Αρχική Κόσμος Δικαστικές αποφάσεις ενάντια στους Μάρτυρες τού Ιεχωβά για κάλυψη Παιδεραστίας

Δικαστικές αποφάσεις ενάντια στους Μάρτυρες τού Ιεχωβά για κάλυψη Παιδεραστίας

σε Μοντάνα και Σαν Ντιέγκο τών ΗΠΑ
Από Συνεργάτη στην Αμερική 
Οι δικαστικές αποφάσεις ενάντια στην Εταιρεία Σκοπιά για παιδεραστία έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Στην τελευταία δικαστική υπόθεση που έγινε τον Νοέμβριο στην Μοντάνα των ΗΠΑ, η εταιρεία Σκοπιά πλήρωσε πρόστιμο 35 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση του Νόμου της Πολιτείας Μοντάνα περί κάλυψης παιδεραστίας. 

Μοντάνα
Το δικαστήριο αποφάσισε το μεγάλο πρόστιμο αυτό γιατί η Σκοπιά ενώ ήξερε την ταυτότητα του δράστη και το γεγονός ότι είχε 2 υποθέσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και ήταν σε γνώση της Σκοπιάς και του “πρεσβυτερίου” της τοπικής “εκκλησίας”, αντί να παραδώσει τον δράστη στην αστυνομία τον απέκοψε από την “εκκλησία” των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Η Σκοπιά αναγκάστηκε να παραδώσει σαν στοιχείο στην δίκη το έντυπο S77. Κάθε τοπικό “πρεσβυτέριο” συμπληρώνει και στέλνει αντίγραφο στα Κεντρικά Γραφεία. Στο έντυπο ανέφεραν ότι ο λόγος που αποκόπηκε ο δράστης ήταν πορνεία! Ενώ αναφέρεται η ηλικία των 2 ανήλικων κοριτσιών, η Σκοπιά το γενικεύει σαν πορνεία. Βάση αυτού του έντυπου το δικαστήριο αποφάσισε αυτό το τεράστιο πρόστιμο, όπου μέρος του ποσού καλείται να πληρώσει η τοπική “εκκλησία”.
Αυτή η απόφαση ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για την Σκοπιά αλλά και για τους “πρεσβυτέρους” της, καθότι τώρα θα γίνει δικαστικό προηγούμενο και για άλλες υποθέσεις. Άρα από την στιγμή που είσαι “πρεσβύτερος” τής Σκοπιάς και ήσουν μέλος σε δικαστική υπόθεση με παιδική σεξουαλική κακοποίηση, τότε θα είσαι υπόλογος στο δικαστήριο και μπορεί να σου στοιχίσει πολύ ακριβά.
Ο νόμος της Μοντάνα είναι ξεκάθαρος: Όταν ένα ίδρυμα ή θρησκευτική οργάνωση έχει θέμα με παιδική σεξουαλική κακοποίηση πρέπει να δίνει την υπόθεση στην αστυνομία. Ο λόγος είναι για προστασία της κοινότητας, καθότι ένας παιδεραστής που κυκλοφορεί ελεύθερος, είναι κίνδυνος για τα παιδιά της κοινότητας.
Για αυτούς τους λόγους το πρόστιμο ήταν το μεγαλύτερο που έχει πληρώσει η Σκοπιά σε αποζημίωση.
Στη συνέχεια έχουμε 3 έγκριτες ειδησεογραφικές σελίδες των ΗΠΑ που αναφέρουν το θέμα:
https://www.nbcnews.com
https://nypost.com
https://www.usnews.com 
Σαν Ντιέγκο
Πριν 2 χρόνια το δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, ο Εισαγγελέας Οσβάλντο Πατρόν, ζήτησε στην δικαστική υπόθεση το  S77 έντυπο για την υπόθεση Χοζέ Λοπέζ, που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον “πρεσβύτερο” τής Σκοπιάς Γκονζάλο Κάμπος, (ο οποίος είχε συνολικά 9 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εναντίον του) και η Σκοπιά αναγκάστηκες να πληρώσει 13,5 εκατομμύρια δολάρια. Όμως η Σκοπιά αρνήθηκε να δώσει το έντυπο αυτό φέροντας σαν αντίδραση την θρησκευτική ασυλία της και απόρρητου δεδομένων, κάτι που δεν αποδέχτηκε ο δικαστής, καθότι η προστασία των παιδιών από παιδεραστές είναι πολύ πιο σημαντική. Ως αποτέλεσμα το δικαστήριο επέβαλε στην Σκοπιά 4.000 δολάρια πρόστιμο ημερησίως μέχρι να παραδώσει στην δικαιοσύνη τα στοιχεία 20.000 παιδεραστών που έχει στις τάξεις της και τους καλύπτει στις ΗΠΑ.
Μέχρι στιγμής η Σκοπιά έχει πληρώσει σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο, αλλά σίγουρα το Νομικό της Τμήμα θα προτιμήσει να πληρώνει το πρόστιμο αυτό, παρά να δώσει τα ονόματα των παιδεραστών, γιατί θα υπάρξουν και άλλες νομικές υποθέσεις εναντίον της, και το ποσό που πληρώνει ημερησίως θα είναι ψίχουλα αν τα θύματα αυτά σύρουν την Σκοπιά στο δικαστήριο.
Ακολουθούν οι σύνδεσμοι στα Αγγλικά για την υπόθεση αυτή:
https://www.sandiegoreader.com
https://www.sandiegoreader.com 

