Αρχική Διάφορα Γιατί διακόπηκε απότομα μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά στην αμερικανική τηλεόραση

Γιατί διακόπηκε απότομα μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά στην αμερικανική τηλεόραση

Λίγο αφότου ανακοινώθηκε ότι οι εβραϊκής καταγωγής δημιουργοί της σειράς “Game of Thrones” David Benioff και D.B. Weiss θα παρουσιάσουν στο μεγαλύτερο αμερικάνικο συνδρομητικό δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης HBO (ανήκει στην Time Warner και έχειCEO τον εβραϊκής καταγωγής Richard Plepler) μια τηλεοπτική σειρά που ονομάζεται “Confederate”, η οποία θα διαδραματίζεται στην σύγχρονη Αμερική με την δουλεία να μην έχει ποτέ καταργηθεί, αφροαμερικάνοι και SJWs έσπευσαν αμέσως να καταγγείλουν την προτεινόμενη σειρά ως «ρατσιστική».
Ένα από τα άτομα πίσω από το #OscarsSoWhite δημιούργησε στο Twitter τοhashtag #NoConfederate ζητώντας από τους «λευκούς» να σταματήσουν να βγάζουν λεφτά από τον πόνο και τα βάσανα των μαύρων.

Ναι, εντάξει. Λες και οι Εβραίοι του Χόλυγουντ πρόκειται να κάνουν κάτι άλλο εκτός από το να χρησιμοποιήσουν την σειρά για να δαιμονοποιήσουν κι άλλο τους λευκούς Αμερικανούς (και ειδικά εκείνους του «κακού» Νότου). Μέχρι στιγμής, όμως, το HBOεμμένει στα σχέδιά του και λέει ότι πρόκειται να προχωρήσει την σειρά. Πάντως ήδη το hashtag #NoConfederate που ξεκίνησε εντυπωσιακά στις 30 Ιουλίου, φαίνετια να έχει ξεφουσκώσει γρήγορα.

Προφανώς, η κίνηση διευθύνεται από ερασιτέχνες. Οι επαγγελματίες γνωρίζουν πώς να κλείσουν μια τηλεοπτική εκπομπή. Και δεν μιλάμε απλά για οποιαδήποτε εκπομπή, πόσο μάλλον για κάποια για την οποία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η παραγωγή.
Μιλάμε για την νούμερο 5 εκπομπή σε πανεθνική κλίμακα, τότε που ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολουθούσαν τηλεόραση ήταν αρκετά πολλαπλάσιος αυτού που είναι τώρα. Μάλιστα, μια ομάδα ακτιβιστών ανάγκασε πραγματικά ένα από τα τρία μεγάλα δίκτυα να ακυρώσει μία από τις υψηλότερης τηλεθέασης εκπομπή στην τηλεόραση, κοστίζοντας στο δίκτυο τουλάχιστον δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά εκείνοι οι ακτιβιστές δεν χρησιμοποίησαν σιωπηρά συνθήματα ή φώναζαν για το πόσο άδικο είναι το δίκτυο. Όχι, έπαιξαν χοντρό παιχνίδι – χρησιμοποίησαν φυσικό εκφοβισμό, μέχρι που εμφανίστηκαν στο σπίτι ενός από τα αστέρια της σειράς για να του κάνουν μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Μαζί με απειλές βομβιστικών επιθέσεων και απειλές θανάτου. Και αυτοί οι ακτιβιστές δεν ήταν μαύροι, ή τρελοί λευκοί αριστεροί. Ήταν Εβραίοι. Πως; Εβραίοι χρησιμοποίησαν απειλές τρομοκρατίας για να κάνουν μια τηλεοπτική εκπομπή που δεν τους άρεσε να φύγει από την μέση.

Για κάποιο πολύ περίεργο λόγο, όμως, σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει αυτή την ιστορία. Δεν έχει μιλήσει ποτέ κανείς για αυτό, ενώ αν ήταν λευκοί Χριστιανοί που θα είχαν αναγκάσει ένα δίκτυο να ακυρώσει μία από τις πέντε καλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές στη χώρα το 1972 με απειλές τρομοκρατίας, όλοι στην Αμερική θα το γνώριζαν και θα το ακούγαμε ακόμα και σήμερα όλη την ώρα, ως ένα παράδειγμα μίσους και καταπίεσης των κακιάς παλιάς εποχής. Αλλά επειδή ήταν Εβραίοι, η ιστορία ρίχθηκε στην μαύρη τρύπα της μνήμης.

Η τηλεοπτική σειρά λεγόταν “Bridget Loves Bernie”. Αφορούσε μια ξανθιά καθολική κοπέλα από μια πολύ πλούσια οικογένεια που παντρεύεται έναν Εβραίο οδηγό ταξί / επίδοξο συγγραφέα. (Στον ρόλο της Bridget ήταν η Meredith Baxter, η οποία αφού έκανε 4 γάμους – μάλιστα τον έναν με τον συμπρωταγωνιστή της στη σειρά David Birney – και 5 παιδιά, αποφάσισε γύρω στα 60 της ότι ήταν ομοφυλόφιλη και «παντρεύτηκε» μάλιστα με γυναίκα, αλλά τότε ήταν πολύ ελκυστική.) Όταν η σειρά έκανε την πρεμιέρα της, παιζόταν ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες τηλεοπτικές εκπομπές της εποχής (“Mary Tyler Moore” και “All in the Family”) αλλά σύντομα άρχισε να ανεβαίνει και έγινε η πέμπτη πιο παρακολουθούμενη σειρά στην Αμερική. Αυτό ήταν σχεδόν αδύνατον για μια ολοκαίνουργια σειρά.

