Αρχική Απόψεις Διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών στο Καλαμάκι

Διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών στο Καλαμάκι

Επιστολή της δημοτικής παράταξης «Ανω-Κάτω» στην «ΕΦ.ΣΥΝ.»

Ο κ. Κονδύλης και η διοίκησή του, εφαρμόζοντας πολιτική ιδιωτικοποιήσεων ήδη στον Θουκυδίδειο Οργανισμό (πλήρης εκχώρηση των προγραμμάτων σε ιδιωτικό σύλλογο από το 2015 και χωρίς δημόσιο έλεγχο) αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς (σύμβαση με εργολάβο) επιχειρεί να συνεχίσει τα ίδια και στις Υπηρεσίες Καθαριότητας της πόλης μας.

Ο Δήμος Αλίμου είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που δεν έχει καταθέσει αίτημα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα με την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά 8.845 θέσεων εργαζομένων.

Την ευθύνη για αυτό φέρει ακέραια η διοίκηση του κ. Κονδύλη, καθώς το περασμένο καλοκαίρι δεν προχώρησε σε μερική τροποποίηση του Οργανογράμματος των Υπηρεσιών Καθαριότητας, για να εξασφαλίσει έτσι τη σίγουρη και έγκαιρη έγκρισή του, προϋπόθεση από τον νόμο για να μπορέσει ο δήμος να καταθέσει αίτημα πρόσληψης προσωπικού. Αντ’ αυτού η διοίκηση του κ. Κονδύλη ψήφισε συνολικά ένα νέο Οργανόγραμμα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Ολα έγιναν εντελώς αιφνιδιαστικά. Ολα χωρίς τη δημοκρατικά επιβεβλημένη διαβούλευση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Οπως ήταν επόμενο, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ενστάσεις στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο πάνω στο προτεινόμενο Οργανόγραμμα, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαραίτητης έγκρισής του. Ο κ. Κονδύλης προσπάθησε στο δημοτικό συμβούλιο να ρίξει την ευθύνη στο κράτος, αλλά ξέρει ότι δεν είναι έτσι. Η ευθύνη για την καθυστέρηση είναι αποκλειστικά δική του. Ο Δήμος Αλίμου δεν έχει τη δυνατότητα σήμερα να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα ως συνέπεια της τακτικής που ακολούθησε ο δήμαρχος. Σκόπιμα ή όχι είναι προς συζήτηση.

Θυμίζουμε ότι ήδη από το 2014 το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» ζητά νέο, σύγχρονο οργανόγραμμα για τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και του ΘΟΠΑΑ. Η εκχώρηση σε ιδιώτη των υπηρεσιών καθαριότητας είναι αποδεδειγμένα πιο ακριβή από την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων. Ο Δήμος μας προτείνεται να δαπανήσει 3 εκατομμύρια ευρώ για τρία έτη –δεσμεύοντας και την επόμενη διοίκηση– για ορισμένες μόνον εργασίες, δαπάνη η οποία κατ’ έτος ισοδυναμεί με τη συνολική ετήσια μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού!

Η Μελέτη που δόθηκε ως εισήγηση έχει πλήθος αυθαίρετων «παραδοχών», με κυριότερη το μειωμένο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων του ιδιώτη, οι οποίοι θα εργάζονται με μισθούς πολύ κάτω από αυτούς των δημοτικών υπαλλήλων, 8 ώρες ημερησίως, ενώ είναι κατοχυρωμένο το μειωμένο ωράριο των 6,5 ωρών ημερησίως στις Υπηρεσίες Καθαριότητας (Βαρέα και Ανθυγιεινά). Συνθήκες γαλέρας, λοιπόν, προτείνει ο δήμαρχος, με εργαζόμενους που θα δίνουν αναφορά στον ιδιώτη-αφεντικό και μας ζητάει να το υπερψηφίσουμε!

