Αρχική Κόσμος ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου προσέλαβε Σύρο πρόσφυγα “κομμωτή” και ο Τύπος ενθουσιασμένος τον...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου προσέλαβε Σύρο πρόσφυγα “κομμωτή” και ο Τύπος ενθουσιασμένος τον παρουσίασε ως «υπόδειγμα ενσωμάτωσης». Λίγες ημέρες μετά, το «υπόδειγμα ενσωμάτωσης» επιχείρησε να κόψει το λαιμό της ιδιοκτήτριας

Ο Mohammad Hussain Rashwani είναι “πρόσφυγας” από την Συρία που ήρθε στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή. Παρουσιάστηκε ως ειδικευμένος κομμωτής και βρήκε αμέσως δουλειά σε ένα κομμωτήριο στην πόλη Herzberg της Κάτω Σαξονίας, που το έχει μία γυναίκα. Όλοι στην περιοχή ήταν ενθουσιασμένοι με τον Mohammad, ο οποίος σύντομα άρχισε να προβάλλεται ως πρότυπο επιτυχημένης “ένταξης” στη σύγχρονη πολυπολιτισμική Γερμανία.

Μόνο που κάποια στιγμή, το καλοκαίρι που μας πέρασε, παρουσιάστηκε ένα μικρό σφάλμα ενσωμάτωσης: ο Mohammad(δηλ. Μωάμεθ) ίσως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο βάρος του ονόματός του και θέλησε να κόψει τον λαιμό της εργοδότριάς του.

Ιδού το πρώτο άρθρο – με έντονο το συγκινητικό έως αποθεωτικό ύφος – που αφορά την πολυδιαφημιζόμενη «ενσωμάτωση»:

Σύρος Κομμωτής βρίσκει δουλειά στο Herzberg

Herzberg – Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ilona Fugmann θα δώσει στον Σύρο Mohammad Hussain Rashwani μόνιμη θέση στο κομμωτήριο της στο Herzberg. Οι δεξιότητες του 38χρονου την έπεισαν αμέσως. Ο Mohammad Hussain Rashwani είναι ένα παράδειγμα για το πόσο καλά μπορεί να επιτευχθεί η ένταξη.

Ήταν τέλη Ιουνίου όταν ο Mohammad Hussain Rashwani παρουσιάστηκε στον Kevin Freiwald, τον σύμβουλο απασχόλησης που ήταν υπεύθυνος για τους πρόσφυγες στο κέντρο απασχόλησηςElbe-Elster στο Herzberg. Είπε ότι ήταν κομμωτής και αναζητούσε δουλειά. Η Bärbel Meyer της υπηρεσίας εργοδοτών του κέντρου εργασίας γνώριζε τα κομμωτήρια που αναζητούσαν καλό προσωπικό. «Η ζήτηση στο Elbe-Elster είναι πολύ υψηλή. Υπάρχουν πάντα τρία, τέσσερα κομμωτήρια που αναζητούν προσωπικό», είπε. Τα νέα έφτασαν στα συμπαθητικά αυτιά τηςIlona Fugmann, η οποία είχε ανοίξει ένα κομμωτήριο στο Herzbergστα μέσα Ιουλίου. Ήθελε πρώτα να δοκιμάσει τον MohammadHussain Rashwani και μετά να του δώσει πλήρη απασχόληση. “Δεν πρέπει να του δώσω μια ευκαιρία; “λέει η Ilona Fugmann.

Αμέσως συνειδητοποίησε ότι ο Μοχαμάντ Χουσεΐν είχε εξαιρετικές ικανότητες. Ο ίδιος λέει ότι είχε κομμωτήριο στην Δαμασκό το οποίο καταστράφηκε. Ο Μοχαμάντ τα πήγαινε επίσης καλά μαζί με τις δύο γυναίκες που δούλευαν στο κομμωτήριο στοMönchstraße. “Η χημεία είναι σωστή. Βεβαίως, ο Μοχαμάντ είναι υπερήφανος, αλλά πολύ προσεκτικός και συνετός. Βοηθάει ακόμη και στον καθαρισμό”, λέει η Ilona Fugmann.

Ο Μοχαμάντ δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι στη Γερμανία άντρες και γυναίκες κουρεύονται στο ίδιο κομμωτήριο. Αλλά πρέπει να ακονίσει τις δεξιότητές του στα χτενίσματα για κυρίες. Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι δύσκολο γι ‘αυτόν. Η IlonaFugmann είναι σίγουρη. Θα δώσει στον Mohammad HussainRashwani κανονική απασχόληση. Είναι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Τώρα που ο Μοχαμάντ έχει απασχόληση, μπορεί να έρθει και η οικογένειά του. Ο 38χρονος έχει γυναίκα και δύο παιδιά. Του λείπουν πάρα πολύ.

