Αρχική Uncategorized Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου – SIEMENS, ένοχοι αλλά ελεύθεροι

Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου – SIEMENS, ένοχοι αλλά ελεύθεροι

Ένοχη η Siemens – ένοχο το ΠΑΣΟΚ!
Ποιος θα καθίσει στο σκαμνί τον Κόκκαλη;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε ποινή φυλάκισης δυο ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό!

Ωστόσο, η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή!
Έτσι, ο άνθρωπος πιστό πιόνι του Συστήματος και του Γιώργου Παπανδρέου, που καταδίκασε τη χώρα μας στα Μνημόνια, έφαγε 2 χρόνια με αναστολή! Αφού το αδίκημα αυτό, όπως το διατύπωσε η ελληνική Δικαιοσύνη, αυτήν την ποινή μπορούσε να του επιβάλλει!
Άλλωστε, ποιος δικαστής θα ήταν εκείνος ο οποίος θα τον κάθιζε στο σκαμνί για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας κατά της Πατρίδος και του λαού;;

Έτσι, ο κ. Ανδρέας Γεωργίου θα χαίρεται την ελευθερία του και θα πίνει ένα ποτήρι κρασί, εις υγεία των κορόιδων! 

Δεν τους έπρεπε καμιά επιείκεια… 

Όμως, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 είχαμε ακόμη μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλία Γεωργίου! Και έγραφα ακριβώς την προηγουμένη της έκδοσης της απόφασης, σε άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα:

“…Στην άλλη δίκη – που προχωράει παράλληλα – όπου είναι συγκατηγορούμενοι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης και ο πρώην Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλίας Γεωργίου, η Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και αναμένεται η τελική απόφαση της Έδρας που υπολογίζεται πως θα εκδοθεί στα τέλη του Ιουλίου!

Εμείς να θυμηθούμε, πως ο Τάσος Μαντέλης είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα!

Αφού ο ίδιος παραδέχτηκε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, πως εισέπραξε προεκλογική χορηγία ύψους 450 χιλιάδων μάρκων το 1998, διάστημα που ήταν εν ενεργεία Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ! 

Ωστόσο, η ανησυχία μας είναι, πως στα πηγαδάκια του Εφετείου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι θα πέσουν στα μαλακά εκμεταλλευόμενοι την προχωρημένη ηλικία τους! 

Εμείς όμως θα θυμίσουμε, πως δεν χρειάζεται καμιά επιείκεια, αφού και οι δυο διαδραμάτισαν πρωταρχικό ρόλο στις προμήθειες του ΟΤΕ!

Δεν πρέπει να ξεχνάει η Έδρα, πως ο Τάσος Μαντέλης υπήρξε την δεκαετία του ΄80 Πρόεδρος του ΟΤΕ, με Διευθύνοντα Σύμβουλο την ίδια εποχή τον Θεοφάνη Τόμπρα ή αλλιώς πιστολέρο ή αλλιώς έμπορο πορτοκαλιών!

Τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν ο μετέπειτα Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης!

Ας σημειωθεί επίσης, ότι ο Τάσος Μαντέλης αντικατέστησε στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών τον Χάρη Καστανίδη, το Σεπτέμβριο του ΄97, δυο μήνες (;;;) πριν από την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών Siemens – ΟΤΕ!

Αφού, ο Χάρης Καστανίδης αρνήθηκε να συμμετάσχει “στα παίγνια των πολυεθνικών εταιρειών”!
Αλήθεια, γιατί ο κ. Καστανίδης δεν ήταν μάρτυρας;;”! 

Ένοχη για πρώτη φορά επίσημα η Siemens… 

Παρά ταύτα, και ενώ ήταν κόλαφος η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, αφού το Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη σε ποινή καθείρξεως 8 ετών και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλία Γεωργίου σε ποινή καθείρξεως 12 ετών, εν τούτοις η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα με περιοριστικούς όρους!

Μια καταδίκη που επιβλήθηκε για την υπόθεση των “μαύρων  ταμείων” της Siemens της προγραμματικής συμφωνίας 8002/97 της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ!

Ωστόσο, αυτή η απόφαση καταδικάζει για πρώτη φορά επίσημα τη Siemens, ανοίγοντας ορίζοντα εξελίξεων όσον αφορά την άλλη δίκη των “64άρων” που επαναρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 σε αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων! Που έχει ως αντικείμενο αυτή τη Σύμβαση 8002/97! Στην οποία διαχειριστής αυτής της συμβάσεως, είναι σήμερα από πλευράς Siemens, ο μάρτυρας (13ος) Ευάγγελος Σέκερης, όταν την εποχή εκείνη (1997) ήταν υφιστάμενος των Γεωργίου και Καραβέλα! 

Θα κρύβεται ακόμη η κυβέρνηση;; 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την απόφαση που θα πάρει το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ μέσα στην εβδομάδα, για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι σε θέματα που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες δίκες!

Άλλωστε, στο ΔΣ του ΟΤΕ μετέχουν – ακόμα – δυο μέλη που πρόσκεινται στη σημερινή κυβέρνηση και εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου!

Αναμένουμε λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον την θέση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! 

Ποιος θα καθίσει στο σκαμνί τον Κόκκαλη;; 

Βέβαια – και το έχω γράψει πολλές φορές – στην όλη υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens είναι που ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι στο απυρόβλητο και δεν τολμά να τον αγγίξει κανένας!

Είδατε κάποια από τις εφημερίδες ή τους τηλεοπτικούς σταθμούς της διαπλοκής να τον εγκαλεί;; Δεν τολμούν ούτε το όνομά του να ψελλίσουν!

Όμως, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2010-2012) είχε καλέσει τον επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη δυο φορές! Εν τούτοις ο κ. Κόκκαλης δεν είναι ούτε καν μάρτυρας στις δίκες για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας!

Από τη στιγμή που ο τότε (1997) Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης όταν υπέγραφε τη Σύμβαση 8002/97 με την Siemens, την ίδια στιγμή υπέγραφε και τη Σύμβαση 8004/97 με την Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη!

Όταν η Σύμβαση ΟΤΕ – Siemens αφορούσε έργο 685 εκατομμυρίων ευρώ και η Σύμβαση ΟΤΕ – Intracom αφορούσε έργο 1,1 δις ευρώ!
Μας ακούει η Δικαιοσύνη;;
Επανέρχομαι…

 
Ο Σωκράτης Κόκκαλης μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Siemens και τη Διοίκηση του ΟΤΕ μετά τις υπογραφές των Συμβάσεων 8002 και 8004/97!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε στην Ηλεία – Δυο νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία εδώ και λίγη ώρα. Σύμφωνα με το ilialive.gr ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος έχει πέσει στο χωριό Χαριά. Το αεροσκάφος κατέπεσε και τυλίχθηκε...

Βλάβη στο Flying Cat 3 – Με άλλα πλοία οι επιβάτες θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους

Με διαφορετικά πλοία θα προωθηθούν στους προορισμούς τους οι επιβάτες του υδροπτέρυγoυ "Flying Cat 3" που το πρωί παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια...

Οικονόμου: Πρωταρχική προτεραιότητα η προστασία των ελληνικών προϊόντων

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του πρωτόγεννή τομέα της χώρας μας είναι η ξεχωριστή ταυτότητα των προϊόντων της. Τα ελληνικά προϊόντα διαθέτουν μια σειρά...

Δένδιας – Σύνοδος ΥΠΕΞ: Θα συζητήσουμε και για την Τουρκία

Tην σαφή και δεδηλωμένη άποψη για την Τουρκία θα επαναλάβει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπως ανέφερε προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!