Αρχική Διάφορα Εθνική ανάταση

Εθνική ανάταση

Η ημερολογιακή έναρξη κάθε έτους συνοδεύεται συνήθως από ευχές για κάτι καλύτερο και απαλοιφή από το προσωπικό και το συλλογικό τοπίο όλων των σημείων όπου εντοπίζονται προβλήματα. Στην Ελλάδα, ειδικά την παρελθούσα μνημονιακή οκταετία, τα προβληματικά στίγματα κοντεύουν να κυριαρχήσουν στη συνολική εικόνα. Οι σκιές της κρίσης έχουν πυκνώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φαντάζει ως πιθανότερη εκδοχή η μετάβαση στο απόλυτο σκοτάδι παρά η έλευση του φωτός. Κι όμως, η Ελλάς είναι ναυς κλυδωνιζόμενη αλλά μηδέποτε βυθιζόμενη. Το γένος μας έχει αποδείξει, με κάθε δυνατό κι αδύνατο τρόπο, ότι είχε και έχει τη βούληση να ζήσει και καταφέρνει να βρίσκει ή να εφευρίσκει τρόπο για να αντεπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις.

Για να ξεφύγει το εθνικό σκάφος από τις συμπληγάδες πέτρες της πολύπλευρης κρίσης πρέπει να δράσει ορθά και τολμηρά η πολιτική εξουσία. Το 2017 ήταν ακόμη ένα έτος κατά το οποίο οι έχοντες την αρχή απογοήτευσαν το πανελλήνιο. Οι Ελληνες όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκαν από τις επιδόσεις των κομματικών ηγητόρων και των διαχειριστών της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά αποκαρδιώθηκαν, διότι πλέον δεν αμφισβητούνται μόνο οι ικανότητές τους αλλά και οι ίδιες οι προθέσεις τους. Τόσα ψέματα και δικαιολογίες είναι δύσκολο να ανεχθεί ή να δικαιολογήσει ακόμα και ο πλέον καλόπιστος των πολιτών.

Στα εθνικά θέματα, στα ζητήματα αμιγώς οικονομικής φύσεως, αλλά και στη λεγόμενη «κοινωνική ατζέντα» ήταν ελάχιστες οι φωτεινές εξαιρέσεις, εκείνες που δεν ακολουθούν τον ολέθριο δρόμο της νεοταξικής παρακμής. Ο εποικισμός της χώρας από μουσουλμάνους, η νομοθέτηση της επιλογής αλλαγής φύλου, η υπερφορολόγηση, οι πλειστηριασμοί των κατοικιών και η βιασύνη των περισσοτέρων να «κλείσουν» την «εκκρεμότητα» της ονομασίας των Σκοπίων ήταν μερικά από τα επεισόδια του ελληνικού δράματος, στα οποία φάνηκε η γύμνια της παρωχημένης, καθεστωτικής αντίληψης για την πολιτική.

Για να επιτευχθεί εθνική ανάταση και να προκόψει ο λαός πρέπει να δοθεί περισσότερη ελευθερία στους πολίτες. Ελευθερία εθνική και οικονομική. Αυτό σημαίνει επανελλήνιση των βασικών θεσμών του κράτους (όπως η παιδεία) και φιλελευθεροποίηση της οικονομίας (κάτι εντελώς διάφορο από τον άπατρι νεοφιλελευθερισμό). Η εξουσία, υλική και πνευματική, πρέπει να ξαναπεράσει στους Ελληνες. Τα παγκοσμιοποιητικά φληναφήματα του μηδενισμού, ο εθνικός και θρησκευτικός αποχρωματισμός που επιδιώκεται στο εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να αποτελέσουν άμεσα παρελθόν. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τη σταδιακή δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων μέσω της υπερφορολόγησης με τα χαράτσια τύπου ΕΝΦΙΑ. Οι Ελληνες δεν πολέμησαν επί χιλιετίες για να χρηματοδοτήσουν μέσω της φορολόγησής τους τον αφανισμό του έθνους και την υποταγή του λαού στους ξένους. Καλή χρονιά σε όλους και καλή λευτεριά στην πατρίδα μας!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί τους άνω των 60

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα,...

Alpha Bank: Ο Ιάσων Κεπαπτσόγλου νέος Επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR)

Την ανάληψη της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) του Ομίλου από τον Ιάσονα Κεπαπτσόγλου, ανακοίνωσε η Alpha Bank. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, έχοντας ήδη μία μακρά διαδρομή στις Διευθύνσεις Ανάλυσης και Έρευνας κορυφαίων διεθνών Τραπεζών με έδρα το Λονδίνο, ο κ. Κεπαπτσόγλου παίρνει τη σκυτάλη από τον κ. Δημήτρη Κωστόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει από 1.1.2022 Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Finance.

Σύντομο Βιογραφικό Ι. Κεπαπτσόγλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Από το 2007 εργάζεται στο Λονδίνο, ξεκινώντας

Αλλαγές κορυφής σε Alpha Finance και Alpha Asset Management

Ο όμιλος της Alpha Bank επενδύει δυναμικά στις Αγορές και στη διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων και χαρτοφυλακίων Θεσμικών Επενδυτών
Νέα σελίδα για τις δύο θυγατρικές της εταιρείες, Alpha Finance και Alpha Asset Management, δρομολογεί η Alpha Bank. Συγκεκριμένα, από την 1.1.2022 Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Finance αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, μέχρι σήμερα επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές (IR) του Ομίλου. Από την ίδια ημερομηνία, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ αναλαμβάνει

Σε ιστορικό υψηλό ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη – Στο 4,9% τον Νοέμβριο

Σε νέο αρνητικό υψηλό άνω των 10 ετών διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,9% έναντι 4,1% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στην ιστορία των 25 ετών που καταμετρούνται τα εν λόγω στατιστικά. Ο μηνιαίος πληθωρισμός αυξήθηκε 0,5% έναντι αύξησης 0,8%

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!