Αρχική Uncategorized ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΥΚ: ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ

ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΥΚ: ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ

Όπως είχε αποκαλύψει το Think News, κατόπιν πρότασης του ΓΕΝ, θα υπάρξει αναθεώρηση των διαδικασιών και του υπολογισμού της μισθοδοσίας για τα στελέχη της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ.

Τα στελέχη της ΔΥΚ, έχοντας στο σύνολο τους ολοκληρώσει το Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφέων και την Σχολή Αλεξιπτωτιστών δικαιούνται το λεγόμενο επίδομα βατραχανθρώπου και το επίδομα αλεξιπτωτιστή. Πέραν αυτών των επιδομάτων, μεγάλο μέρος του προσωπικού – κυρίως οι αρχαιότεροι – έχοντας ολοκληρώσει Σχολείο είτε τυποποιημένων είτε μη τυποποιημένων εκρηκτικών λαμβάνουν και το επίδομα του Πυροτεχνουργού. Συνεπώς τα στελέχη της ΔΥΚ λαμβάνουν έως και 3 επιδόματα.

Οι βατραχάνθρωποι του Π.Ν όμως δεν υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο στην ΔΥΚ. Μεγάλος αριθμός στελεχών υπηρετεί στα Επιτελεία (ΓΕΝ, ΓΕΕΘΑ) στον Στόλο, στο ΥΕΘΑ και στο εξωτερικό. Τα εν λόγω στελέχη που δεν δραστηριοποιούνται ούτε στις ΟΑΠ, αλλά ούτε σε οργανικές θέσεις στην ΔΥΚ, ΒΥΚ ή ΣΥΚ θα χάσουν το δικαίωμα να συντηρούνται και συνεπώς να λαμβάνουν τα ανωτέρω επιδόματα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΕΝ

Τα επιχειρήματα του ΓΕΝ για να στηρίξει αυτή την απόφαση είναι ότι σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας της πατρίδας που γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την διατήρηση του Στόλου σε επιχειρησιακό επίπεδο, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στελέχη τα οποία να απασχολούνται σε γραφεία του Υπουργείου ή να βρίσκονται στο εξωτερικό λαμβάνοντας το αντίστοιχο επίδομα και παράλληλα να λαμβάνουν 3 επιχειρησιακά επιδόματα, τα αντικείμενα των οποίων δεν τα ασκούν στην παρούσα Υπηρεσία τους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ

Από την άλλη πλευρά οι βατραχάνθρωποι έχουν βάσιμες ανησυχίες.

Πως θα γίνεται η επιλογή του προσωπικού που θα τοποθετείται από την ΔΥΚ σε άλλες υπηρεσίες στις οποίες δεν θα θεμελιώνεται δικαίωμα συντήρησης και επακόλουθα επιδόματος; Μέχρι τώρα για συγκεκριμένες υπηρεσίες εκτός της ΔΥΚ γινόταν μάχη. Από το 2018 που θα ισχύσουν οι περικοπές όμως δεν θα επιθυμεί κανείς να επανδρώσει τις θέσεις αυτές και συνεπώς δημιουργούνται σοβαρά διλήμματα για τον νέο Διοικητή. Με ποια κριτήρια θα αποφασίζει ουσιαστικά για την περικοπή του μισθού των ανδρών του σε ποσοστό περίπου 50%; Σε μια τόσο κλειστή κοινωνία που δημιουργούνται συμπάθειες και αντιπάθειες, πόσο κακό θα κάνει στην συνοχή της μονάδας η δύναμη του Διοικητή να αποφασίζει για την οικονομική κατάσταση των Βατραχανθρώπων; Πόσο μάλλον όταν ο διοικητής της ΔΥΚ δεν είναι ΟΥΚ αλλά έχει τελειώσει το αμερικάνικο σχολείο.

ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Θεωρούμαι πως έχει έρθει η ώρα για την ριζική αλλαγή της σταδιοδρομίας των Αξιωματικών Υ/ΚΤ. Υπάρχουν στελέχη που δεν επιθυμούν να γίνουν Α.Σ., Α/ΓΕΝ ή Α/ΓΕΕΘΑ. Υπάρχουν στελέχη που δεν θέλουν να μετανιώνουν αιωνίως που ήταν καλύτεροι μαθητές και έγιναν μηχανικοί και όχι μάχιμοι. Υπάρχουν στελέχη που θέλουν να παραμείνουν στις ΟΑΠ και να βελτιωθούν. Πρέπει να δίνεται η δυνατότητα επιλογής στα στελέχη να παραμένουν ες αεί στην ΔΥΚ, εάν το επιθυμούν. Πέραν της προσωπικής θέλησης του καθενός υπάρχουν σοβαροί επιχειρησιακοί λόγοι. Άποψη μας είναι πως επίδομα πρέπει να παίρνει όποιο στέλεχος κινείται στο πλαίσιο της σταδιοδρομίας της ΔΥΚ, π.χ. ακόμα και εάν πηγαίνει για 6 μήνες στην Σχολή Πολέμου.

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΔΥΚ

Η ΔΥΚ είναι εγκλωβισμένη στο όνομα που έκανε το 1996 στα Ίμια, το ΓΕΝ δεν θα το σχολιάσει ποτέ και το ελληνικό κοινό δεν έχει καμμία ανοχή, σε μια περίοδο που όλα πάνε στραβά για την πατρίδα, να ακούει κριτική για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΟΑΠ. Εμείς όμως έχουμε χρέος να σπάμε σιγά σιγά τα ταμπού, γιατί πιστεύουμε πως μόνο έτσι μπορεί να επέλθει η πρόοδος στην χώρα και όταν χρειαστεί να μην χαθούν όλα πολύ γρήγορα.

Είναι πραγματικότητα πως η ΔΥΚ είναι στο χειρότερο σημείο που ήταν ποτέ. Το πρόβλημα δεν είναι οι εξοπλισμοί, ή η οικονομική κατάσταση της χώρας ή το αν τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει με πρωτοβουλία του κ. Α/ΓΕΕΘΑ σοβαρά έργα σε πολλά επίπεδα για την Μονάδα.  Δεν θα προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες αλλά ο τρόπος με τον οποίον λειτουργεί η ΔΥΚ σκοτώνει τον ενθουσιασμό και τη όρεξη των στελεχών, τα οποία βγήκαν από το σχολείο με όνειρα και το μεγαλύτερο πύρωμα που μπορεί να σου προσφέρει η χώρα.

Η ΔΥΚ χρειάζεται ανασύσταση άμεσα, κάτι το οποίο ανακοίνωσε και ο ΥΕΘΑ στην συνέντευξη που έδωσε στο Think News πρόσφατα από το Φυλάκιο της Παναγιάς.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

«Άνθρωπος 4.0.»: Το νέο βιβλίο του Δημητρίου Λακασά – Mια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών

Το βιβλίο «Άνθρωπος 4.0» του Δημήτρη Λακασά επιχειρεί να ρίξει φως στο φαινόμενο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όποιον επιθυμεί να διεισδύσει...

Τράπεζα Πειραιώς – Aνανεώνει το δίκτυο εξυπηρέτησής της με τα ΑΤΜs της σειράς DN Series της Diebold Nixdorf

Με την υποστήριξη του DN AllConnectSM Data Engine, η λύση ενισχύει τη δέσμευση της τράπεζας για  βιώσιμη ανάπτυξη και περιλαμβάνει τη δυνατότητα ανακύκλωσης χαρτονομισμάτων για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης μετρητών.
Η Τράπεζα Πειραιώς, κορυφαίος ελληνικός πολυεθνικός οργανισμός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, είναι η πρώτη τράπεζα στη χώρα που αποφάσισε την ευρεία υιοθέτηση της αυτόματης ανακύκλωσης μετρητών στο δίκτυό της,  με την εγκατάσταση περισσότερων από 300 πολυ

Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού η τρίτη δόση

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση για όλους στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ανακοίνωσε στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο Γενικός...

Δικαίωση της ΕΔΕΜ από το ΣτΕ

Οι Έλληνες δημιουργοί, μετά από πολύμηνο αγώνα, δικαιώνονται σήμερα για την επιλογή τους να συστήσουν και να εκπροσωπηθούν από το δικό τους Οργανισμό Συλλογικής...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!