Αρχική Κοινωνία Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπ. Οικονομικών - Εφτασαν στο γραφείο Τσακαλώτου!

Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπ. Οικονομικών – Εφτασαν στο γραφείο Τσακαλώτου!

Μπήκαν κύριοι από την κεντρική είσοδο και ανέβηκαν 6 ορόφους με τα πόδια – Και απειλές κατά συμβολαιογράφων

Πείπου 30 μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης. Οι νεαροί, όχι μόνο κατάφεραν να εισβάλουν σε έναν από τους πλέον φυλασσόμενους χώρους, αλλά έφτασαν μέχρι και τον 6ο όροφο του υπουργείου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο κτήριο από την κεντρική είσοδο και ανέβηκαν τους ορόφους από τις σκάλες. Εμειναν στον χώρο για λίγη ώρα και πέταξαν τρικάκια που έγραφαν: «Από την α’ κατοικία έως την απεργία, δεν έχει τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η αλητεία» και «Φοροληστρικό υπουργείο, του Τσακαλώτου το σφαγείο». Στη συνέχεια αποχώρησαν, όπως ακριβώς πήγαν, δηλαδή χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει!

Στο κείμενο που ανέβασαν στο Indymedia για τη σημερινή τους «παρέμβαση» αναφέρουν: «Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας και η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποίησαν εισβολή στο Υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων». Στο ίδιο κείμενο απειλούν ανοιχτά συμβολαιογράφους: «Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι».

Αναλυτικά το κείμενο που ανέβασαν στο Indymedia:

Ρουβίκωνας-Α.ΣΥ.ΝΦ: Εισβολή στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχεδόν πανηγυρίζοντας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ολοκληρώνει την τρίτη αξιολόγηση περνώντας στο τελευταίο κεφάλαιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και αυτό πρόκειται να συμβεί, όπως μας διαβεβαίωσε, δίχως ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα. Από μία πλευρά, πράγματι, λέει μέρος της αλήθειας. Είναι εκείνη η αλήθεια εξαιτίας της οποίας η κυβέρνηση των Συριζανέλ ανάγκασε το Γερούν Ντάϊσεμπλουμ -και λοιπούς μαφιόζους διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων- να καταθέσει τα δημόσια συγχαρητήριά του, γιατί πια «με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο, σχεδόν όλα γίνονται πιο εύκολα». Είναι εκείνη η αλήθεια που υποχρέωσε το σύνδεσμο βιομηχάνων (Σ.Ε.Β.) να επιδοκιμάσει με έντονο τρόπο την κυβέρνηση για το καινούριο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατά την άποψή τους «αποτυπώνει τη θετική όψη των κατά τα λοιπά «δαιμονοποιημένων» μνημονίων που εξαρχής είχαν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό κράτους και αγορών». Είναι εκείνη η αλήθεια που έχει φέρει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, απόγνωσης και μελαγχολίας, καθώς με το ρυθμό που η σημερινή κυβέρνηση νομοθετεί και ξεπουλά τα εναπομείναντα ασημικά, ο ίδιος δεν θα βρει τίποτα να εκποιήσει όταν έρθει η σειρά του να στρογγυλοκαθήσει στην εξουσία (παρά μονάχα να ισοπεδώσει τα Εξάρχεια). Είναι η αλήθεια που εδράζεται στο ότι το πολυνομοσχέδιο δεν θα φορτώσει ούτε ένα Ευρώ στις πλάτες των εχόντων, των εκμεταλλευτών, του κεφαλαίου, στους χρηματοδότες της σημερινής αλλά και κάθε κυβέρνησης.

Υπάρχει όμως και μια διαφορετική αλήθεια που δεν γίνεται να βγει από τα χείλη του πρωθυπουργού και εξαιτίας της βρεθήκαμε σήμερα εδώ, σε ένα ακόμα άβατο της αστικής «δημοκρατίας», στο σφαγείο του Τσακαλώτου, στο άντρο του πλουτοκράτη υπουργού που θησαύρισε με χαρτοφυλάκια της JP Morgan και της Black Rock, στον τόπο όπου σφαγιάζονται εισοδήματα, συντάξεις και ζωές ανθρώπων, στα γραφεία που παίρνονται αποφάσεις για το ποιος θα ζήσει πλουσιοπάροχα και ποιος θα οδηγηθεί στην πλήρη εξαθλίωση και εν τέλει στην αυτοκτονία. Είναι εκείνη η αλήθεια που διαπνέει το νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο (πλούσιου σε αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα) και δεν αφορά μόνο το περαιτέρω ξεζούμισμα των συνήθων υπόπτων, δηλαδή των παροικούντων στα κατώτερα στρώματα της κοινωνικής πυραμίδας, οι οποίοι δέχονται ανηλεή επίθεση την τελευταία επταετία, δεν αφορά μόνο κόψιμο επιδομάτων, μισθών ή συντάξεων, δεν αναφέρεται μόνο σε ματωμένα πλεονάσματα και κόφτες, αλλά φέρνει στο προσκήνιο δύο κεκτημένα που καμία δεξιά κυβέρνηση ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να αμφισβητήσει. Οι υπάλληλοι των δανειστών που υποδύονται άριστα το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να απαγορεύσουν δια νόμου τις απεργίες και να πλειστηριάσουν χιλιάδες πρώτες κατοικίες με ηλεκτρονικά μέσα. Ωρύονται ότι αυτές οι κινήσεις θα τους δώσουν τα κλειδιά για να διαρρήξουν τη κερκόπορτα των μνημονίων που με τέτοια συνέπεια υπηρέτησαν έως σήμερα.

