Αρχική Παιδεία “Βαραίνει” το κλίμα Πρυτάνεων - υπουργού Παιδείας. Σχόλιο

“Βαραίνει” το κλίμα Πρυτάνεων – υπουργού Παιδείας. Σχόλιο

Η Σύνοδος Πρυτάνεων διαφωνεί με την κατάργηση διακριτού ρόλου Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, την ίδρυση Πανεπιστημίου με τη μέθοδο συγχώνευσης ΤΕΙ,

Οι Πρυτάνεις μετά την έκτακτη Σύνοδο που πραγματοποίησαν σήμερα , μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσαν ότι εμμένουν την αντίθεσή τους  με βασικές διατάξεις του Σχεδίου Νόμου και ιδιαίτερα με αυτές που αφορούν:

Α. Το άσυλο,

Β. Τις μεταπτυχιακές σπουδές,

Γ. Την ανάδειξη των Οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων,

Δ. Την κατάργηση διακριτού ρόλου Πανεπιστημίων και ΤΕΙ,

Ε. Την ίδρυση Πανεπιστημίου με τη μέθοδο συγχώνευσης ΤΕΙ,

Ζ. Την εκλογή Καθηγητών με κλειστές διαδικασίες.

Η Σύνοδος ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε ένα ειλικρινή διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επανεξεταστεί το σχέδιο νόμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η Επιτροπή

Στο μεταξύ συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας   η Επιτροπή για τη μετεξέλιξη του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και του ΤΕΙ Αθήνας σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ

Στην κατεύθυνση της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης , “οδεύουν” τα ΤΕΙ, καθώς ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου,   σήμερα στη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, ότι:

Α. Αλλάζει η ορολογία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο νέο νόμο στο άρθρο 1 η ορολογία Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καταργείται και πλέον τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα φέρουν τον τίτλο “Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα”.

Β. Οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ  θα φέρουν τον τίτλο “μέλη ΔΕΠ”.

Γ. Προχωράει η εκπόνηση  διδακτορικών απο τα ΤΕΙ υπό προϋποθέσεις. Συγκροτείται Μεικτή Επιτροπή στο υπουργείο από καθηγητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, προκειμένου να θέσει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την εκπόνηση διδακτορικών από τα ΤΕΙ.

Δ. Τα όργανα των ΤΕΙ μετονομάζονται  :

α)  Σύγκλητος,
β)   Πρυτανικό Συμβούλιο,
γ)  Πρύτανης
δ)  Αντιπρυτάνεις
ε)Κοσμήτορες των Σχολών.

Η συζήτηση των προέδρων  ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Σχόλιο Onlinepress: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα και αποφασιστικά να ψηφίσει το Νόμο Γαβρόγλου. Ο νόμος Διαμαντοπούλου 4009/2011, πλήρως απονεύρωσε το φοιτητικό κίνημα, έδωσε ελεύθερο πεδίο δράσης σε κάθε είδους φασιστοειδή να συκοφαντεί και να περιθωριοποιεί δημοκράτες καθηγητές, ικανούς επιστήμονες και άξιους διοικητικούς υπαλλήλους. Με το νόμο Διαμαντοπούλου ορισμένοι ΕΛΚΕ έγιναν εστίες διανομής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μεταξυ των καθηγητικών κυκλωμάτων που θεωρούν τα δημόσια πανεπιστήμια τσιφλίκη τους. Η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΒΟΥΛΗΣ, οφείλουν να ζητήσουν την πλήρη κατάσταση με τα ονόματα των καθηγητών, αναφορικά με το πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κονομάνε κάθε χρόνο σε χρήμα και είδος, με πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι πλαφοναρισμένοι, ποιους κολλητούς βάζουν στα διάφορα ερευνητικά προγράμματα, κ.λπ., ώστε να μάθουμε ποιοι και με ποιους νομιμοφανείς μεθόδους τρώνε με σαράντα μασέλες κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ψηφίστε το Νόμο Γαβρογλου και σπάστε τα αποστήματα διαφθοράς και διαπλοκής. Το 90% των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ, των ΕΕΔΙΠ, του διοικητικού προσωπικού, κ.λπ., είναι υπέρ της ψήφισης του Νόμου Γαβρογλου.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Η Άγκυρα στις «συμπληγάδες» ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ, βιάζεται ξαφνικά για ελληνοτουρκικά-Κυπριακό

Στο φουλ μπαίνουν οι μηχανές για Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας και για Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό σε μια συγκυρία η οποία φαίνεται απλώς να...

Ελληνισμός και Χριστιανισμός: Μια ιστορική συνάντηση

Η συνάντηση ελληνισμού-χριστιανισμού υπήρξε ίσως η σημαντικότερη “συνάντηση” της ιστορίας.. Παρήγαγε τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο μας. Πάντως, καθόρισε την παγκόσμια ιστορία για πολλούς αιώνες,...

Η διαφορά του νεοφιλελεύθερου και του νεοαριστερού

Κάθε μέρα γίνεται και πιο εμφανές ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον ιδεολογικό αχταρμά νεοφιλελεύθερων και νεοαριστερών. Αντί να ωφελείται από την ιδεολογική αντίθεση φιλελεύθερων...

Τεμενάδες στους καναλάρχες, ψευτομαγκιές στους ιερείς και τους πιστούς!

Πλήρης απογοήτευση από τα σημερινά γεγονότα. Τόσο από τη στάση της κυβέρνησης, όσο και από τη στάση της αντιπολίτευσης. Για τα κανάλια δεν το...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!