Αρχική Διάφορα ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ: ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΣΤΕΣ & ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΙ -ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ: ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΣΤΕΣ & ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΙ -ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Του Μανώλη Κείου
Πριν από δύο μήνες θεολογικό σεισμό είχε προκαλέσει η απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου και του ομολόγου του των Κοπτών να αναγνωρίζουν κοινό βάπτισμα.
Κατά την επίσκεψη του κ. Φραγκίσκου στην Αίγυπτο σε κοινή δήλωση, υπογεγραμμένη από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Κοπτη Πάπα & Πατριάρχη Ταγουάρδο, οι Ρ/Καθολικοί και οι Κόπτες δηλώνουν για πρώτη φορά ότι θα αναγνωρίσουν εκατέρωθεν το μυστήριο της βάπτισης του άλλου.

Στη δήλωση αναφέρεται: «Δεν θα επαναλάβουμε το βάπτισμα που είχε δοθεί σε καθεμία από τις Εκκλησίες μας για οποιοδήποτε πρόσωπο επιθυμεί να ενταχθεί στην άλλη».

Τότε λοιπόν σχολιάζαμε πως εκείνο αποτελεί το πρώτο επίσημο βήμα στο δρόμο για την πολυπόθητη και μεθοδευμένη από όσους κινούν τα νήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων πανθρησκεία.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε και το δεύτερο βήμα!
Οι Μεθοδιστές της Μεγάλης Βρετανίας και η Αγγλικανική Εκκλησία ανακοίνωσαν ότι οι δύο εκκλησιαστικές κοινότητες εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας που θα επιτρέψει να ξεπεραστεί η διαίρεση μεταξύ των κληρικών και των δύο δογμάτων!

Ο Dzhonatan Beyker, Αγγλικανός Επίσκοπος της πόλης του Φούλαμ, είπε ότι «η διαίρεση ανάμεσα στους Αγγλικανούς και τους Μεθοδιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια τρύπα στο ύφασμα του Σώματος του Χριστού» Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα έχουμε την ευκαιρία να «μπαλώσουμε αυτήν την τρύπα.»

Ο Μεθοδισμός ξεκίνησε τον 18ο αιώνα ως ένα κίνημα στην Εκκλησία της Αγγλίας και στην Αγγλικανική Κοινωνία.

Η “Εκκλησία” των Μεθοδιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο επί του παρόντος δεν παρέχει Επισκόπους και αντ ‘αυτού υφίσταται μια Διάσκεψη, της οποίας επικεφαλής είναι ένας ιερέας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόταση, η οποία είναι επί του παρόντος υπό εξέταση, η διάσκεψη θα προεδρεύεται από τον Πρόεδρο, τον επίσκοπο, του οποίου η θέση κατά πάσα πιθανότητα θα ανατεθεί σε μια ομάδα τριών Αγγλικανών επισκόπων.

Για την Αγγλικανική Εκκλησία, η εφαρμογή της πρότασης αυτής θα σήμαινε απόρριψη του 350 ετών νόμου, που υποστηρίζει ότι μόνο ένα άτομο που έχει χειροτονήθηκε ιερέας μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα εντός του ναού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο ονομαστικές αξίες θα διατηρήσουν τις δομές ελέγχου τους. Η Αγγλικανική Εκκλησία ελέγχεται από το συνοδικό σύστημα, ενώ οι Μεθοδιστές στη Βρετανία χωρίζονται ανά περιοχές και κυρίως επικεντρώνεται στις τοπικές κοινωνίες.

Πολιτική χροιά

Πάντως η επικείμενη αυτή ενοποίηση έχει και πολύ συγκεκριμένη πολιτική χροιά.
Η ενδεχόμενη αυτή σλοιπόν σηματοδοτεί επίσης μια σημαντική στιγμή στη βρετανική πολιτική σκηνή. Η Εκκλησία της Αγγλίας έχει από καιρό στενές σχέσεις με το κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα, ενώ οι Μεθοδιστές ήταν πάντα σε ευθυγράμμιση με το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.

Τα δύο αυτά κόμματα αποτελούν την κυρίαρχη δύναμη στη βρετανική πολιτική σκηνή: οι Συντηρητικοί κατέχουν 317 από τις 650 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, και το Εργατικό Κόμμα έχει 262 έδρες στο κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Should this be the Moon sign, you’re big, happy, loyal and an adventurer at heart.

Should this be the Moon sign, you're big, happy, loyal and an adventurer at heart. Leo Moons were naturally passionate, and vulnerable to outbursts of...

Your email is required to accomplish the subscription techniques.

Your email is required to accomplish the subscription techniques. People may prefer to need her Twitter account alternatively. For university students, they are able to...

To EBEA για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Η πολιτική και η προσωπική της πορεία θα παραμείνουν αθάνατο  παράδειγμα σθένους, εργατικότητας, αξιοπρέπειας και ήθους. Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένειά της, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Υπ. Εργασίας: Νέες υπηρεσίες προστίθενται στον τετραψήφιο αριθμό 1555

Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στην τηλεφωνική γραμμή 1555, με στόχο την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών κατά την επικοινωνία και τις συναλλαγές τους με το...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!