Αρχική Κοινωνία Δυτική Ελλάδα: Χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης σε Πάτρα, Ερύμανθο, Ανδρίτσαινα – Κρέστενα, Ανδραβίδα...

Δυτική Ελλάδα: Χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης σε Πάτρα, Ερύμανθο, Ανδρίτσαινα – Κρέστενα, Ανδραβίδα – Κυλλήνη και Άκτιο – Βόνιτσα

Σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Πρόκειται για συνολικά 5 έργα σε Πάτρα, Ερύμανθο, Ανδρίτσαινα – Κρέστενα, Ανδραβίδα – Κυλλήνη και Άκτιο – Βόνιτσα, που ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ.
«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών ύδρευσης είναι μείζονος σημασίας, καθώς πρωταρχικός στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία, να επιτευχθεί βελτίωση στην ποιότητα του πόσιμου νερού, να μειωθούν οι διαρροές και εν τέλει να έχουμε σημαντική εξοικονόμηση υδάτινων πόρων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε:
«Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης. Διεκδικήσαμε πόρους και υλοποιούμε έργα που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Νοιαζόμαστε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας».
Τα έργα που αξιολογήθηκαν θετικά και εγκρίθηκαν μετά από σχετική πρόκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Δράση 6.b.1.1-b_2: Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης», αφορούν, στην αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης, ανάπτυξης συστημάτων ελέγχου διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ύδατος και προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης ύδατος.

 

Αναλυτικά τα έργα:
ΔΕΥΑ Πατρών – Αντικατάσταση Δικτύου Ν/Α Πάτρας (Β΄ φάση), προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ: Προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης, στην οποία το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και παρουσιάζει συχνά βλάβες με αποτέλεσμα την απώλεια νερού ύδρευσης. Αφορά τις περιοχές Πράτσικα και Ψαροφάι. Το συνολικό μήκος του δικτύου που θα αντικατασταθεί είναι περίπου 40.000 μ. και θα γίνουν περίπου 1.200 συνδέσεις, ενώ θα κατασκευασθούν δυο σταθμοί μέτρησης παροχής ρύθμισης πίεσης. Με την ολοκλήρωση του έργου θα εξασφαλιστεί η μείωση του διαρροών με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας του νερού.
Δήμος Ερυμάνθου – Σύστημα Τηλεμετρίας – Αυτοματισμού – Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 2.065.867 εκατομμυρίων ευρώ: Πρόκειται για σύστημα βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και ελέγχου διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση 109 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (ΤΣΕ) στο εξωτερικό δίκτυο, και Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ), στην έδρα του Δήμου, για την παρακολούθηση του συνόλου του συστήματος αυτοματοποίησης. Με την ορθολογική διαχείριση και την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαρροών, εξασφαλίζεται η εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας πόσιμου νερού.
Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων – Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης, προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ: Αφορά στην αντικατάσταση των εξωτερικών και των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με στόχο την βελτίωση του πόσιμου νερού, στη Δημοτική Κοινότητα Κρεστένωνκαι στις Τοπικές Κοινότητες Μακρισίων, Βρεστού, Αμυγδαλιών και Κάτω Αμυγδαλιών, Σκιλλουντίας, Διασέλλων και Φρίξας. Επιπλέον, θα αντικατασταθούν αντλητικά συγκροτήματα και θα αναβαθμιστούν αντλιοστάσια στις Τοπικές Κοινότητες Μακρισίων και Φρίξας.
Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης – Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης (Δ.Κ Βάρδας – Τ.Κ Νησίου), προϋπολογισμού 825.000 ευρώ: Προβλέπει την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου με αμιαντοσωλήνες δικτύου ύδρευσης, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση υδατικών πόρων, καθώς οι απώλειες ξεπερνούν ποσοστό 20%.
Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Αντικατάσταση Εξωτερικού Αγωγού Ύδρευσης Τμήματος προς Κατούνα και τμήματος προς Κονοπίνα. Δικαιούχος, προϋπολογισμού 810.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης, από τη δεξαμενή στη θέση Νίσσαμέχρι την κεντρική δεξαμενή της Κατούνας, και από τη δεξαμενή αυτή έως τη δεξαμενή της Κονοπίναςτης Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος. Θα κατασκευαστούν αντίστοιχα νέοι αγωγοί πολυαιθυλενίου, ο πρώτος σε μήκος 5.900 μέτρα και ο δεύτερος σε μήκος 3.800 μέτρα.

 

Στο σύνολο τους τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στη Νίσυρο: 4,1 και 3,8 Ρίχτερ με διαφορά ενός λεπτού

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά ενός λεπτού σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νίσυρο. Ο τελευταίος σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:04 στα ανοιχτά της...

Κυβερνητικές πηγές για τις αιχμές Τσίπρα: “Θυμάται τις διακοπές του μετά το Μάτι;”

Απάντηση στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι την ώρα που η Αχαΐα φλέγεται ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην παραλία βγάζοντας φωτογραφίες,...

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα: Εκκενώσεις οικισμών, συνεχείς αναζωπυρώσεις – Χωρίς ρεύμα και νερό η Ρόδος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές της Αχαΐας, της Ρόδου, της Αιτωλοακαρνανίας και...

Επτά λουκέτα για φοροδιαφυγή στη Μύκονο

Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στη Μύκονο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, διαπιστώνοντας κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!