Αρχική Οικονομία ΔΕΗ - Mytilineos: Μια εντυπωσιακή πορεία

ΔΕΗ – Mytilineos: Μια εντυπωσιακή πορεία

Η δυναμική που είχε αναπτυχθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη από το γενικότερο αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην πλειοψηφία των υπολοίπων τίτλων.

ΔΕΗ

Στήριξη: α) 5,64 β) 5,40
Αντίσταση: α) 6,12 β) 6,36

20112020 deh

Προς το τέλος του περασμένου μήνα, όπως επισημαίνεται από το κόκκινο βέλος, υπήρξε μια προσπάθεια για την καθοδική διάσπαση της πλευράς Ζ του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιούΕΖ διάρκειας οκτώ μηνών, καθώς είχε μειωθεί σημαντικά η ισχύς των συνθηκών ανόδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άμεση επαναφορά της διακύμανσης και των κλεισιμάτων σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

ΘΕΤΙΚΟ
Η παραμονή των κλεισιμάτων υπεράνω του 5,64 θα διατηρεί ενισχυμένες τις ανοδικές συνθήκες και ταυτόχρονα θα προετοιμάσει μια βραχυχρόνια βάση για την υπέρβαση του της ζώνης αντίστασης 6,12 – 6,36.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Μόνο η υποχώρηση και παραμονή των κλεισιμάτων χαμηλότερα του 5,40 είναι ικανή να βάλει σε νέο κίνδυνο την στήριξη που παρέχει η πλευρά Ζ ενισχύοντας έτσι σημαντικά τις πτωτικές συνθήκες.

MYTILINEOS

Στήριξη: α) 10 β) 9,70
Αντίσταση: α) 10,80 β) 11,20

20112020 mytil

Συνεχίζοντας ακάθεκτα προς την κατάκτηση υψηλότερων επίπεδων, οι τιμές έκαναν πρόσφατα μια δοκιμαστική προσέγγιση της πολύ ισχυρής αλλά και καθοριστικής περιοχής του 10,50, όπως την ορίζει η μωβ ευθεία Ε, πραγματοποιώντας υψηλό κλείσιμο 15μήνου.

ΘΕΤΙΚΟ
Όσο υψηλότερα από την στήριξη του 9,70 διενεργούνται τα κλεισίματα, θα διατηρούν την ισχύ τους οι ανοδικές συνθήκες με στόχο την προετοιμασία των τιμών για την υπέρβαση του 10,50. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα οδηγήσει την μετοχή στην περιοχή του 11,20.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η αδυναμία διατήρησης των κλεισιμάτων υψηλότερα του 9,70 σε συνδυασμό με την υποχώρηση αλλά και παραμονή τους κάτω από την ανερχόμενη ροζ ευθείαΑ θα συμβάλει στην ενίσχυση των συνθηκών πτώσης.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει -Η Ελλάδα θα σωθεί με γενναίες αποφάσεις

To Eθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα αντέχει παρά την μεγάλη πίεση που δέχεται λόγω της πανδημίας, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο...

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια

Η ισχυρή ρευστότητα και η κεφαλαιακή μας επάρκεια, με τον δείκτη CAD σταθερά στο 18,3%, αποτελούν το θεμέλιο ώστε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο υποστήριξης της...

Alpha Bank: Κέρδη 130,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο – Ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια

Ενισχυμένη λειτουργική κερδοφορία με Κύριο Αποτέλεσμα προ Προβλέψεων αυξημένο κατά 4% σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η Alpha Bank για το 9μηνο του 2020. Κέρδη μετά...

Τα πρωτόκολλα που ισχύουν για κάθε ασθενή ίσχυσαν και στον Αρχιεπίσκοπο

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορωνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!