Στην Ελλάδα, το 2018 οι πολιτικοί γάμοι, αριθμητικά, δεν διαφέρουν και πολύ από τους θρησκευτικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, η εκκλησία έχει αλλάξει την στάση της, όσον αφορά την κηδεία αυτών που τέλεσαν πολιτικό γάμο.
Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας ακολούθησαν με λίγα λόγια την εξέλιξη της κοινωνίας όμως υπάρχουν κάποιοι ιερείς που συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά ακόμη και να τελέσουν κηδεία σε ανθρώπους, που λόγω ανεπτυγμένης θρησκευτικής συνείδησης ή λόγω σεβασμού στην ίδια την θρησκεία τους, κάποια στιγμή στην ζωή τους έπραξαν διαφορετικά.
Μια τέτοια περίπτωση είχαμε στο Θέρμο Αιτωλοκαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite, 44 χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία παντρεμένη με δημότη του Δήμου Θέρμου, κάτοικο της Τοπικής Κοινότητας Αβαρίκου που έχασε τη μάχη με την ανίατη αρρώστια, “ταλαιπωρήθηκε” και μετά θάνατον για πολλές ώρες, αφού ο ιερέας του χωριού αρνούνταν να προχωρήσει στην τελετή της ταφής εφαρμόζοντας, όπως ισχυρίστηκε, απόφαση της Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να ψαλεί αυτός που έχει κάνει πολιτικό γάμο.

Τελικά, μπροστά στις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες δόθηκε άνωθεν εντολή να γίνει κανονικά η κηδεία!!!

Σχόλιο: Ούτε Ιεροί Κανόνες υπάρχουν ούτε Ιερό Πηδάλιο για τους Μητροπολίτες και τους Ιερείς, μόνο οτι φέρνει η στιγμή; στο όνομα ποιου “εκσυγχρονισμου” τελούν αντιορθόδοξες πράξεις?

 

ΠΗΓΗ