Το δεύτερο άρθρο – με έντονο το θλιμμένο έως δραματικό ύφος – που αφορά το ατυχές συμβάν κατά την διαδικασία της «ενσωμάτωσης»:

Herzberg: Σύρος κομμωτής κόβει το λαιμό του αφεντικού

HERZBERG Μια αιματηρή υπόθεση τάραξε την πόλη του Χερζμπεργκ (Elbe-Elster) την Τετάρτη. Μία ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου δέχτηκε επίθεση από τον Σύρο υπάλληλό της και τραυματίστηκε σοβαρά.

Θεωρήθηκε ως το ύψιστο παράδειγμα επιτυχούς ενσωμάτωσης. Ο 39χρονος Σύρος Mohammad H., κομμωτής που είχε εγκαταλείψει την πατρίδα του, ξεκίνησε μια νέα ζωή και βρήκε δουλειά στο Herzberg. Έγινε αμέσως δεκτός και μάλιστα ήταν και δημοφιλής στο κομμωτήριο της 64χρονης Ilona F. Αυτό κάνει αυτό που συνέβη χθες, Τετάρτη, ακόμα πιο παράξενο.

Όπως επιβεβαιώνει η εισαγγελία, γύρω στις 6:30 μ.μ. ο Μοχαμάντ Χ. έπληξε την προϊστάμενή του με ένα μαχαίρι και την τραυμάτισε στο λαιμό. Ένας άλλος Σύρος παρενέβη και “με αυτόν τον τρόπο απέτρεψε τα χειρότερα”, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας GernotBantleon. Δεν είναι ακόμη σαφές στην εισαγγελία ποια ήταν τα αίτια της επίθεσης. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και βρίσκεται σε νοσοκομειακή περίθαλψη. Η κατάστασή της δεν είναι κρίσιμη. Ο Μωχαμάντ Χ. συνελήφθη και θα παρουσιαστεί σήμερα στον δικαστή. “Ζήσαμε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας”, λέει ο Bantleon.

Τώρα έρχεται και το τρίτο άρθρο – με έντονο το ανατρεπτικό έως και «πιπεράτο» ύφος – που ρίχνει φώς σε μία άλλη πλευρά της «ενσωμάτωσης»:

Το θύμα του Σύρου κομμωτή καταθέτει

Την Πέμπτη, οι πρώτοι μάρτυρες κατέθεσαν στο περιφερειακό δικαστήριο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας της Ilona F. Από τον Σύριο κομμωτή Mohammad H. στο Herzberg. Αλλά η δίκη δεν έγινε δημόσια. Το δικαστήριο ακούγοντας το αίτημα της δικηγόρου προχώρησε σε ιδιωτική ακρόαση. Η δικηγόρος Claudia Napiralski επεσήμανε στο αίτημά της ότι η πελάτισσά της υπέφερε από συνεχείς κρίσεις πανικού μετά την επίθεση με μαχαίρι που της προκάλεσε τραύματα στο λαιμό, στο στήθος και στο στομάχι και από το σύνδρομο του μετατραυματικού στρες.
Περιέγραψε επίσης τον τρόπο με τον οποίο η Ilona F. είχε υποβληθεί σε “μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν είναι ωραία” τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα όταν ξεκίνησε η δίκη, όταν έγινε γνωστό ότι ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί ότι έκανε χρήση ναρκωτικών και είχε σχέση με την αφεντικίνα του, στην αστυνομία. Όλα αυτά, είπε ο δικηγόρος, θα μπορούσαν να βλάψουν τον πελάτισσά της.

Ενώ η Ilona F. ήταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, καταθέτοντας για περισσότερο από δύο ώρες για τα γεγονότα της 28ης Ιουνίου 2017, ο σύζυγός της Michael F. μετέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου στην αίθουσα αναμονής, την δική του εκδοχή.

Μαζί με τη σύζυγό του και με τη βοήθεια του κέντρου βοήθειας προσφύγων, το 2016, έψαξε για έναν Άραβα κομμωτή, θέλοντας να προσφέρει «κάτι ξεχωριστό» στους πελάτες της περιοχής. Νόμιζε ότι βρήκε αυτό στον Mohammad H.

Αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό ότι, σε αντίθεση με τους άλλους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στα διαμερίσματά του στο Herzberg, ο Mohammad δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να μάθει γερμανικά. “Ήξερα ότι δεν ήταν καλός υπάλληλος, αλλά δεν ήθελα να τον διώξω”, δήλωσε ο Michael F. Ο Mohammed H. δούλεψε καλά μόνο στις 4 από τις 100 εργάσιμες ημέρες. “Το επίπεδό του ήταν εκείνο του ειδικού σχολείου τέταρτης ή πέμπτης τάξης”. “Ακόμα και χωρίς την επίθεση στη σύζυγό μου θα τον είχα ειδοποιήσει να φύγει από το διαμέρισμα”, δήλωσε ο σύζυγος. Μετά από ένα χρόνο παραμονής, το διαμέρισμα φαινόταν σαν έχει κατοικηθεί για δώδεκα χρόνια. Ποτέ δεν έδινε το μερίδιο του ενοικίου που δεν πληρωνόταν από το γραφείο επιδομάτων.

