Αρχική Οικονομία «Βάλτωσε» η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων

«Βάλτωσε» η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων

Οι προσδοκίες για «ρευστό» από μαύρο χρήμα έχουν εξανεμιστεί, ενώ μόνο όσοι ελέγχονται προσέρχονται στις εφορίες!

Ρεπορτάζ
Στέλιος Kράλογλου

Σε φιάσκο κινδυνεύει να εξελιχθεί η περίφημη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων στην Εφορία, καθώς οι μόνοι που φαίνεται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον είναι όσοι βρίσκονται σε έλεγχο (πλήρης ή μερικός).

Οι εφορίες από τα τέλη Δεκεμβρίου επιδίδονται στην αποστολή σημειωμάτων σε φορολογουμένους που βρίσκονται σε έλεγχο αλλά και σε άλλους που εντοπίστηκαν με αδήλωτα κεφάλαια, καλώντας τους να ενταχθούν στις διατάξεις του σχετικού νόμου.

Οι προσδοκίες για είσπραξη δισ. ευρώ από την αποκάλυψη εισοδημάτων ή μαύρου χρήματος έχουν εξανεμιστεί, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά στο υπουργείο Οικονομικών. Το μόνο που προσδοκούν πλέον είναι να εισπράξουν κάποια ποσά από τους φορολογουμένους στους οποίους είχαν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου ή προσωρινού προσδιορισμού.

Επιβάρυνση

Πάντως, όσοι φορολογούμενοι υπαχθούν στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών θα επιβαρυνθούν με πρόσθετους φόρους που θα υπολογιστούν με ποσοστά κυμαινόμενα από 8% έως και 38% επί των ποσών των κύριων πληρωτέων φόρων.
Ειδικά για όσους αποδεχθούν να αποκαλύψουν αποκρυβέντα εισοδήματα παρελθόντων ετών, το ύψος στο οποίο θα ανέλθουν οι συνολικές επιβαρύνσεις τους, δηλαδή το άθροισμα κύριων και πρόσθετων φόρων, μπορεί να φτάσει έως και το 62,1% των ποσών που θα δηλώσουν.

Επιπλέον, με τη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών δίδεται η δυνατότητα σε όσους παρέλειψαν να υποβάλουν δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα για τα έτη 2000-2015 ή υπέβαλαν δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα με λάθη ή παραλείψεις, να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις αυτής της κατηγορίας για να καλύψουν τις παραλείψεις τους ή να διορθώσουν τα λάθη τους χωρίς να επιβαρυνθούν με κάποιο πρόστιμο.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν φορολογούμενοι για τους οποίους έχει εκδοθεί ή θα εκδοθεί εντολή ελέγχου μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Στην περίπτωση που έχει κοινοποιηθεί προσωρινός προσδιορισμός φόρου, ο πρόσθετος φόρος ανέρχεται στο 30%, ενώ σε διαφορετική περίπτωση στο 15%. Για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση αίρονται οι ποινικές κυρώσεις.

 

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ

Την εκταμίευση των 767 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του τέταρτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσε το Eurogroup. Σε σχετική του ανακοίωση, το υπουργείο...

Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ

Την εκταμίευση των 767 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του τέταρτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσε το Eurogroup. Σε σχετική του ανακοίωση, το υπουργείο...

Μέρκελ: Δεν υπάρχει η επιθυμητή πρόοδος στις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας

Την έλλειψη προόδου στα ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, επεσήμανε σε δηλώσεις της...

ΟΕΕ: Επτά προτάσεις-λύσεις σε φορολογικά, ασφαλιστικά και εργατικά προβλήματα

Λύσεις στα προβλήματα, που έχουν διαπιστωθεί τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με φορολογικά, ασφαλιστικά, εργατικά και οικονομικά θέματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί, στην καθημερινότητά...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!