Βρεθήκαμε εδώ(φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Τσακαλώτου)-για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Απέναντι στην καινούρια φοροληστρική λαίλαπα, στη πρωτοφανή επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και της στέγασης, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε πρωτοφανή αντίσταση. Πολύπλευρη και πολυμέτωπη άγρια ταξική πάλη που θα καταστήσει τις βουλές της ανενεργές. Επίθεση σε κάθε ιμάντα που μεταβιβάζει αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είτε εκείνοι συνδέονται με τα υψηλότερα των εξουσιαστικών κλιμακίων, είτε με τα χαμηλότερα που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη βρώμικη δουλειά, όπως συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους που σκέφτονται να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς.

Ως συλλογικότητα έχουμε πολλάκις με κείμενά μας αναφερθεί στο μείζον τούτο ζήτημα. Τα καινούρια δεδομένα που πρόσθεσε το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση στον καμβά της αντιπαράθεσης με την κοινωνία, αφορούν τη ψήφιση κατασταλτικών νόμων απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς. Οι νέες αντιλαϊκές πινελιές, υποταγμένες και πλήρως εναρμονισμένες με τα μνημονιακά κελεύσματα, αποσκοπούν στο να κάμψουν τις αντιδράσεις, να τρομοκρατήσουν και εν τέλει να απενεργοποιήσουν το διογκούμενο μαζικό κίνημα που αναπτύχθηκε σιγά σιγά απ’άκρη σ’άκρη της χώρας. Εις το εξής κάθε κίνημα, κάθε συλλογικότητα, κάθε πολιτικό υποκείμενο, κάθε αγωνιζόμενος άνθρωπος που εμποδίζει τη διενέργεια πλειστηριασμών (είτε με ειρηνικές συγκεντρώσεις, είτε με πιο αναβαθμισμένες μεθόδους), με μια τροπολογία που φέρει επάξια το χαρακτηρισμό του «Ιδιώνυμου», μπαίνει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Με αυτό το ύστατο μέτρο οι κυβερνώντες φιλοδοξούν,ότι ανεπηρέαστοι θα επιδοθούν στο ξεπούλημα της πρώτης κατοικίας, κάτι που από εδώ και πέρα επικυρώθηκε νομικά.

Απαντάμε τόσο στη κυβέρνηση, όσο και στους τραπεζίτες, στα διεθνή μαφιόζικα funds και στον εκτελεστικό βραχίονα όλων τούτων, δηλαδή στους συμβολαιογράφους που ακονίζουν τα δόντια τους (με προεξέχοντα τον υπόδικο πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων,Γιώργο Ρούσκα – για αυτό το συγκεκριμένο κατακάθι και το ποιόν του απαιτείται ξεχωριστό πολυσέλιδο κείμενο), ότι κανένα πολυνομοσχέδιο, καμία τροπολογία, κανένας νόμος, καμία κατασταλτική μέθοδος δε σταμάτησε ποτέ το δίκιο και αυτό θα το κατανοήσει εμφατικά όλος αυτός ο συφερτός που αναφέραμε, λίαν συντόμως.

Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Στο στόχαστρο των κατασχέσεων και προ των πυλών των πλειστηριασμών βρίσκονται 4,2 εκατομμύρια φορολογουμένων. Από αυτούς,3 εκατομμύρια χρωστούν κάτι λιγότερο από 3.000 Ευρώ. Εξ αυτών,είναι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι όσοι έχουν υποστεί κατασχέσεις και 2 εκατομμύρια ακόμα βρίσκονται στα πρόθυρα. Από την αρχή του καινούριου χρόνου,ακόμα και μία μέρα καθυστέρησης στην όποια ρύθμιση έχει γίνει, σηματοδοτεί το τέλος της. Στον χορό των κατασχέσεων μπαίνουν δυναμικά και οι εφορίες, οι οποίες οσονούπω,για ευτελή χρέη που αποδεδειγμένα αδυνατεί να αποπληρώσει μία φτωχή οικογένεια, αποκτούν δικαίωμα άμεσου πλειστηριασμού. Οι δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές είναι να πλειστηριάζονται μίνιμουμ 1000 ακίνητα το μήνα, υπάρχουν όμως και άλλες αναγνώσεις που μιλούν για εκποιήσεις άνω των 50.000 σπιτιών μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Ανάμεσα σε αυτά και χιλιάδες πρώτες κατοικίες. Για εμάς είναι τραγωδία έστω και μία οικογένεια της τάξης μας να χάσει το κατάλυμά της και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με τις όποιες μικρές δυνάμεις διαθέτουμε, για να τους σταματήσουμε.

Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι.

Στο ζήτημα της απεργίας, είναι πραγματικά απορίας άξιο -με την εύθυμη πλευρά της απόλυτης γελοιοποίησης και του εξευτελισμού των κυβερνώντων- το πώς πολιτικά ανδρείκελα που αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση με εκλογικά ποσοστά της τάξης του 25% επί του 50% του εκλογικού σώματος που ακόμα ασκεί αυτή την αναθετική και αναχρονιστική συνήθεια της συμμετοχής στο αστικό εκλογικό πανηγύρι, τολμούν να συζητούν για πλειοψηφίες. Δηλαδή, με απλά λόγια, η κυβέρνηση που εκπροσωπεί περίπου κάτι παραπάνω από το 10% επί του συνόλου του ελληνικού λαού, απαιτεί το ποσοστό του 50+ 1% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών κατά τη διάρκεια συνελεύσεων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων για να νομιμοποιηθεί η όποια επικείμενη απόφαση περί απεργίας. Γνωρίζουμε,ότι οι 24ωρες απεργίες και οι εθιμοτυπικές πορείες ρουτίνας με προκαθορισμένη αρχή και τέλος, δε θα μπορέσουν να εκτραχύνουν τα πράγματα, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κομματικός, εργοδοτικός ή γραφειοκρατικός συνδικαλισμός που λειτουργεί συντεχνιακά και προπάντων ψηφοθηρικά, ήταν και παραμένει ακίνδυνος σε αντίθεση με τα ακηδεμόνευτα και ανεξάρτητα σωματεία βάσης, όπως επίσης, μπορεί να υποστηρίζουμε τον επαναστατικό και ανειρήνευτο συνδικαλισμό που δρα με γνώμονα την κοινωνική απελευθέρωση, δεν παύουμε όμως να συντασσόμαστε με το δικαίωμα κάθε εργάτη, σε όποιο σωματείο και αν ανήκει, να απεργεί όταν θελήσει να απεργήσει. Η απεργία δεν χαρίστηκε, κατακτήθηκε με αίμα και αν χρειαστεί, με ανάλογους αγώνες θα διαφυλαχτεί.

Στέλνουμε συντροφικό σινιάλο σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, κάθε συλλογικότητα και κίνημα που ορθώνει οδόφραγμα απέναντι σε όλους εκείνους που απλώνουν το χέρι τους στην πρώτη κατοικία, που ξηλώνουν κοινωνικά κεκτημένα, που φτωχοποιούν και επιτίθενται στην τάξη μας. Παράλληλα, καλούμε τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, εκείνους που άμεσα απειλούνται να βρεθούν στο δρόμο, τους εκμεταλλευόμενους και τους απόκληρους αυτού του κόσμου, να πλαισιώσουν τον αγώνα μας. Το κράτος αισθάνεται παντοδύναμο κρατώντας και το καρπούζι και το μαχαίρι. Ας το αφοπλίσουμε…

Από την πρώτη κατοικία έως την απεργία, δεν έχει τέλος του Σύριζα η αλητεία.

Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος.

Αγώνας μέχρι την πλήρη κατάλυση του καπιταλισμού και κάθε εξουσίας.

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας
Μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Mπάιντεν: Δεν είναι στο τραπέζι η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία

Η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας «δεν είναι στο τραπέζι», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Μιλώντας σε...

Κορωνοϊός – 5.899 νέα κρούσματα και 81 θάνατοι – Στους 709 οι διασωληνωνέμοι

Σε 5.899 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 81 θάνατοι. Παράλληλα, σε 709 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί… από κοντά, τη στιγμή που και η Αχαϊα και το Ηράκλειο αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία. Συγκεκριμένα, το λε

Συνάντηση προέδρου ΕΒΕΑ με τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα...

Μητσοτάκης – Πούτιν: Ενισχύονται οι σχέσεις των δύο χωρών – Τι είπαν Τουρκία, Ανατ. Μεσόγειο, ενέργεια

Τις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και σε ένα ευρύ φάσμα τομέων επιβεβαίωσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!