Παγκόσμιο πρόβλημα για τη Σκοπιά
Όλα αυτά τα γεγονότα αρχίζουν να βάζουν τα κομμάτια στο παζλ τού τι συμβαίνει στη Σκοπιά:Η τελευταία περίπτωση ήταν στο Τορόντο τού Καναδά, όπου εναντίον της Σκοπιάς κινήθηκε αγωγή για 66 εκατομμύρια δολάρια.
https://toronto.citynews.ca
Φαίνεται ότι η Σκοπιά άρχισε να πληρώνει τεράστια ποσά και έχει οικονομικά προβλήματα. Το βλέπουμε αυτό, όταν το 2015 το μέλος του Κυβερνώντος Σώματος Λετ, έλεγε ότι ο Ιεχωβά ευλογεί, η Οργάνωση μεγαλώνει, και χρειάζονται νέες αίθουσες να κτιστούν. Και μετά από 3 χρόνια αντί για αύξηση ανακοίνωσαν Master Plan Project. Ανακοίνωσαν ότι αντί να κτίσουν “εκκλησίες” τελικά πωλούν, γίνεται μείωση του προσωπικού στα Μπέθελ παγκόσμια, πώληση αιθουσών συνελεύσεων καθώς και κλείσιμο και πώληση τοπικών Γραφείων Μπέθελ.
Είδαμε στις Συνελεύσεις τού 2018 βίντεο για το πώς πρέπει να δουν οι Μάρτυρες την συγχώνευση “εκκλησιών” και πως πρέπει να υπακούσουν απόλυτα στις οδηγίες των “πρεσβυτέρων” σε ποια “εκκλησία” θα πάνε. Και υπάρχουν Μάρτυρες που αναγκάζονται να ταξιδεύουν μέχρι και 40 μίλια για να παρευρεθούν στην νέα τους “εκκλησία”.
Η Σκοπιά έχει μειώσει τα έντυπά της. Το Ξύπνα και η Σκοπιά τώρα τυπώνονται 3 φορές τον χρόνο. Τα πιο πολλά βιβλία τώρα είναι ηλεκτρονικά σε μορφή PDF, όπου ή τα τυπώνουν οι Μάρτυρες ή τα έχουν στα τάμπλετ, με την τελευταία ανακοίνωση να λέει ότι στους  Μπεθελίτες θα τους δίνεται μόνο ένα γεύμα την ημέρα και θα πρέπει να πλένουν τα ρούχα τους και να καθαρίζουν το δωμάτιό τους. Και όλα αυτά η Σκοπιά τα λέει απλοποίηση και ευλογία!
Η εικόνα δεν είναι αυτή που θέλει να πλασάρει η Σκοπιά:  μιας θρησκείας που δήθεν έχει αύξηση και ο Θεός την ευλογεί. Τα γεγονότα δείχνουν ακριβώς τα αντίθετο. Τα μέλη του Κυβερνώντος Σώματος, στην τηλεόραση της Σκοπιάς κάνουν εκκλήσεις και συνέχεια ζητούν λεφτά και συνεισφορές γιατί έχουν έλλειμμα. Τα λεφτά που πρέπει να πληρώνει η Σκοπιά σε δικαστικές υποθέσεις, καθώς και σε διακανονισμούς εκτός δικαστηρίου είναι πάρα πολλά, γι’ αυτό βλέπουμε όλες αυτές της μειώσεις σε όλα το φάσμα της Σκοπιάς.
Ο χρόνος είναι εναντίον της Σκοπιάς. Το ποια μοιάζει να είναι η κατάληξη της Σκοπιάς θα το δούμε σε μια άλλη ανάλυση
Από Συνεργάτη στην Αμερική

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους: Πάρκο τεχνολογίας το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ

Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και της ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου...

Θ. Σκυλακάκης: H αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου

H αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ενώ...

Μητσοτάκης για τον ένα χρόνο πανδημίας: «Ορατή η νίκη, απομένουν λίγα βήματα εφόσον προσέξουμε»

Το μήνυμα ότι η νίκη κατά της πανδημίας του κοροναϊού είναι ορατή στον ορίζοντα και θα έρθει νωρίτερα εφόσον φανούμε προσεκτικοί στέλνει ο πρωθυπυοργός...

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων

«Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!