Αυτό που μέχρι τώρα παρουσιάζονταν ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα ενσωμάτωσης στο Herzberg, αποδείχθηκε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συζύγου της Ilona F., ακριβώς το αντίθετο.

Την ημέρα πληρωμής, οι Σύροι πήραν το τρένο για το Βερολίνο, δήλωσε ο Michael F., αναφερόμενος στην αγορά ναρκωτικών. Ο Σύρος Υ., ο οποίος αργότερα κατέθεσε ως μάρτυρας, επιβεβαίωσε την χρήση ναρκωτικών. Επιβεβαίωσε ότι, κατά την ημέρα της πράξης, κάπνιζε χασίς με τον κατηγορούμενο, προτού και οι δύο εγκαταλείψουν το διαμέρισμα του Mohammad H. και πάνε στο κομμωτήριο της Ilona F.

Εκεί, κάπνισαν άλλο ένα τσιγάρο μέχρι το θύμα να πάει στον επάνω όροφο του κομμωτηρίου. Σύμφωνα με τον 22χρονο Y., αυτός πήγε κάτω για να καπνίσει ένα τσιγάρο. Μόνο όταν άκουσε κραυγές, έτρεξε επάνω. Το πάτωμα ήταν καλυμμένο με αίμα και οMohammad H. κρατούσε το θύμα από τα μαλλιά και πίεζε το κεφάλι του στο πάτωμα. Ο Y. τον τράβηξε μακριά με αποτέλεσμα ο δράστης να χτυπήσει και αυτόν φωνάζοντας του να τον αφήσει και να γυρίσει πίσω στο σπίτι.

Η μάρτυρας Marlies L., που ήταν η τελευταία πελάτισσα της Ilona F. εκείνη την ημέρα, επιβεβαίωσε τις δυνατές κραυγές από τον επάνω όροφο και την κραυγή: “Βοήθεια!” Στις σκάλες, η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου ήταν γεμάτη αίματα και οι δύο Σύριοι ήδη μπροστά από την είσοδο του κομμωτηρίου. «Ήθελε να με σκοτώσει», φώναξε η Ilona F., σύμφωνα με την μάρτυρα. Ο Y. την είχε σώσει. Η Marlies L. κλείδωσε την πόρτα και έδωσε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσουν οι νοσοκόμοι και οι αστυνομικοί.

Οι σκέψεις του μεταφραστή:

Αν η επίθεση στην ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου δεν ήταν τόσο τρομακτική, θα ήταν αρκετά αστεία η ιστορία … αλλά, για να γίνουμε λίγο κυνικοί, ο κ. και η κ. Fugmann επηρεασμένοι από την προβαλλόμενη από τα media «προσφυγική κρίση» (“άλλοι πρόσφυγες φιλοξενούνταν στα διαμερίσματά του”) προσέλαβαν τον Μοχαμάντ και τον έστησαν στο μαγαζί τους ως «τρόπαιο αρετής και φιλανθρωπίας» – ίσως και για να μπουν «στο μάτι» των ανταγωνιστικών τους κομμωτηρίων – προβάλλοντάς τον στον Τύπο σαν ένα εξωτικό κατοικίδιο και ταΐζοντας τον κόσμο με ένα σωρό ψέματα. Το τέλος του παραμυθιού θα μπορούσε να είναι πιο τραγικό. Το γελοίο της υπόθεσης είναι, ότι, όπως φαίνεται, ο κ. Fugmann είναι ένας “cuckold” (βλ. εδώ).

ΚΟ / από εδώ κι εδώ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Αλ. Τσίπρας: Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης

Κριτική στην κυβέρνηση ότι «αναμασά οικονομικές συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν και μας οδήγησαν σε πτώχευση», αντί να συμμετέχει στην παγκόσμια συζήτηση που αναπτύσσεται για αλλαγή παραδείγματος, για μια νέα οικονομική πολιτική που θα έχει στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει όλους, ΜμΕ, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Ο

Μεταναστευτικό: Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω

Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές στη Λέρο και στην Κω. «Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Εικόνες σαν και αυτές που έζησαν τα νησιά μας την περίοδο 2015-2019 ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. «Τα νέα σύγχρονα και πολλαπλών χρήσεων κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης που εγκαινιάσαμε σήμερα στη Λέρο και την Κω αποτελούν ακόμη μια χειροπιαστή απόδειξη της αμέριστης ευρωπαϊκής α

Κορωνοϊός – 5.870 νέα κρούσματα και 82 θάνατοι – Στους 641 οι διασωληνωμένοι

Σε 5.870 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, ανακοινώθηκαν 82 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 641 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 387.243 εργαστηριακά τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 1,52%. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 920.683 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβ

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!