Αρχική Απόψεις Δύο κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα σε Αθήνα και Σκόπια για να περάσουν οι Πρέσπες!

Δύο κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα σε Αθήνα και Σκόπια για να περάσουν οι Πρέσπες!

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Εκτός από τις προχειρότητες στο κείμενο των Πρεσπών, τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που οδηγούν τον ελληνισμό σε πρωτοφανή ταπείνωση, τους τόνους ψεμάτων και προπαγάνδας με τα οποία έχουν φλομώσει την ελληνική κοινωνία, απαιτούνται και δύο εξωφρενικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα προκειμένου να κυρωθεί η επαίσχυντη Συμφωνία. Συγκεκριμένα

Σκόπια
Το άρθρο 1.4(ζ) της Συμφωνίας των Πρεσπών γράφει:
«μόλις τo Δεύτερο Μέρος γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών του προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα συμφωνία, το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα συμφωνία»
Οι εσωτερικές νομικές διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν για δύο λόγους:
πρώτον επειδή ο Πρόεδρος Ιβάνωφ δεν υπέγραψε ποτέ, ούτε προτίθεται να το κάνει, την Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν την υπέγραψε και άρα δεν εκδόθηκε το αντίστοιχο ΦΕΚ στα Σκόπια.Δεύτερον, οι τροποποιήσεις του Συντάγματος οι οποίες ψηφίστηκαν σε τρία βήματα μέχρι την περασμένη Παρασκευή, επίσης δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο Ιβάνωφ. Υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Τζαφέρι, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής βουλευτής.

Σύμφωνα όμως με το Σύνταγμά τους (άρθρο 71), πρέπει να υπογραφούν και τα δύο από τον Πρόεδρο.
Σημειωτέον, ότι στα Σκόπια έχουν εκλογές νέου Προέδρου τον Απρίλιο του 2019.
Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα είναι να περιμένει την εκλογή, ώστε να διαπιστώσει αν ο νέος Πρόεδρος υπογράψει τα δύο αυτά έγγραφα.
Εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε κύρωση, τότε οποιοσδήποτε πολίτης των Σκοπίων μπορεί να παραπέμψει το ζήτημα στο Συνταγματικό δικαστήριο και να ακυρωθεί και η Συνθήκη των Πρεσπών και οι Συνταγματικές τροποποιήσεις.
Έτσι, η χώρα θα επαναφέρει το προηγούμενο «συνταγματικό της όνομα», δηλαδή το «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Εμείς, θα έχουμε κυρώσει τη Συμφωνία, το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ θα έχει εκδοθεί ήδη με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά η χώρα θα έχει επανέλθει στο προηγούμενό της όνομα. Έτσι, και οι μονομερείς αναγνωρίσεις δεν θα υποχρεωθούν να μετατραπούν σε αναγνωρίσεις με το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και θα φτάσουμε στο σημείο να είναι παντού αναγνωρισμένοι ως σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας», να μην μπορεί η Ελλάδα να θέτει πλέον καμία αντίρρηση και να είναι στο ΝΑΤΟ μόνο ως «Βόρεια Μακεδονία»!
Η αποστολή από τα Σκόπια της δήθεν εγκεκριμένης Συμφωνίας προς το ελληνικό Κοινοβούλιο συνιστά ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Αθήνα
Σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, έρχεται η διακοίνωση από τα Σκόπια με ενημέρωση ότι «ολοκληρώθηκαν» οι εκεί νομικές διαδικασίες. Το έγγραφο αυτό θα εξεταστεί αρχικά από την αρμόδια επιτροπή, η οποία είναι η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Εάν εγκριθεί από την επιτροπή, θα πάει στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, ώστε να προχωρήσει και το τελευταίο στάδιο της κύρωσης από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από 55 μέλη, εν των οποίων 27 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικατοπτρίζοντας τη δύναμη των κομμάτων. Στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχει και ο Δανέλλης, αλλά δεδομένου ότι διεγράφη από το Ποτάμι, θα αντικατασταθεί. Για να εγκριθεί η Συμφωνία και να παραπεμφθεί στην ολομέλεια χρειάζονται 28 ψήφοι. Λείπει μία ψήφος, εφόσον κανένα άλλο μέλος, σύμφωνα με την δύναμη των κομμάτων, δεν συμφωνεί ως προς αυτό.
Η τυχάρπαστη και περιστασιακή συμ-μωρία των έξι προθύμων (*)είναι όλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, εφόσον έχουν διαγραφεί από τα κόμματά τους, και δεν συμμετέχουν στην εν λόγω επιτροπή.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα επιχειρηθεί ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ερμηνεύοντας τραβώντας από τα μαλλιά (φαλακρού;) ένα δήθεν «πνεύμα του νόμου» ότι μία κυβέρνηση πρέπει υποχρεωτικά να έχει πλειοψηφία σε όλες τις επιτροπές, και θα προστεθεί ειδικά σήμερα, ειδικά στην επιτροπή αυτή και πουθενά αλλού, με μία (ανύπαρκτη κοινοβουλευτικά) υπερεπείγουσα απόφαση (τίνος;) η προσθήκη δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω επιτροπή, ώστε να αποκτήσει 57 μέλη, 29 από τα οποία θα ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εγκριθεί η παραπομπή της Συμφωνίας στην ολομέλεια.
Πρόκειται προφανώς για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Αντίβαρο
Σημείωση
(*) «Συμ-», δηλαδή μαζί είναι ο ετερόκλητος όχλος των έξι, οι οποίοι πέρασαν μέχρι σήμερα από 21 κόμματα:  Παπαχριστόπουλος: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΚΙ, ΚΕΠ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ζουράρις: ΚΚΕ, ΝΔ, Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (!), ΑΝΕΛ/Πυρίκαυστος Ελλάδα (το μετράω σαν ένα), Κόκκαλης: ΠΟΛΑΝ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Κουντουρά: ΝΔ, ΑΝΕΛ, Παπακώστα: ΝΔ, ΑΝΕΛ, Νέα Ελληνική Ορμή και Δανέλλης: Σοσιαλιστική Πορεία, Συνασπισμός της Αριστεράς, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.
«-μωρία» είναι αυτό που θεωρούν ότι είμαστε εμείς, δηλαδή ηλίθιοι.
Πηγή: Αντίβαρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Υπουργείο Εργασίας: Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά»

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της...

Κορωνοϊός: 2.854 νέα κρούσματα και 7 θάνατοι – Στους 130 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.854 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 7 θάνατοι.  Παράλληλα, σε 130 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες...

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Τόκιο – Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή έναρξης

Η Φλόγα των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων άναψε στο Στάδιο του Τόκιο, σηματοδοτώντας την έναρξη της πιο μεγάλης γιορτής της Ανθρωπότητας που θα διαρκέσει μέχρι...

Καταδίκη της Αγκυρας για τα Βαρώσια από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ικανοποίηση εκφράζει η Αθήνα για τη δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια, η οποία καταδικάζει ρητά τις εξαγγελίες της τουρκικής ηγεσίας...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!