Στην εκδήλωση «Τα Μέσα αγιάζουν τον σκοπό- Προπαγάνδα & ενημέρωση την περίοδο της Κατοχής» απεύθυνε χαιρετισμό, μεταξύ των άλλων, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, κάνοντας μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Η εκδήλωση αφορούσε, ανάμεσα στα άλλα, την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, για την οποία συνεργάστηκαν τότε τα δύο στρατόπεδα του εμφυλίου.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι θέλουν να χωρίσουν τους Έλληνες σε εκείνους που τάσσονται με το μέρος μιας εξουσίας, χάριν χρημάτων, και εκείνους που φωνάζουν ακόμα και σήμερα για την ελευθερία, μη θέλοντας να απορρίψουν την πίστη και την ιστορία τους.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ο κ. Παππάς:

«Ο καθοριστικός ρόλος της Αριστεράς στην Αντίσταση είναι εγγεγραμμένος στη συλλογική μνήμη, όμως για δεκαετίες η μισαλλόδοξη κυρίαρχη αφήγηση την άφηνε εκτός κάδρου.

Η ελληνική κοινωνία έχει μνήμη, ξέρει ιστορία και την κρατά εφόδιο. Και στη μνήμη αυτή το ΕΑΜ υπήρξε από τους στυλοβάτες της Αντίστασης…

Στεκόμαστε με σθένος απέναντι σε όσους σε όσους σερβίρουν τη θεωρία των δύο άκρων.

Να τους θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι μεσαίος χώρος μεταξύ των πολυβόλων και του τοίχου της Καισαριανής δεν υπάρχει.

Ή είσαι με τα πολυβόλα ή με τους εκτελεσμένους. Ή είσαι με την Εθνική Αντίσταση ή είσαι με τους δοσιλόγους.

Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη διαλέξει, είναι δικό τους πρόβλημα τι θα επιλέξουν οι ίδιοι.

Ή είσαι με αυτούς που ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου ή με αυτούς που την φύλαγαν για να περνούν τα εφόδια για τις στρατιές του Ρόμελ».

Όποιος δηλαδή δεν είναι με την Αριστερά, θα κατατάσσεται στο άλλο άκρο εκείνο της Εθνικής Δεξιάς; Όποιος διαφωνεί με την αριστερόστροφη παγκοσμιοποίηση, τον διεθνισμό, την ισλαμοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα, θα χαρακτηρίζεται ως δωσίλογος και προδότης; 

Όποιος θέλει να είναι Έλληνας, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα, θα χαρακτηρίζεται φασίστας;

Όποιος αντιτίθεται στους υπέρογκους φόρους και τα επιδόματα φτώχειας πως θα ονομάζεται;

Τις απαντήσεις τις αφήνουμε σε εσάς!

του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