Αρχική Παιδεία “Βαραίνει” το κλίμα Πρυτάνεων - υπουργού Παιδείας. Σχόλιο

“Βαραίνει” το κλίμα Πρυτάνεων – υπουργού Παιδείας. Σχόλιο

Η Σύνοδος Πρυτάνεων διαφωνεί με την κατάργηση διακριτού ρόλου Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, την ίδρυση Πανεπιστημίου με τη μέθοδο συγχώνευσης ΤΕΙ,

Οι Πρυτάνεις μετά την έκτακτη Σύνοδο που πραγματοποίησαν σήμερα , μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσαν ότι εμμένουν την αντίθεσή τους  με βασικές διατάξεις του Σχεδίου Νόμου και ιδιαίτερα με αυτές που αφορούν:

Α. Το άσυλο,

Β. Τις μεταπτυχιακές σπουδές,

Γ. Την ανάδειξη των Οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων,

Δ. Την κατάργηση διακριτού ρόλου Πανεπιστημίων και ΤΕΙ,

Ε. Την ίδρυση Πανεπιστημίου με τη μέθοδο συγχώνευσης ΤΕΙ,

Ζ. Την εκλογή Καθηγητών με κλειστές διαδικασίες.

Η Σύνοδος ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε ένα ειλικρινή διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επανεξεταστεί το σχέδιο νόμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η Επιτροπή

Στο μεταξύ συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας   η Επιτροπή για τη μετεξέλιξη του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και του ΤΕΙ Αθήνας σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ

Στην κατεύθυνση της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης , “οδεύουν” τα ΤΕΙ, καθώς ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου,   σήμερα στη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, ότι:

Α. Αλλάζει η ορολογία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο νέο νόμο στο άρθρο 1 η ορολογία Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καταργείται και πλέον τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα φέρουν τον τίτλο “Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα”.

Β. Οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ  θα φέρουν τον τίτλο “μέλη ΔΕΠ”.

Γ. Προχωράει η εκπόνηση  διδακτορικών απο τα ΤΕΙ υπό προϋποθέσεις. Συγκροτείται Μεικτή Επιτροπή στο υπουργείο από καθηγητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, προκειμένου να θέσει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την εκπόνηση διδακτορικών από τα ΤΕΙ.

Δ. Τα όργανα των ΤΕΙ μετονομάζονται  :

α)  Σύγκλητος,
β)   Πρυτανικό Συμβούλιο,
γ)  Πρύτανης
δ)  Αντιπρυτάνεις
ε)Κοσμήτορες των Σχολών.

Η συζήτηση των προέδρων  ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Σχόλιο Onlinepress: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα και αποφασιστικά να ψηφίσει το Νόμο Γαβρόγλου. Ο νόμος Διαμαντοπούλου 4009/2011, πλήρως απονεύρωσε το φοιτητικό κίνημα, έδωσε ελεύθερο πεδίο δράσης σε κάθε είδους φασιστοειδή να συκοφαντεί και να περιθωριοποιεί δημοκράτες καθηγητές, ικανούς επιστήμονες και άξιους διοικητικούς υπαλλήλους. Με το νόμο Διαμαντοπούλου ορισμένοι ΕΛΚΕ έγιναν εστίες διανομής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μεταξυ των καθηγητικών κυκλωμάτων που θεωρούν τα δημόσια πανεπιστήμια τσιφλίκη τους. Η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΒΟΥΛΗΣ, οφείλουν να ζητήσουν την πλήρη κατάσταση με τα ονόματα των καθηγητών, αναφορικά με το πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κονομάνε κάθε χρόνο σε χρήμα και είδος, με πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι πλαφοναρισμένοι, ποιους κολλητούς βάζουν στα διάφορα ερευνητικά προγράμματα, κ.λπ., ώστε να μάθουμε ποιοι και με ποιους νομιμοφανείς μεθόδους τρώνε με σαράντα μασέλες κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ψηφίστε το Νόμο Γαβρογλου και σπάστε τα αποστήματα διαφθοράς και διαπλοκής. Το 90% των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ, των ΕΕΔΙΠ, του διοικητικού προσωπικού, κ.λπ., είναι υπέρ της ψήφισης του Νόμου Γαβρογλου.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Προϋπολογισμός: Καλύτερη του αναμενόμενου η εικόνα των εσόδων το Μάιο – Στα 8,16 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα

Πρωτογενές έλλειμμα 8,167 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος 2021) από 7,169 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος, σύμφωνα με τα επίσημα...

EY: Η Generation Z είναι αισιόδοξη για το μέλλον της, παρά την πανδημία

Πρόσφατη έρευνα σε περισσότερους από 6.000 ενεργούς και πρώην συμμετέχοντες σε εκπαιδευτικά προγράμματα του JA Worldwide, από 17 χώρες, αποκαλύπτει ότι οι νέοι 16-25...

ΕΕ-ΗΠΑ: Πλησιάζει η ανακωχή στη διαμάχη Βρυξελλών-Ουάσινγκτον για τις επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα πενταετή αναστολή των δασμών στη 17χρονη διαμάχη τους για τις επιδοτήσεις για αεροσκάφη, γεγονός που...

Alpha Bank: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ των 800 εκατ. – Β. Ψάλτης: Ισχυροποιείται ο όμιλος

Ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank που συγκλήθηκε σήμερα 15 Ιουνίου 2021, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. Τόσο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!