Αρχική Κοινωνία Δυτ. Ελλάδα: Έβαζε χέρι σε ξένα λεφτά

Δυτ. Ελλάδα: Έβαζε χέρι σε ξένα λεφτά

Πρώην διευθύντρια τράπεζας σε νησί του Ιονίου, παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, με την κατηγορία ότι, είχε βάλει χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών της τράπεζας, ιδιοποιούμενη ιδιαίτερα σημαντικά ποσά. Μάλιστα, μαζί της, παραπέμπεται και ένας πρώην ταμίας, με την κατηγορία της πλαστογραφίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας, η κατηγορούμενη φέρεται να έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, συνολικό ποσό 71.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενη την θέση της, ενώ κατηγορείται και για ηθική αυτουργία στη διάπραξη της πλαστογραφίας εγγράφων με χρήση, τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση από τον ταμία.
Σύμφωνα με το βούλευμα, η πρώην διευθύντρια, προέβη, με διάφορες μεθοδεύσεις και ιδιαίτερα τεχνάσματα, σε σταδιακή ιδιοποίηση μέρους των χρημάτων που υπήρχαν σε λογαριασμούς τριών φυσικών προσώπων. Συγκεκριμένα, προέβαινε σε πρόωρες παράτυπες ρευστοποιήσεις προθεσμιακών καταθέσεων ή λοιπών τραπεζικών αξιών (αμοιβαίων κεφαλαίων), με ιδιοποίηση του προϊόντος της ρευστοποίησης της κατάθεσης ή άλλης αξίας, χωρίς οι δικαιούχοι αυτών των λογαριασμών να ξέρουν τίποτα.
Για να καλύπτεται έναντι της τράπεζας, εμφάνισε αυτές τις ρευστοποιήσεις, να έχουν γίνει πρόωρα από τους πελάτες του Καταστήματος. Όταν ο δικαιούχος της προθεσμιακής κατάθεσης ή άλλης τραπεζικής αξίας εμφανιζόταν και ζητούσε είτε να ανανεώσει την προθεσμιακή κατάθεση ή άλλη τραπεζική αξία, είτε να την ρευστοποιήσει και να εισπράξει το ποσό, του έδινε τα λεφτά και δεν αντιλαμβανόταν ότι ο λογαριασμός του είχε προσωρινά χρεωθεί, όπως ψευδώς εμφανιζόταν στα επίσημα λογιστικά στοιχεία.
Κατόπιν η διευθύντρια φρόντιζε να καλύψει το καταβεβλημένο ποσό από άλλη προθεσμιακή κατάθεση άλλου πελάτη, που δεν είχε πραγματικά εξοφληθεί ή από άλλο λογαριασμό καταθέσεων, παριστάνοντας ψευδώς, ότι ο εν λόγω πελάτης προσήλθε στο υποκατάστημα αιτούμενος είτε τη ρευστοποίηση προθεσμιακής του κατάθεσης ή και άλλης τραπεζικής αξίας, είτε την ανάληψη από λογαριασμό καταθέσεων ποσού αντίστοιχου με αυτό που υπεξαιρέθηκε, εκδίδοντας ταυτόχρονα και το σχετικό ανυπόγραφο παραστατικό εξακολουθώντας έτσι να καλύπτει το υπεξαιρεθέν ποσό χρεώνοντας το πλέον, προσωρινά, στο όνομα άλλου πελάτη.
Κατόπιν, έβαζε τον ταμία να πλαστογραφεί εντάλματα πληρωμής, για να εμφανίζονται ως νόμιμες οι αναλήψεις από τους λογαριασμούς.
Με αυτό το κόλπο, η πρώην διευθύντρια καθημερινά εμφάνιζε ψευδώς στις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας, κανονικό ταμείο, ενώ ικανοποιούσε και τους πελάτες, τους οποίους στην ουσία έκλεβε, μέχρι που ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθεί και τώρα να είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινές, όπως και ο ταμίας που έκανε τις πλαστογραφίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Σταϊκούρας για 11η αξιολόγηση – «Kαρπός σκληρής συστηματικής δουλειάς»

Για ακόμη μία αναγνώριση της μεθοδικής προσπάθειας όλων – πολιτών και Πολιτείας – στο πεδίο της οικονομίας, υπό αντίξοες διεθνώς συνθήκες κάνει λόγο ο...

Κομισιόν – Θετική 11η αξιολόγηση – Ταχύτερη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Σημάδια ταχύτερης του αναμενομένου ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία βλέπει η Κομισιόν στην έκθεση της 11ης αξιολόγησης μεταμνημονιακής εποπτείας, επικροτεί την πρόοδο σε σειρά μεταρρυθμίσεων,...

Παρέμβαση Τ. Θεοδωρικάκου: Δεν θα προσάγονται εκπαιδευτικοί για μηνύσεις αρνητών

Να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό ζήτησε...

Τράπεζα Ελλάδος: Στο 1,7 δισ. το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής ασφάλισης

Η συνολική αξία του ενεργητικού των ΤΕΑ-ΙΕΣΠ (στο εξής Ταμείων) ανήλθε σε 1.752 εκατ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021, έναντι 1.702...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!