«Υπήρξε μια περίοδο στρατηγικής υπομονής αλλά αυτή η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε», δήλωσε τη Δευτέρα ο αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence στους δημοσιογράφους.Υπογράμμισε ότι  «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για να κανονιστεί ο βορειοκορεατικός φάκελος και ότι η Β. Κορέα δεν οφείλει ν΄αμφισβητεί την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ για αντίδραση μαζί με τους συμμάχους της».
Ο Pence έφθασε την Κυριακή στην Ν Κορέα στο πλαίσιο των πολύ δυνατών εντάσεων στη χερσόνησο όπου οι ΗΠΑ έστειλαν αεροπλανοφόρο και τη συνοδεία του. Προηγουμένως το Εθνικό Συμβούλιο των ΗΠΑ είχε παρουσιάσει στον Τραμπ, αναφέρει το dimpenews.com, μια έκθεση αναφορικά με τις δυνατές αντιδράσεις των ΗΠΑ σε πυρηνική απειλή από την Pyongyang συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ανάπτυξης πυρηνικού όπλου στη Ν Κορέα.

Το NBC, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Washington ήταν έτοιμη να επιτελέσει « προληπτικό χτύπημα με συμβατικά μέσα » κατά της Β Κορέας. 2 αμερικανικά πλοία επανδρωμένα με πυραύλους κρουζ Tomahawk, αναπτύχθηκαν στην περιοχή της χερσονήσου. Ο Τραμπ μίλησε για την ανάπτυξη και πυρηνικών υποβρυχίων. Την Κυριακή το πρωί παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις συστάσεις των ΗΠΑ η Pyongyang πραγματοποίησε μια ακόμη εκτόξευση πυραύλου αν και διεθνείς αναλυτές την κρίνουν ως αποτυχημένη.sputnik 17.4,17…

ΠΗΓΗ