Έτσι το Bridget Loves Bernie φαινόταν να έχει ένα μακρύ και εξαιρετικά κερδοφόρο μέλλον στην τηλεόραση. Έφερνε ήδη εκατομμύρια δολάρια στην CBS και πιθανότατα θα έφερνε ακόμα περισσότερα στους επόμενους κύκλους.

Ωστόσο, η CBS την σταμάτησε, πετώντας μακριά ένα απίστευτο ποσό χρημάτων. Γιατί; Επειδή οι Εβραίοι μίσησαν μια σειρά που έδειχνε έναν Εβραίο να παντρεύεται μια Χριστιανή. Μόλις έκανε την πρεμιέρα η σειρά, εβραϊκές ομάδες πήραν το μονοπάτι του πολέμου και ζήτησαν να σταματήσει. Οι πιο αξιοσέβαστες εβραϊκές ομάδες προσπάθησαν να ισχυριστούν ότι οι ανησυχίες τους δεν αφορούσαν την σχέση μεταξύ των Εβραίων και των Εθνικών, αλλά μόνο τα «στερεότυπα» και τον «χλευασμό» του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού. Κάτι που δεν είχε καμία δόση αλήθειας. Το ζήτημα ήταν ο γάμος, τέρμα. Για να καλύψουν τα κίνητρά τους, οι εβραϊκές ομάδες προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους στην διαμαρτυρία καθολικές και προτεσταντικές ομάδες, αλλά εκείνες δεν έδειχναν να ενοχλούνται  από την σειρά.

Μόνο οι Εβραίοι ήταν θυμωμένοι. Ακόμα και η Wikipedia δεν προσπαθεί να προσποιηθεί ότι ήταν μια οικουμενική διαμαρτυρία. Η Meredith Baxter είπε ότι λάμβανε πολλά μηνύματα μίσους την εβδομάδα επειδή έπαιζε στην σειρά και ότι όλα προέρχονταν από Εβραίους.

Όταν η απλή πίεση δεν λειτούργησε, οι Εβραίοι σοβαρεύτηκαν Ο φανατικός ραβίνος Meir Kahane και η Εβραϊκή Αμυντική Λίγκα (Jewish Defense League – JDL) μπήκαν στο παιχνίδι και η JDLδεν ενδιαφερόταν για άλλο «διάλογο». Τα μέλη της JDL (που εξελίχθηκε σε βίαιη εξτρεμιστική οργάνωση) άρχισαν να τηλεφωνούν σε στελέχη της CBS και σε άτομα που συμμετέχουν στην παραγωγή της σειράς. Τους απειλούσαν ότι θα κάψουν τα σπίτια τους και θα σκοτώσουν αυτούς και τις οικογένειές τους, αν η σειρά δεν σταματήσει. Μερικοί από αυτούς βρήκαν που ζούσε ηBaxter και εμφανίστηκαν στο σπίτι της για να κάνουν μια ωραία κουβέντα. Έτσι το CBS αποφάσισε να κάνει πίσω θυσιάζοντας κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, σχεδόν κανείς σήμερα δεν γνωρίζει αυτή την ιστορία. Ακόμα χειρότερα, οι περισσότερες από τις λίγες ιστοσελίδες που γράφουν γι ‘αυτό λένε ότι η σειρά ακυρώθηκε λόγω «θυμωμένων επιστολών» από καθολικούς και Εβραίους, γεγονός που είναι ένα πλήρες ψεύδος. Το Bridget Loves Bernie δεν ακυρώθηκε λόγω “θυμωμένων επιστολών” από χριστιανούς και Εβραίους. Ήταν οι αξιόπιστες απειλές θανάτου από Εβραίους, και μόνο Εβραίους, που έκαναν την σειρά να ακυρωθεί.

Μέχρι σήμερα, το Bridget Loves Birney είναι η μόνη σειρά με πολύ υψηλή τηλεθέαση που διακόπτεται μετά από μία μόνο σεζόν.

Εν τω μεταξύ, αν θα ήταν χριστιανοί που θα χρησιμοποιούσαν απειλές εμπρησμού και δολοφονίας για να ματαιώσουν μια σειρά που δόξαζε την επιμιξία δεν θα σταματούσαμε να ακούμε για αυτή.

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Σκιάθος: Στην ακτή «Μάραθα» ο σεΐχης του Κατάρ με το περίφημο «Al Mirqab»

Στην αγαπημένη του Σκιάθο, για άλλη μία φορά, έφθασε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, ο σεΐχης του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός του Εμιράτου Χαμάντ...

Κοιμόταν η Καρολάιν λίγα λεπτά πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με την Ιατροδικαστή

Απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του φαίνεται να δίνει η κατάθεση της ιατροδικαστή σύμφωνα με την οποία...

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα και τις «συμβουλές» στον συζυγοκτόνο

Υπό ποινικό έλεγχο, πλην του διοικητικού που ξεκίνησε χθες με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τίθεται ο αστυνομικός, συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις...

«Λευκές περιοχές»: Αιτήσεις έως 15 Ιουλίου για δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη

Από τις δυο κιόλας πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές», 2.593 πολίτες υπέβαλαν αίτηση ώστε να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!