Παναγία Τριάς ελέησον ημάς τους αμαρτωλούς.

Όλοι κάνουμε λάθη, πολλές φορές και ακούσια, επειδή η πλάνη μας έχει τυφλώσει. Ο εχθρός καραδοκεί, ώστε να κλέψει τις ψυχές μας. Έτσι, τοποθετεί παγίδες στο δρόμο μας, με σκοπό να μας οδηγήσει στην αμαρτία που ισοδυναμεί με κατάπτωση.

Πρέπει να παραδεχόμαστε τα σφάλματά μας. Έστω και αν αυτό δεν γίνει άμεσα. Μπορεί κάποιος να έχει πλανηθεί τόσο, ώστε να μην καταλαβαίνει ότι είναι λάθος. Κάποια στιγμή, όμως, ο Χριστός θα τον επαναφέρει στο σωστό δρόμο, δείχνοντας του πού έσφαλε. Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα, είτε να ομολογήσει τις αμαρτίες του και να μετανοήσει, είτε να συνεχίσει να ζει ως αμαρτωλός.
Αν επιλέξει τον πρώτο δρόμο, η σωτηρία είναι σίγουρη. Η παραδοχή των λαθών μας, χωρίς να ρίχνουμε το φταίξιμο σε άλλους, είναι μια καλή αρχή. Ομολόγησε, μετανόησε και προσπάθησε να αλλάξεις. Ο Θεός θα σε ανταμείψει γιατί είναι ελεήμων.

Αν ακολουθήσει το δρόμο της αμαρτίας, τότε ο άνθρωπος είναι μόνος του. Ο Θεός προσπάθησε να του δείξει το σωστό, αλλά εκείνος συνεχίζει να αμαρτάνει και να διαπράττει ύβρη. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ευλογία από τον Πατέρα, γιατί είναι βυθισμένος στην αμαρτία και δε δείχνει σημάδια μετανοίας.

Πετάξτε από πάνω σας την αμαρτία και την πλάνη. Αντισταθείτε στο κακό και στα έργα αυτού. Μετανιώστε για όλα τα σφάλματα που κάνετε και ομολογήστε τα στον Χριστό. Θα σας ακούσει γιατί μας αγαπάει.
Θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει ότι Του ζητήσουμε. Αρκεί να υπάρχει θέληση και υπομονή. Να εξομολογείστε τακτικά, γιατί αυτό θέλει από εμάς ο Θεός. Θέλει να του δίνουμε τα βάρη μας, ώστε να χαίρεται η ψυχή μας. Και τα θαύματα γίνονται, γιατί ο Θεός βλέπει. Ό,τι του ζητήσουμε θα μας το δώσει απλόχερα, αρκεί να τον εμπιστευτούμε.

Σε ευχαριστούμε Κύριε Ιησού Χριστέ για τη μεγάλη σου δόξα. Σε ευχαριστούμε Κύριε για την μεγαλοσύνη σου. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφέρεις, είτε τα ξέρουμε, είτε δεν τα ξέρουμε.

Ιησούς Χριστός Νικά πάντοτε και αιώνια. Αμήν.
Γιώργος Κωστόπουλος

ΠΗΓΗ