Αρχική Οικονομία Βγαίνουν σκελετοί από τις ντουλάπες των τραπεζιτών !!! Στον εισαγγελέα πάει πόρισμα...

Βγαίνουν σκελετοί από τις ντουλάπες των τραπεζιτών !!! Στον εισαγγελέα πάει πόρισμα της ΤτΕ !!!

ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS
Σε SSM και δικαιοσύνη θα πάει το πόρισμα !!!

Έτοιμο το πόρισμα της ΤτΕ για τα στελέχη των τραπεζών. Στα χέρια του εισαγγελέα σε λίγες ημέρες

Κρύος ιδρώτας λούζει αυτές τις μέρες πολλά τραπεζικά στελέχη καθώς γνωρίζουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ετοιμάζει πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο πολύ σύντομα –πριν από το τέλος του μήνα- θα πάρει το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη, αλλά και προς τον SSM.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της ΤτΕ αφορά διαγραφές δανείων –που συνδέονται με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου-, αλλά και παραβάσεις σε ότι αφορά τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός SSM και η επικεφαλής του κα Ντανιέλ Νουί έχουν ήδη πλήρη γνώση του θέματος. Εξάλλου εδώ και καιρό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στο μικροσκόπιο του επόπτη. Οι αξιόποινες πράξεις στις οποίες αναφέρεται το πόρισμα της ΤτΕ έλαβαν χώρα την περίοδο 2014-2016.

Διψήφιος αριθμός

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για «πολλά στελέχη ανώτερα και μεσαία» -ο αριθμός των εμπλεκομένων λένε είναι διψήφιος-, τα οποία θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για στελέχη με σημαντικές θέσεις και τουλάχιστον πέντε από αυτά –γνωστά ονόματα του ελληνικού banking- αναμένεται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Να σημειωθεί ότι γνώση του θέματος έχουν και οι διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν εμπλέκονται στις υποθέσεις που ερευνά το πόρισμα της ΤτΕ.

Το «κουβάρι» που κατέληξε σε πόρισμα άρχισε να ξετυλίγεται μέσα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των κλιμακίων του SSM.

Οι ελεγκτές έβγαλαν «λαγούς», καθώς έπεσαν πάνω σε διαγραφές δανείων που συνδέονται με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Τα Funds

Και – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- εντόπισαν περιπτώσεις για πωλήσεις δανείων σε funds, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του δανειολήπτη, με τη διαφορά ότι το δάνειο πουλιόταν κοψοχρονιά και το ακίνητο παρέμενε στον δανειολήπτη.

Βέβαια για τις διαγραφές δανείων, είχαν σχηματιστεί προηγουμένως οι απαραίτητες προβλέψεις, που σημαίνει ότι είχαν «καεί» κεφάλαια.

Πάντως τα τεχνικά κλιμάκια του SSM συνεχίζουν τους ελέγχους στις ελληνικές τράπεζες, έλεγχοι που σχετίζονται με τους στόχους μείωσης των προβληματικών δανείων εν όψει των νέων ασκήσεων αντοχής το 2018.

πηγη: mononews.gr

Σκελετοί στις ντουλάπες τραπεζικών στελεχών

Περίεργες πωλήσεις «εκλεκτών» δανείων, «πράσινες» επενδύσεις με χορήγηση… παράξενων δανείων που συνδέονται και με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και κόλπα για την αποφυγή των capital controls σε συστημικές τράπεζες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πορίσματα της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) στη Φρανκφούρτη έχει πλήρη γνώση και σύντομα αυτά τα πορίσματα θα πάνε -αν δεν έχουν ήδη πάει- στις δικαστικές αρχές καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων μεταξύ 2014-2016.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο αριθμός των εμπλεκομένων ανώτατων τραπεζικών στελεχών είναι σίγουρα διψήφιος. Ωστόσο, κεντρικό πρόσωπο φέρεται να είναι ανώτατο στέλεχος, που βρέθηκε εκτός του σκληρού πυρήνα του τραπεζικού συστήματος και θεωρείται απίθανο να επιστρέψει ποτέ, όχι μόνο σε ελληνική τράπεζα αλλά σε οποιαδήποτε του ευρωσυστήματος καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- του έχουν επιβληθεί από τον επόπτη, δηλαδή την ΤτΕ που υπάγεται στην ΕΚΤ, κυρώσεις και υψηλότατο χρηματικό πρόστιμο.

