Αρχική Πολιτική Βέτο Γερμανίας για ευρωoμόλογα και κοινοτικοποίηση των χρεών

Βέτο Γερμανίας για ευρωoμόλογα και κοινοτικοποίηση των χρεών

Τι αναφέρει το CDU

Ξεκάθαρα ενάντια στην έκδοση ευρωομολόγων και στην κοινοτικοποίηση των  χρεών των κρατών – μελών της ευρωζώνης τάσσεται o κ. Μίκαελ Γκρόσε- Μπρέμερ (Michael Grosse –Broemer), α΄ γενικός διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CDU – CSU (της κας. Άγκελα Μέρκελ και του κ. Χορστ Ζέεχοφερ) στην πρώτη συνέντευξη Γερμανού πολιτικού σε ελληνικό μέσο  μετά τις εκλογές της 24 Σεπτεμβρίου .

Ο ίδιος, όμως,  δηλώνει πως η CDU – CSU είναι “ανοιχτή σε προτάσεις” για το πως θα μπορούσε η ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική να γίνει “πιο αποτελεσματική”.

Ο  γενικός διευθυντής της Κ.Ο. της CDU-CSU  επισημαίνει πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί “αποφασιστικά” την “ευθύνη της Γερμανίας για την Ευρώπη”. Κατά τ΄ άλλα ο ίδιος δεν έκανε κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη για το “αν” και “πότε” θα σχηματισθεί κυβέρνηση μεταξύ CDU – CSU, Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων.

Σε σχέση με την Ελλάδα, ο κ. Γκρόσε – Μπρέμερ επισημαίνει πως “προκειμένου να ξεπεραστεί μόνιμα η κρίση, χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες”.

Πότε βλέπετε τη δημιουργία της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης;

Στο Βερολίνο , έχουν ξεκινήσει οι  διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ του CDU / CSU, FDP και των Πράσινων  για το σχηματισμό κοινής κυβέρνησης έχουν αρχίσει.Το αν και πότε αυτές οι συνομιλίες μπορούν να οδηγήσουν στη σύναψη συμφωνίας συνασπισμού δεν είναι ακόμη προβλέψιμο. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια καλή κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν, η οποία θα αντιληφθεί επίσης  αποφασιστικά την ευθύνη της Γερμανίας για την Ευρώπη.

Ποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των πιθανών κυβερνητικών εταίρων (CDU / CSU, FDP, Πράσινων);

Για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, σας παραπέμπω στο κυβερνητικό πρόγραμμα της CDU και της CSU, καθώς και στα εκλογικά προγράμματα των FDP και των Πρασίνων. Είναι εύκολο να δούμε πού υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφόρων κομμάτων, αλλά και ομοιότητες.

Πόσο έντονα επηρεάζουν τα αποτελέσματα των αυστριακών εθνικών εκλογών την πολιτική κατάσταση στη Γερμανία;

Η Αυστρία είναι ένα σημαντικό κράτος – μέλος της ΕΕ και ένας καλός γείτονας στη Γερμανία. Δεν βλέπω τον αντίκτυπο των εθνικών εκλογών στην πολιτική κατάσταση στη Γερμανία.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του κόμματός σας σε ευρωπαϊκό επίπεδο;

Η Γερμανία θα συνεχίσει να εργάζεται για ένα καλό μέλλον για την ΕΕ σε στενή συνεργασία με τις άλλες χώρες μέλη.

Τι πρέπει να γίνει όσον αφορά τη διαχείριση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών θεμάτων;

Τα ευρωομόλογα και η κοινοτικοποίηση  χρέους στη ζώνη του ευρώ απορρίπτεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της CDU / CSU. Είμαστε, όμως, ανοικτοί σε προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκές δημοσιονομικές πολιτικές μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές και διαφανείς. Όπως και στο παρελθόν, θα καθοδηγούμαστε από τις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας.

Πώς αξιολογείτε την τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους. Οι πολίτες της έχουν κάνει πολλές θυσίες γι’ αυτό. Αυτό αξίζει μεγάλο σεβασμό. Προκειμένου να ξεπεραστεί μόνιμα η κρίση, χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες. Μας ενδιαφέρει πολύ μια επιτυχημένη και ευημερούσα Ελλάδα.

capital

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Εμβόλια AstraZeneca-Pfizer: Μείωση πιθανότητας θανάτου κατά 80% από την πρώτη δόση

Δεδομένα που συγκεντρώθηκαν στη βρετανική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 δείχνουν ότι η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca μειώνει κατά 80% τον κίνδυνο...

Τι είπαν στις απολογίες τους ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του

Ως ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων είναι κρατούμενοι από το Μεγάλο Σάββατο ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο φυσικοί αυτουργοί των σκηνοθετημένων επιθέσεων, σύμφωνα με...

Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα κολυμβητήρια – Πώς θα λειτουργήσουν

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), προχωρά από την Τρίτη 11 Μαΐου στην επαναλειτουργία για το κοινό όλων των κολυμβητηρίων...

ΥΠΟΙΚ: Τι θα ισχύει για την αποζημίωση για τα χαμένα ενοίκια Απριλίου

Συνεχίζεται, όπως αναμενόταν, το ευνοϊκό μέτρο που προβλέπει την προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης των εκμισθωτών και για τα μισθώματα μηνός Απριλίου 2021, ώστε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!