Αρχική Κοινωνία Εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά καταστρέφονται οικονομικά εξαιτίας ιατρικών δαπανών

Εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά καταστρέφονται οικονομικά εξαιτίας ιατρικών δαπανών

Νέα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), από 24 χώρες της Ευρώπης, δείχνουν πως 1% – 9% των νοικοκυριών φτωχοποιούνται (πέφτουν στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό) εξαιτίας των χρημάτων που αναγκάζονται να πληρώσουν απευθείας από τους προϋπολογισμούς τους για την Υγεία.

Την ίδια ώρα, οι ιατρικές ανάγκες γίνονται αιτία οικονομικής καταστροφής για έως και 17% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν άλλες βασικές ανάγκες όπως το φαγητό, η στέγαση ή η θέρμανση.
Οι καταστροφικές οικονομικές δαπάνες επηρεάζουν, βέβαια, περισσότερο τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά. Μεγάλο μέρος των δαπανών αυτών αφορούν την αγορά φαρμάκων.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) η οποία ήταν αφιερωμένη στην καθολική υγειονομική κάλυψη. Καθολική κάλυψη δεν σημαίνει μόνο πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες Υγείας, αλλά και άρση των οικονομικών εμποδίων της περίθαλψης.

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που οδηγούνται στη φτώχεια επειδή πρέπει να πληρώσουν για την υγεία τους. Χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά για να ενισχύσουμε την οικονομική προστασία των ασθενέστερων της Ευρώπης», δήλωσε η δρ Zsuzsanna Jakab, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ.

Στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι να εξασφαλιστεί καθολική υγειονομική κάλυψη μέχρι το 2030.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony Orga­ni­za­tio­nal exper­tise and dili­gence are also appreciated selection for each boy. Ano­ther neces­sary bene­fit depends...

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside Just because your spouse is certainly not suitable...

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!