Αρχική Uncategorized «Διθύραμβοι» στο Vice για την ελεύθερη επιλογή φύλου στην Ελλάδα

«Διθύραμβοι» στο Vice για την ελεύθερη επιλογή φύλου στην Ελλάδα

Ανακούφιση… εκεί στο Vice-Soros.
Αυτοί οι “διαφωτιστές”… με το ίδιο πάθος που μας κατακλέβουν… και μας καταστρέφουν …με το ίδιο πάθος υποκρίνονται τους μαχητές των δικαιωμάτων των μειονοτήτων… με σαφή προσανατολισμό να χτυπήσουν τις μεγάλες θρησκείες.

Επικεντρώνουν την ατζέντα στις εξαιρέσεις… αλλά ποτέ στους φονιάδες ιεράρχες της τοκογλυφίας και της “φιλανθρωπίας”.

Πηγή: vice.com

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται ως προς το φύλο τους.

Το 2016, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την κατάρτιση σχεδίου νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ώστε η ταυτότητα φύλου να μην είναι πια εμπόδιο για τα διεμφυλικά άτομα. Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο που φέρνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς ψήφιση στη Βουλή θα επιτρέπει επιτέλους στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται όπως οι ίδιοι θέλουν ως προς το φύλο τους και όχι σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη γέννησής τους.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο, στις διατάξεις του οποίου μεταξύ άλλων ορίζεται ότι η καταχώρηση στην αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριο και τα υπόλοιπα κρατικά έγγραφα που αναφέρουν το φύλο κάθε ατόμου, θα γίνεται πλέον σύμφωνα με το πώς το ίδιο αυτοπροσδιορίζει τον εαυτό του και το πως το ίδιο αντιλαμβάνεται το φύλο του.
Διαβάστε: Μιλήσαμε με την Ίλια, την πιο Όμορφη Ελληνίδα Trans
Είναι χαρακτηριστικό ότι το νομικό καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα, παραβίαζε το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής, του οίκου και των επικοινωνιών του. Η βασανιστική διαδικασία στην οποία έπρεπε να υποβληθούν τα διεμφυλικά άτομα προσέκρουε στο δικαίωμα για ισότητα και μη επιβολή διακρίσεων των άρθρων 2 και 26 του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Το νέο νομοσχέδιο επιβάλει πως δεν θα απαιτείται πλέον προηγούμενη ιατρική επέμβαση ή οποιαδήποτε εξέταση, ιατρική αγωγή που να σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.
Μέχρι σήμερα, για να καταφέρει ένα διεμφυλικό άτομο να αλλάξει τα επίσημα έγγραφα του, υπήρχε σαν προϋπόθεση η υποχρεωτική στείρωση, η χειρουργική αλλαγή φύλου με αφαίρεση γεννητικών οργάνων από θήλυ σε άρρεν ή αντίστροφα. Απαιτήσεις παράλογες, υπερβολικές και απάνθρωπες. Η αποκατάσταση της άνισης και κακοποιητικής μεταχείρισης που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι σε όλο το φάσμα της δημόσιας και ιδιωτικής τους ζωής, είχε σαν αφετηρία την έλλειψη νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.

Αυτό που θα απαιτείται αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, θα είναι αυτοπρόσωπη δήλωση του ενδιαφερόμενου ενώπιον του δικαστηρίου. Η δήλωση θα γίνεται χωρίς δημοσιότητα, η δικαστική απόφαση θα καταχωρείται στο Ληξειαρχείο και οι υπάλληλοι που θα εμπλέκονται στη διαδικασία της διόρθωσης του καταχωρημένου φύλου θα έχουν την υποχρέωση της εχεμύθειας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Αντιμέτωπη με casus belli η Ελλάδα – Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας

Η τουρκική παραβατικότητα έναντι της Ελλάδας, το κυπριακό και η κλιματική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ...

Swipe Good For . a Sperm Donor? New Tinder-Style Software Fights Potential People

Swipe Good For . a Sperm Donor? New Tinder-Style Software Fights Potential People Swipe directly on. a sperm contributor? An egg giver? Tie in with...

Telephone internet dating software hook up pupils Yenta and Grindr have actually just recently achieved popul

Telephone internet dating software hook up pupils Yenta and Grindr have actually just recently achieved popul Apps such Blendr, Yenta and Grindr posses lately become...

requently need inquiries on dating apps in Milwaukee.Coffee accommodates Bagel.

requently need inquiries on dating apps in Milwaukee.Coffee accommodates Bagel. Hinge is the best relationships app for people who hang out for their bios, so...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!