Αρχική Πολιτική ΔΕΗ: Με εκτόξευση της εγγύησης στα νέα συμβόλαια προσπαθεί να περιορίσει τις...

ΔΕΗ: Με εκτόξευση της εγγύησης στα νέα συμβόλαια προσπαθεί να περιορίσει τις ληξιπροθεσμες οφειλές !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΝ
Από τα 11,2 ευρώ που ήταν η ελάχιστη εγγύηση, η ΔΕΗ αύξησε στη συνέχεια αυτό το μίνιμουμ όριο στα 130 ευρώ !!!

Η ΔΕΗ έχει αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού της εγγύησης κατά τη σύναψη νέων συµβάσεων, με σκοπό την ανάσχεση της δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων.

Αυτό αναφέρει η επιχείρηση σε έγγραφο που επισυνάπτει το ΥΠΕΝ σε απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, για την αναθεώρηση προς τα πάνω της ελάχιστης εγγύησης – προκαταβολής που ζητείται από τους νέους πελάτες.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, για τον υπολογισμό της εγγύησης η ΔΕΗ χρεώνει 0,56 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στην περίπτωση των κατοικιών με μονοφασικό ρεύμα.
Ωστόσο, μέχρι τα μέσα του φετινού Ιουνίου, έθετε ως ελάχιστο τα 20 τετραγωνικά μέτρα (με συνέπεια η ελάχιστη εγγύηση να αγγίζει τα 11,2 ευρώ), αυξάνοντας στη συνέχεια αυτό το μίνιμουμ όριο στα 130 ευρώ.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, µε βάση το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο κάθε προµηθευτής μπορεί να εισπράττει ένα ποσό ως εγγύηση από τον πελάτη για την εξασφάλιση, αποκλειστικά, μελλοντικών οφειλών, οι οποίες απορρέουν από τη σύµβαση προµήθειας.
«Έτσι, η επιχείρηση επιδιώκει το ποσό της εγγύησης να είναι περίπου ίσο με την αξία του ρεύματος που πιθανολογείται ότι θα καταναλώσει ο πελάτης µεταξύ δύο διαδοχικών λογαριασμών κατανάλωσης.
Πλην όµως, έχει διαπιστωθεί ότι το ποσό των 130 ευρώ της εγγύησης στις περισσότερες περιπτώσεις υπολείπεται σημαντικά του µέσου διµηνιαίου λογαριασµού ρεύματος ενός τυπικού νοικοκυριού», σημειώνει χαρακτηριστικά.Συμψηφισμός με οφειλές

Στην περίπτωση που λόγω ανείσπρακτων οφειλών η ΔΕΗ αναγκαστεί να καταγγείλει τη σύμβαση ως µέτρο για την αποφυγή περαιτέρω διόγκωσης των οφειλών του πελάτη, το ποσό της εγγύησης καταπίπτει υπέρ του προµηθευτή και συµψηφίζεται µε το ποσό των ληξιπρόθεσµων οφειλών.

Αυτόματως ο πελάτης μεταπίπτει στον Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας (ΠΚΥ), πoυ είναι η ΔΕΗ ως δεσπόζων προµηθευτής και συνεχίζει να ηλεκτροδοτείται. Εάν μάλιστα δεν πληρώνει τους λογαριασµούς κατανάλωσης στον ΠΚΥ, η ΔΕΗ συνεχίζει να ζημιώνεται.
«Από τα προαναφερόμενα, προκύπτει ότι η νέα πολιτική της επιχείρησης ως προς τον προσδιορισμό της εγγύησης αποσκοπεί στη μείωση του κινδύνου αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεν θίγει τους μέχρι σήμερα πελάτες της», τονίζεται στην απάντηση.
Τέλος, η επιχείρηση επισημαίνει πως εν μέσω κρίσης έχει παγώσει την αναπροσαρμογή των εγγυήσεων των υπαρχουσών συµβάσεων, καθώς και ότι δεν ζητά προκαταβολή στις περιπτώσεις σύναψης πάγιας τραπεζικής εντολής µε χρέωση πιστωτικής κάρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ευρεία σύσκεψη για την κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις τις επόμενες 48 ώρες

Νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει του δεύτερου κύματος της  κακοκαιρίας «Ελπίδα», καθώς από αύριο, Δευτέρα...

Νέα Οδός: Ακραία Καιρικά Φαινόμενα τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Η Νέα Οδός, σε συνέχεια της από 20 Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσής της, (Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,) ενημερώνει τους οδηγούς ότι τη Δευτέρα 24/1  προβλέπονται σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και  το σύνολο των

Εβδομάδα πληρωμών: Τι θα δώσουν υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έως τις 28 Ιανουαρίου

Καταβολές άνω των 2,1 δισ. ευρώ σε πάνω από 4 εκατομμύρια δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, την εβδομάδα 24-28 Ιανουαρίου, διάστημα κατά το οποίο θα πληρωθούν, μεταξύ άλλων, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου, καθώς και η οικονομική ενίσχυση όσων εργαζομένων ήταν ενταγμένοι στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Δεκέμβριο. Ειδικότερα: 1. Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα γίνουν την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Οικονόμου: Πάνω από 1,3 δισεκ. ευρώ τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια στο ρεύμα

Αβάσιμη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας μιλώντας στον «Real Fm» και υποστήριξε ότι...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!