Αρχική Διάφορα ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Στον β' γύρο Βερβεσός - Αναστασόπουλος - Ποιοι περνούν...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Στον β’ γύρο Βερβεσός – Αναστασόπουλος – Ποιοι περνούν σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Ο Δημήτριος Βερβεσός συγκέντρωσε ποσοστό 25,75% και ο Δημήτριος Αναστασόπουλος 17,42% – Η αποχή ήταν ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών στην Αθήνα

Η αποχή ήταν ο καθοριστικός παράγοντας στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που έφτασε σε ποσοστό 44,58%.

Πέρα από αυτό όμως, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, στο β΄ γύρο των επαναληπτικών εκλογών στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 πέρασαν ο Δημήτρης Βερβεσός (25,75% ) και ο Δημήτριος Αναστασόπουλος (17,42%). Η ψαλίδα μεταξύ των δύο μονομάχων είναι 8,33%.

Έτσι οι Αθηναίοι δικηγόροι την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα θα προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για να επιλέξουν το νέο πρόεδρο τους για την επόμενη τετραετία.

Σύμφωνα με το 100% των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων από τους 20.990 δικηγόρους της Αθήνας ψήφισαν 11.633, βρέθηκαν 10.816 έγκυροι σταυροί, 389 ήταν τ άκυρα και 428 τα λευκά.
Ειδικότερα, επί των 10.816 καταμετρηθέντων εγκύρων σταυρών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Δημήτριος Βερβεσός 25,75%
Δημήτριος Αναστασόπουλος 17,42%

Φώτιος Κωτσής 9,69%

Παναγιώτης Περάκης 8,08%
Θεμιστοκλής Σοφός 7,86%
Χριστίνα Κουντούρη 5,88%
Νικόλαος Δαμασκόπουλος 5,35%
Παναγιώτης Γαλετσέλης 5,33%
Άγγελος Βρεττός 4,96%
Βασίλειος Βραχιώτης 3,75%
Θεόδωρος Μαντάς 3,49%
Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου 2,44%

Δηλώσεις των δύο μονομάχων του β ΄ γύρου των εκλογών τον ΔΣΑ

Οι δύο μονομάχοι του β΄ γύρου των εκλογών, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, Δημήτρης Βερβεσός και Δημήτριος Αναστασόπουλος, προέβησαν αργά σήμερα το βράδυ σε δηλώσεις, ενώ απομένει ένα μικρό ποσοστό για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών.

Δημήτρης Βερβεσός: «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές. Τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί ΓΝΩΣΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Το δικό μου μήνυμα, ενόψει της προσεχούς Κυριακής και Δευτέρας είναι μήνυμα ενότητας. Ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια των δικηγόρων. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στις εκλογές και ιδιαίτερα όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου και το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφιους μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Η δύναμη του ΔΣΑ είναι τα μέλη του. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της επόμενης Κυριακής και Δευτέρας. Για δυνατό διεκδικητικό ΔΣΑ. Για το δικηγόρο και την κοινωνία».

Δημήτριος Αναστασόπουλος: «Ήρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι σημερινές αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα. Ευχαριστώ θερμά κάθε ένα από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά «ναι» στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας».

Στην Θεσσαλονίκη πέρασαν στο β΄γύρο Ράπτης και Κουτσοχήνας

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Χρήστος Ράπτης ο οποίος έλαβε ποσοστό 17,40 % (606 σταυροί) και Ευστάθιος Κουτσοχήνας ο οποίος έλαβε 17,14% (597 σταυροί).

Ειδικότερα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης επί 5.834 εγγεγραμμένων ψήφισαν 3.649 (ποσοστό 62,55%), έγκυρα 3.483 και άκυρα 116.

Στον Πειραιά πέρασαν στο β΄ γύρο Σταματογιάννης και Κλαππάς

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιάς θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Γεώργιος Σταματογιάννης (απερχόμενος πρόεδρος) ο οποίος έλαβε ποσοστό 31,94 % (413 σταυροί) και Ηλίας Κλάππας ο οποίος έλαβε 28,07% (363 σταυροί).

Ειδικότερα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιάς επί 2.036 εγγεγραμμένων ψήφισαν 1.334 (ποσοστό 65,52%), έγκυρα 1.293, άκυρα 13 και λευκά 28.

Πηγή

Most Popular

Alpha Bank: Αύξηση επενδύσεων κατά 16,3% το 9μηνο του 2021 – Περαιτέρω άνοδος την επόμενη 3ετία

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο του 2021, κατά 16,3% σε ετήσια βάση ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δυναμική τους την επόμενη τριετία, υποστηριζόμενες, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση που αναμένεται να λάβει η χώρα μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, οι οποίες αποσκοπούν στην εμπέδωση ενός φιλικού, προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, περιβάλλοντος όπως σημειώνουν οι

ΤτΕ: Μείωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών – Καταλύτης ο τουρισμός

Το Νοέμβριο του 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση του ισοζυγίου υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, λόγω της αύξησης του πλεονάσματος

Νέα φορολοταρία: Πώς θα λειτουργήσει το 2022 – Τα χρηματικά έπαθλα και τα «μπόνους»

Με διπλάσιους, τριπλάσιους ή ακόμη και τετραπλάσιους λαχνούς θα συμμετέχουν κάθε μήνα στη φορολοταρία οι  φορολογούμενοι που καταναλώνουν και πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα ποσά που υπερβαίνουν το 30%, το 50% ή το 70% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Η νέα φορολοταρία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο θα μοιράζει από 1.000 έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα σε  556  τυχερούς φορολογούμενους ενώ κάθε Χριστούγεννα θα διενεργείται μια σούπερ κλήρωση που θα μοιράζει σε 12 υπερ-τυχερούς φορολογούμενους 100.000 ευρώ στον καθένα.  Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον CEO της TUI – Αναμένεται διπλασιασμός αφίξεων τουριστών το 2022

Τηλεδιάσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση του Co-Lab του ομίλου στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

«Αναμένουμε διπλασιασμό των αφίξεων στην Ελλάδα από την πλευρά του Ομίλου TUI το 2022»

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη σύσταση του Co-Lab, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «αναμένουμε φέτος μια π

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!