Αρχική Κοινωνία Δώστε προσοχή στη συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι

Δώστε προσοχή στη συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευνοούν την ταχύτερη αλλοίωση των τροφίμων, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης τροφικών δηλητηριάσεων.

Έτσι, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στις συνθήκες συντήρησης των τροφίμων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι.

Αρχικά, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το ψυγείο, στο οποίο φυλάσσονται τα ευπαθή προϊόντα, λειτουργεί αποδοτικά και σε κατάλληλες θερμοκρασίες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται σωστή ψύξη των προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία του ψυγείου και της κατάψυξης δε θα πρέπει να ξεπερνά τους 7 ºC και -18 ºC, αντίστοιχα, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγεται η υπερφόρτωση και το συχνό άνοιγμα του ψυγείου, καθώς και η τοποθέτηση των ευπαθών προϊόντων στην πόρτα του.

Από την άλλη, η απόψυξη τροφίμων και φαγητών θα πρέπει να γίνεται στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ενώ τα προϊόντα που αποψύχονται δε θα πρέπει στη συνέχεια να επαναψύχονται.
Όσον αφορά στα μαγειρεμένα τρόφιμα, αυτά θα πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να μην παραμένουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από 2 ώρες.

Τέλος, τρόφιμα ή μαγειρεμένα φαγητά που πρόκειται να μεταφερθούν εκτός σπιτιού, θα πρέπει να τοποθετούνται σε ισοθερμικές τσάντες με παγοκύστες, ειδικά εάν δεν προβλέπεται άμεση κατανάλωσή τους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

10 Dicas Eficientes de Fazer Sucesso nunca Tinder

10 Dicas Eficientes de Fazer Sucesso nunca Tinder Acabou a desculpa dos tГ­midos, o Tinder, um dos aplicativos de relacionamento mais usados no Brasil (possui...

tasks that will be undoubtedly existing track record workplace, manager and other info need for one’s solvency and stability .

tasks that will be undoubtedly existing track record workplace, manager and other info need for one's solvency and stability . These sorts of state...

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Η εντυπωσιακή πτώση των αλεξιπτωτιστών και η παράδοση της ελληνικής σημαίας

Με μία εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Είμαστε περήφανοι για εσάς» ανέφερε, συγκινημένη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους αλεξιπτωτιστές αλλά και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης. Οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν εντυπωσιακή πτώση και στη συνέχεια παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.