Αρχική Οικονομία ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ !!!

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ “SUCCESS STORY” ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μαζική φυγή σε χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές !!!

Ψάχνουν φορολογική έδρα μακριά από την Ελλάδα

Μαζικές διαστάσεις έχει προσλάβει το κύμα φυγής των φορολογούμενων από την χώρα που εγκαταλείπουν επαγγελματικά την Ελλάδα μεταφέροντας της φορολογική τους έδρα αν όχι σε φορολογικούς παραδείσους σε κράτη με ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις ευκατάστατων πολιτών – επιχειρηματιών για αλλαγή της φορολογικής του έδρας είναι εκατοντάδες σε καθημερινή βάση, ενώ όπως προκύπτει από τις αιτήσεις που υποβάλλουν στις Δ.Ο.Υ οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων τους είναι το Ντουμπάι, η Ντόχα του Κατάρ, κ.α.

Σύμφωνα με στελέχη εφοριών η επιλογή της νέας φορολογικής έδρας γίνεται με το κριτήριο της χαμηλής φορολογίας και της συμφωνίας για αποφυγή της διπλής φορολογίας που έχει συνάψει η Ελλάδα με διάφορα κράτη.

Γιατροί, δικηγόροι αλλά και γενικότερα οικονομικά ευκατάστατοι που έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τα έξοδα μετεγκατάστασης συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάνουν το επόμενο βήμα προκειμένου να αποφύγουν την υψηλή φορολογία της Ελλάδας και τα χαράτσια των μνημονίων.

Στην περίπτωση που ένας Έλληνας επιλέξει ως έδρα μόνιμης φορολογικής κατοικίας τη Ντόχα τα εισοδήματά του θα φορολογηθούν με τους φορολογικούς συντελεστές που ισχύουν στο κράτος αυτό και σε κάθε περίπτωση θα είναι εντυπωσιακά χαμηλότεροι από αυτούς της χώρας μας.

Εφόσον ο ίδιος επαγγελματίας επιστρέψει στην Ελλάδα τα εισοδήματα που απέκτησε στην αλλοδαπή θα είναι αφορολόγητα στη χώρα μας (εισροή ως συνάλλαγμα).

Ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος φορολογούμενος εργάζεται σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύει η σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας, οι ελληνικές φορολογικές Αρχές έχουν «δεμένα τα χέρια» στον φορολογικό έλεγχο από τη στιγμή που το εισόδημα του δεν έχει αποκτηθεί στη Ελλάδα έχει εξαντληθεί η φορολογική του υποχρέωση.
Οι φορολογούμενοι που έχουν επιλέξει φορολογική έδρα εκτός της Ελλάδας δεν εμφανίζουν πνεύμα συνεργασίας με τον έφορο καθώς έχει χάσει το δικαίωμα ελέγχου και στην πράξη κλείνει την υπόθεση χωρίς να έχει κάποια άλλη αρμοδιότητα.

Οι φορολογικές Αρχές και κυρίως οι υπάλληλοι των εφοριών λένε ότι η φορολογική βάση συρρικνώνεται εξαιτίας των υψηλών φορολογικών συντελεστών που επικρατούν στη χώρα μας.

____________________________________
πηγη: bankingnews.gr
______________________________________
Σ.Κ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Should this be the Moon sign, you’re big, happy, loyal and an adventurer at heart.

Should this be the Moon sign, you're big, happy, loyal and an adventurer at heart. Leo Moons were naturally passionate, and vulnerable to outbursts of...

Your email is required to accomplish the subscription techniques.

Your email is required to accomplish the subscription techniques. People may prefer to need her Twitter account alternatively. For university students, they are able to...

To EBEA για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Η πολιτική και η προσωπική της πορεία θα παραμείνουν αθάνατο  παράδειγμα σθένους, εργατικότητας, αξιοπρέπειας και ήθους. Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένειά της, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Υπ. Εργασίας: Νέες υπηρεσίες προστίθενται στον τετραψήφιο αριθμό 1555

Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στην τηλεφωνική γραμμή 1555, με στόχο την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών κατά την επικοινωνία και τις συναλλαγές τους με το...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!