Ο μίτος άρχισε να ξετυλίγεται από τα στελέχη του SSM, όταν σε έναν από τους πολλούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργούν στο «κόκκινο» δανειακό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, εντόπισαν πώληση δανείων «ημετέρων» σε συγκεκριμένα, «φιλικά» funds. Το περίεργο ωστόσο της ιστορίας είναι ότι τα ακίνητα που είχαν δοθεί ως ενέχυρα παρέμειναν στα χέρια του «εκλεκτού» δανειολήπτη, ο οποίος έπαψε να χρωστάει στην τράπεζα.

Δηλαδή, η τράπεζα Α πούλησε το στεγαστικό δάνειο Χ με ανεξόφλητο υπόλοιπο 400.000 ευρώ στο Fund B (αυτό μπορούσε να γίνει εκείνη την περίοδο μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του δανειολήπτη) και άφησε το ακίνητο (το οποίο προφανώς δεν είναι τριάρι στο Παγκράτι) στα χέρια του δανειολήπτη.

Πώς έγινε η επιλογή των δανείων, πόσο αγοράστηκαν από τα funds και πόσα εισπράχθηκαν αποτελούν κρίσιμα ερωτήματα και οι απαντήσεις ίσως κρύβονται στο πόρισμα ή θα προκύψουν από την εισαγγελική έρευνα, όταν και αν αυτή γίνει.

Ολα αυτά συνέβαιναν τη στιγμή που οι… ταπεινοί δανειολήπτες στεγαστικών, μικρών επιχειρηματικών και καταναλωτικών δανείων μάταια εκλιπαρούσαν τις τράπεζες για ρυθμίσεις ή διαγραφή τόκων λόγω δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους.

Έρχεται «ξήλωμα»

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νυν διοικήσεις τραπεζών έχουν λάβει γνώση των πορισμάτων και έχουν… δρομολογήσει το «ξήλωμα» στελεχών που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις.

Στην ερώτηση αν ελλοχεύει κίνδυνος συστημικής αστάθειας και αν οι υποθέσεις αυτές δημιουργούν κεφαλαιακή τρύπα ή ζημιά, άριστοι γνώστες του θέματος αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν πάρει υψηλές προβλέψεις για τα προβληματικά δανειακά χαρτοφυλάκια, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένο (με βάση το δυσμενές σενάριο) και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αν, όμως, 5-10 τραπεζικά στελέχη επιλέγουν να… εξυπηρετήσουν εαυτούς, συγγενείς και φίλους, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, αντί να δώσουν ανάσα σε οικογενειάρχες, άνεργους που μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους φορτώθηκαν 50 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος για να σωθούν οι τράπεζες -όχι οι τραπεζίτες-, τότε είναι σαφές ότι αυτά τα καλοπληρωμένα στελέχη στρέφονται πρωτίστως κατά της κοινωνίας και δευτερευόντως κατά της τράπεζας.

πηγη: efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

The Stories Things Tell And Just Why They Inform Them

The Stories Things Tell And Just Why They Inform Them We never thought that the thing such as a match that is burned or...

Measurement 14 girl advised to ‘give up the doughnuts’ by fat-shaming trolls on paid dating sites

Measurement 14 girl advised to 'give up the doughnuts' by fat-shaming trolls on paid dating sites Jess Mccartney, 26, states she actually is filled with...

Lass mich indem beschreiben Tageshoroskop steinbock Junggeselle Ehegattin

Lass mich indem beschreiben Tageshoroskop steinbock Junggeselle Ehegattin Monatshoroskop aus Monate Monats Horoskop nicht mehr da Monate. Horoskop zu Handen Tagesanbruch. Horoskop pro ubermorgen. Horoskop je...

tough dollars financial products that designers need fast approvals and closings

tough dollars financial products that designers need fast approvals and closings Finances dependant credit is becoming providing private hard cash lending close to a decade...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!