(ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΑΝΑΡΧΟΛΗΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ – ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΒΟΥΤΣΗ). Στην ΕΡΤ μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος σε μία σειρά θεμάτων της επικαιρότητας. Αναφερόμενος στην συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την σημαία, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική….

«Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά», τόνισε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο θέμα των παρελάσεων λέγοντας πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό “στυλ”» προσθέτοντας πως «δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

 

Ο γιος του Βούτση, Γιώργος Βογιατζής – Βούτσης, (γιατί, αλήθεια, δεύτερο το επώνυμο του πατρός;) είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία Τράπεζας στις 4 Οκτωβρίου 2007 στου Γκύζη. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών. Άσκησε έφεση. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επεκύρωσε την ποινή, αλλά το βλαστάρι του “επαναστάτη” βουλευτή δεν κάθησε ούτε 3 χρόνια μέσα. Και βρίσκεται εκτός φυλακών με όρους… Φυσικά, ο συντετριμμένος πατήρ, “σέβεται τις απόψεις και τις επιλογές του γιου του”. Τέτοιος πολιτισμός!

Interview of comrade Giorgos Voutsis-Vogiatzis (Greece) 2010

tumblr_me16npulpc1qlgyqyo1_500

– Ποια ετικέτα θα βάλατε σε ό, τι είσαι; Είσαι ληστής τράπεζας; Στόχος σας ήταν τα χρήματα;

Η ληστεία τραπεζών ως πρακτική είναι μέρος της συνολικής ρήξης με το σύστημα της αδικίας. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στον επαναστάτη-αναρχικό και τον ληστή της σταδιοδρομίας. Η επαναστατική εμπειρία αποτελείται από ένα σύνολο πρακτικών και τακτικών μάχης που έχουν ως στόχο να επιτεθούν στις δυνάμεις του εχθρού και να αποσταθεροποιήσουν την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση για να κάνουν τη μετάβαση σε μια ελεύθερη κοινωνία. Πέρα από αυτό, η ληστεία τραπεζών παραμένει μια αξιοπρεπής επιλογή με την πάροδο των ετών, καθώς είναι μια πράξη ενάντια στον επιθετικό ρόλο των τραπεζών.

 

ΠΗΓΗ