηθεί το ενδεχόμενο πίσω από τις συγκεκριμένες αγοραπωλησίες να υποκρύπτεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Άλλωστε, ήδη η Κομισιόν έχει διαπιστώσει πως εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν ως «πλυντήριο» το real estate καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να νομιμοποιούν τεράστια ποσά τα οποία προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων με έγγραφο που απέστειλε στους συμβολαιογράφους, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ζητεί να την ενημερώσουν για τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Μάλιστα, οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει στο εξής να ενημερώνουν την Αρχή κάθε μήνα για ανάλογα συμβόλαια που συντάσσουν.

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο οι συμβολαιογράφοι καλούνται να συντάξουν και να παραδώσουν κατάλογο στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου ο οποίος θα περιλαμβάνει τα εν λόγω συμβόλαια καταγράφοντας τον αριθμό και την ημερομηνία που συντάχθηκαν, τα ονόματα των συμβαλλομένων, των δικηγόρων, των μεσιτών που ενεπλάκησαν στη σύμβαση, καθώς και την αξία του πωληθέντος ακινήτου. Στη συνέχεια η λίστα πρέπει να διαβιβαστεί από το Σύλλογο στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι άνθρωποι της αγοράς επισημαίνουν πως τα τελευταία χρόνια, με αφορμή και τη χορήγηση βίζας σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν ακίνητο αξίας άνω των 250.000 ευρώ, οι μεταβιβάσεις ακινήτων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μεταξύ των αγοραστών ξεχωρίζουν Κινέζοι, Τούρκοι αλλά και Ρώσοι οι οποίοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της αρμόδιας αρχής

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αρχή αρχικά θα στρέψει το ενδιαφέρον της στα ακίνητα που έχουν πωληθεί ακριβώς ή πολύ κοντά στις 250.000 ευρώ, το οποίο είναι και το όριο για τη χορήγηση της άδειας παραμονής για δέκα χρόνια στην Ελλάδα.

Πάντως, η Αρχή βάζει στο μικροσκόπιό της και τις αγοραπωλησίες ακινήτων των Ελλήνων πολιτών στο πλαίσιο του ελέγχου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που είναι σε εξέλιξη. Κάνοντας χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής στο taxis, η δημιουργία της οποίας έχει ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα, επιχειρεί να διασταυρώσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της. Έτσι, συγκρίνει την αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου με το ετήσιο εισόδημα που δηλώνει στη φορολογική του δήλωση.

Πρόθεση της Αρχής από τον συγκεκριμένο έλεγχο, ο οποίος θα διενεργηθεί σε βάθος δεκαετίας, είναι να εντοπισθούν όσοι δηλώνουν συστηματικά χαμηλά εισοδήματα, αλλά διαθέτουν σημαντική ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις αποκαλούμενες ομάδες «υψηλού κινδύνου», δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι δαπάνες τους θα περάσουν από… κόσκινο και θα δοθεί έμφαση σε αυτές που δεν μπορούν να κρυφτούν όπως τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, τα ασφάλιστρα, οι πληρωμές πιστωτικών καρτών κ.α. Παράλληλα, θα ελέγχεται και ο τρόπος απόκτησης της ακίνητης περιουσίας τους.

Όπως έλεγε αρμόδια πηγή, οι αποκλίσεις θα θεωρούνται αδήλωτο εισόδημα και θα επιβάλλεται στους φορολογούμενους πρόσθετος φόρος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Σοσιαλδημοκράτες: Δύσκολη προσπάθεια για να ηγηθούν τρικομματικής κυβέρνησης- Ιστορική ήττα των Χριστιανοδημοκρατών

Άνγκελα Μέρκελ θα ήθελε το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας της να ήταν κάπως διαφορετικό. Και αυτό γιατί στις τελευταίες εκλογές που έγιναν με αυτήν...

Searching for a glucose Ma Partnership? Here’s Steer Clear Of The Scammers.

Searching for a glucose Ma Partnership? Here's Steer Clear Of The Scammers. On the lookout for a sugars Ma Relationship? Suggestions Prevent The Frauds Even...

Institution Hookup Heritage and Christian Ethics. The Lives and Longings of Growing Older People

Institution Hookup Heritage and Christian Ethics. The Lives and Longings of Growing Older People The Physical Lives and Longings of Rising Adults Supplies a new method...

Σκληρή ανακοίνωση των δικηγορικών συλλόγων – Θα διερευνούνται πειθαρχικά όσοι αναλαμβάνουν υποθέσεις αρνητών

Να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων  και του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος ζητάει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας από...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!