Πρόκειται για τον κύριο όγκο ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι κατοικούν ως επί το πλείστον στις νότιες ΗΠΑ, περιοχές στις οποίες οι λευκοί Αμερικάνοι υπερτερούν σε πληθυσμό. 

Εκείνες είναι οι περιοχές όπου το βαθύ κράτος των ΗΠΑ επικεντρώνεται προκειμένου να περάσει τα δικά του μηνύματα, καταφέροντας μεμονωμένες πλην καλά στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των πατριωτών Αμερικάνων. Αυτός εξάλλου είναι ο μεγάλος στόχος: ο εξοβελισμός των εθνικόφρονων στις αχανείς ΗΠΑ.

Για πρώτη ίσως φορά μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, μία μεγάλη πλειοψηφία του λευκού πληθυσμού στις νότιες ΗΠΑ, προβαίνει σε έκκληση αναφορικά με τις διώξεις που δέχεται αλλά και τις ρατσιστικές συμπεριφορές που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ενδεικτικό είναι πως σε δημοσκόπηση του Winthrop University,  που διενεργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, σχεδόν οι μισοί νοτιοαμερικάνοι (46%) πιστεύει πως οι λευκοί δέχονται μία άνευ προηγουμένου επίθεση στις…προοδευτικές ΗΠΑ.

Αυτό είναι βέβαια κάτι που ίσχυε ανέκαθεν και διογκώθηκε κατά την καταστροφική 8ετία Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα. Έκτοτε, αναρχικές ομάδες, ακτιβιστές και λοιποί “προοδευτικοί”, πήραν το κατάλληλο βήμα για να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε ένα κράτος-υπόδειγμα της «πολιτικής ορθότητας», όπου οι πατριωτικές φωνές απλά θα εξοντώνονταν.

Η εκλογή Τραμπ ανέκοψε την πορεία αυτή, αλλά δεν την εξάλειψε.

Στην ίδια δημοσκόπηση, 3 στους 10 μαύρους Αμερικάνους παραδέχθηκε πως οι μειονοτικές ομάδες στις ΗΠΑ βρίσκονται επίσης υπό διωγμό, ενώ το 40% των ερωτηθέντων είναι αντίθετοι με τις βεβηλώσεις αγαλμάτων που σχετίζονται με την εποχή αμέσως μετά τον εμφύλιο στις ΗΠΑ.

Σε ένα τελευταίο ερώτημα, και ίσως πιο κατατοπιστικό για την κατάσταση που υφίσταται στις ΗΠΑ, πάνω από το 50% των νοτιοαμερικάνων δήλωσαν πως το σημαντικότερο θέμα που πρέπει να επιλύσουν οι ΗΠΑ είναι ο ρατσισμός και ιδιαίτερα αυτός που υφίστανται οι λευκοί στην…”χώρα της ελευθερίας”. 

ΠΗΓΗ