Αρχική Διάφορα Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το νέο προεδρικό διάταγμα 6/2018 για την αξιολόγηση των...

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το νέο προεδρικό διάταγμα 6/2018 για την αξιολόγηση των αστυνομικών

Με το Προεδρικό Διάταγμα 6/2018 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 11/Α/25-1-2018, τροποποιείται ο κώδικας αξιολόγησης και εξέλιξης των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (π.δ. 24/1997 (Α΄ 29).

Αλλάζει η δεκάβαθμη κλίμακα βαθμολόγησης και δίνεται έμφαση στα κριτήρια αξιολόγησης, για την επαγγελματική επάρκεια, τη δυνατότητα εφαρμογής των γνώσεων και της εμπειρίας των αξιωματικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την ευελιξία προσαρμογής σε δύσκολες συνθήκες και την εφαρμογή σύγχρονων μορφών άσκησης του επιχειρησιακού αστυνομικού έργου.

Βασικές Αλλαγές

-Το έτος αξιολόγησης αρχίζει την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30η Νοεμβρίου του επομένου έτους. Οι εκθέσεις αξιολόγησης συντάσσονται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου κάθε έτους.

-Η δεκάβαθμη κλίμακα βαθμολόγησης μετατρέπεται σε 100/βαθμη. Η κλίμακα βαθμολόγησης αλλάζει  από 0-10 σε 0-100.
-Η κλίμακα βαθμολογίας των επί μέρους ουσιαστικών προς προαγωγή προσόντων – κριτηρίων αξιολόγησης καθορίζεται ως ακολούθως:
α. Εξαίρετος από 91 μέχρι και 100
β. Λίαν Καλός από 81 μέχρι και 90,99
γ. Καλός από 61 μέχρι και 80,99
δ. Μέτριος από 41 μέχρι και 60,99
ε. Ανεπαρκής από 1 μέχρι και 40,99.

-Προβλέπεται αρνητική μοριοδότηση με την αφαίρεση μορίων από το προσόν της πειθαρχίας, ανάλογα με τη βαρύτητα της ποινής για ανώτερες πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν εντός του έτους αξιολόγησης.

– Ο τελικός αξιολογητής κοινοποιεί στον αξιολογούμενο, εγγράφως και με απόδειξη, τη βαθμολογία του, όπως και τα κριτήρια αξιολόγησης κάτω του 70 ή τις βαθμολογίες που δικαιολογούν δυσμενή κρίση στον κατεχόμενο βαθμό και δίνεται η δυνατότητα στον αξιολογούμενο αξιωματικό εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την επομένη της κοινοποίησης της βαθμολογίας να υποβάλει ένσταση προς τον τελικό αξιολογητή..

– Κάθε αξιολογούμενος από τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή έως και του Υποστρατήγου προβαίνει υποχρεωτικά σε αυτοαξιολόγησητων ουσιαστικών του προσόντων

Ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης σε όλα τα επιμέρους ουσιαστικά τους προσόντα, οι αξιωματικοί θα κρίνονται Προακτέοι , παραμένοντες στον ίδιο βαθμό, ή Αποστρατευτέοι.

Yποχρεωτικά σε… Α.Τ. οχι μόνο για τα δυο πρώτα έτη απο την αποφοίτηση.

Το νέο Π.Δ. προβλέπει πως οι νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες και οι νεοεξερχόμενοι Υπαστυνόμοι Β΄ να τοποθετούνται υποχρεωτικά και δεν μετακινούνται για οποιονδήποτε λόγο τα πρώτα δύο έτη (όπως ισχύει σήμερα) από την αποφοίτησή τους από τη Σχολή  σε Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικούς Σταθμούς και για τα επόμενα δύο χρόνια σε Αστυνομικά Τμήματα, Αστυνομικούς Σταθμούς, Τμήματα Τροχαίας, Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης, Τμήματα Αλλοδαπών, Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, Τμήματα και Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας καθώς και σε υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αμεσης Δράσης, Μεταγωγών Δικαστηρίων και αστυνόμευσης Αερολιμένα, πλην των Επιτελείων αυτών.

 

Ειδική Αιμοδοτική άδεια σε Εθελοντές δότες προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων

Σημαντική είναι και η διάταξη που προβλέπει τη χορήγηση ειδικών αδειών στους εθελοντές δότες προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων:
α. Για κάθε συλλογή αιμοποιητικών κυττάρων από το μυελό των οστών, χορηγείται ειδική άδεια πέντε (5) ημερών, η οποία αρχίζει από την ημέρα της μυελοδοσίας.
β. Για κάθε συλλογή αιμοποιητικών κυττάρων μέσω αιμοδοσίας, χορηγείται ειδική άδεια δύο (2) ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία χορήγησης των αιμοποιητικών κυττάρων.

 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του : Π.Δ.6/2018 – ΦΕΚ 11/Α/25-1-2018

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κορωνοϊός: 5.157 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι – Στους 697 οι διασωληνωμένοι

Σε 5.157 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, ανακοινώθηκαν 88 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 697 ασθενείς. Για πολλοστή φορά η Αττική καταγράφει τετραψήφιους αριθμούς μολύνσεων, ενώ σήμερα η Θεσσαλονίκη επέστρεψε… σε τριψήφιο αριθμό. Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο «δίνει» 1.537 μολύνσεις, ενώ η συμπρωτεύουσα 818. Όσον αφορά στην κατανομή

Πάπας από το Προεδρικό Μέγαρο: Χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη λίγο μετά τις 12:00  ο Προκαθήμενος της Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι προσφωνήσεις του Πάπα και της Προέδρου της ΔημοκρατίαςΚατερίνας Σακελλαροπούλου. «Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι», είπε στην αρχη της ομιλίας της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι η επίσκεψη έχε

Washington Post: Η Μόσχα προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας με 175.000 στρατιώτες

Η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας με την συμμετοχή έως και 175.000 στρατιωτών ήδη το ερχόμενο έτος, αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμά της η...

Η παραλλαγή Όμικρον έχει “κλέψει” γενετικό υλικό από το κοινό κρυολόγημα

Η παραλλαγή Όμικρον πιθανώς έχει αποσπάσει και αφομοιώσει γενετικό υλικό από τουλάχιστον έναν άλλο κορονοϊό του κοινού κρυολογήματος, κάτι που εξηγεί σε ένα βαθμό τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που φαίνεται να έχει σε σχέση με τη Δέλτα και άλλα προηγούμενα στελέχη του κορονοϊού SARS-CoV-2, ίσως όμως αυτό επίσης να σημαίνει ότι προκαλεί και λιγότερο σοβαρή νόσηση ή και τελείως ασυμπτωματική, σύμφωνα με ερευνητές στις ΗΠΑ. Οι επιστήμονες της εταιρείας Nference της Μασαχουσέτης, η οποία αναλύει βιοϊατρικά δεδομένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς κα

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!