Ο κ. Κονδύλης ξέρουμε ότι νοιάζεται για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία. Δεν κάλεσε τον Σύλλογο Εργαζομένων σε διαβούλευση για την πρότασή του για άλλη μια φορά. Απέστειλε στους δημοτικούς συμβούλους τη Μελέτη την παραμονή της συνεδρίασης, χρόνος ανεπαρκής για μια πλήρη οικονομοτεχνική τοποθέτησή μας επ’ αυτού.

Γνωρίζοντας δε ότι η επιλογή του αυτή θα προκαλούσε την αντίδραση των εργαζομένων, δεν δίστασε για μία ακόμη φορά να ζητήσει στη διάρκεια της συνεδρίασης τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία αποχώρησε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από την απαίτηση της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων. Πρωτοφανές για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στην ιστορία του Αλίμου.

Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» αμφισβητεί την εγκυρότητα της Μελέτης που κατέθεσε η διοίκηση. Απορρίπτει πολιτικά την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση.

Οι παρεμβάσεις των εργαζομένων με τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης οδήγησαν στην απόσυρση του θέματος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διατήρηση και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου μας!

Παραθέτουμε, τέλος, απόσπασμα από τη σχετική Ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας:

«Τόσο πολύ θέλει ο κ. Κονδύλης να δώσει την καθαριότητα στον ιδιώτη που δεν άντεξε να περιμένει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Ο κ. Κονδύλης πανικόβλητος από τη δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων αλλά και από την αντίδραση (πλην Χ.Α.) της αντιπολίτευσης για την εκχώρηση μέρους της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιώτη, παραπλάνησε τους εργαζομένους. Σύμφωνα με ενημέρωση από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων που ήταν παρόν στη συνάντηση που έγινε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Κονδύλης δεσμεύτηκε ότι στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα Εγκριση εκτέλεσης δημόσιας συμβάσεως παροχής υπηρεσίας με τίτλο “Υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας δημοτικών χώρων” θα αποσυρόταν. Επιχείρησε, επίσης, στο δημοτικό συμβούλιο να παραπλανήσει και τους δημοτικούς συμβούλους, επιμένοντας να συζητηθεί το θέμα –που εργαζόμενοι και αντιπολίτευση έχουν απορρίψει– με το πρόσχημα ότι θα γινόταν μόνο ενημέρωση για τις εξελίξεις.

»Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” ζήτησε την απόσυρση του θέματος, καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο συνεννόησης με τους εργαζομένους και πρότεινε να γίνει ενημέρωση μετά τη συνάντηση με τον υπουργό. Κατά τη συνήθη πρακτική δεν δόθηκε ο λόγος σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ώστε να εξηγήσουν επαρκώς την πρότασή τους για απόσυρση του θέματος. Αγνοώντας το αίτημα της αντιπολίτευσης να της δοθεί ο λόγος επί της διαδικασίας, ο δήμαρχος συνέχισε να μιλάει επί της ουσίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει η συντριπτική πλειονότητα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητ

Κορωνοϊός: 6.602 νέα κρούσματα και 86 θάνατοι – Στους 630 οι διασωληνωμένοι

Σε 6.602 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 86 θάνατοι. Παράλληλα, σε 630 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες...

Στις 30 Νοεμβρίου το 3rd Family Business Conference – Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά το πρώτο συνέδριο της σειράς “3rd Family Business Conference - Towards a sustainable future”
Στις 30 Νοεμβρίου 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 3rd Family Business Conference, σε υβριδική μορφή, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, το οποίο διοργανώνεται από την Palladian Conferences για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), με χρυσούς χορηγούς την Alpha Bank και την EY Ελλάδος

Ηλεία – Νεκρός 65χρονος εκπαιδευτικός που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ένας 65χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η ξαφνική βροχόπτωση και ανασύρθηκε νεκρός στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μέσα στο όχημά του. Νωρίτερα, έγινε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!