Αρχική Uncategorized Α´ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ .

Α´ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ .

«ΜΗ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨOYΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΣΑΣ»

Υπάρχουν πολλές προειδοποιήσεις γραπτές και ηχητικές, που έστελνε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος Καντιώτης προς τον πατριάρχη Δημήτριο και Βαρθολομαῖο, μέχρι και το 1995, για να τους βάλει φρένο στην προδοσία τῆς ΠΙΣΤΕΩΣ.
Μετά ἀπό το 1995 άρχισε ένας βρώμικος πόλεμος για την εξουδετέρωσίν του ἀγωνιστοῦ ἱεράρχου ἀπό το επισκοπικό αξίωμα καὶ δὲν πραγματοποιήσε τις ἀπειλές του.

Διαβᾶστε ἐδῶ: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=11

Στον αγῶνα ἐναντίον τοῦ Γέροντος σημαντικὴ θέσι κατέχει και ο π. Δανιήλ Αεράκης. Τον καιρό που ὁ π. Αυγουστῖνος, ἀν και μεγάλος στην ἡλικία, βρίσκονταν κοντά στο ποιμνιό του, ἐκκλησιαζόταν και στα πιο ἀπομακρυσμένα χωριά τῆς Μητροπόλεως του, ἔβλεπε κόσμο καθημερινά στο γραφεῖο του και έδινε νικηφόρες μάχες για να μη γίνη το καζίνο στη Φλώρινα, ὁ π. Δανιήλ Ἀεράκης ἀπό την Ἀθηνα ἔδινε στὸ περιοδικό του «Ἰωάννης ὁ Βαπτιστής» μια τελείως διαφορετική εἰκόνα για τα τίμια γηρατεια του σεβάσμιου ιεράρχη καὶ ζητοῦσε την παραίτησιν του!

Θα καταγράψουμε μια τηλεφωνική συνομιλία τοῦ 1997 με τον π. Δανιήλ Ἀεράκη, που δείχνει την ἀσέβια που ἔδειξε στο ἐπισκοπικό ἀξίωμα τοῦ Γέροντος ἀγωνιστοῦ ἰεράρχου Αὐγουστίνου.
Σήμερα ὑπεραμύνεται τῶν δικαιωμάτων του γέροντος μητροπολιτου Θεοκλήτου των 87 ἐτῶν και προσπαθεῖ να δώση μια ψευδή διάσταση για την διακοπή τοῦ μνημοσύνου που ἔκανε ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος.


http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/09/blog-post_89.html#more


http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/09/blog-post_8.html#more

Θα δώσουμε στη συνέχεια μια σειρά δημοσιευμάτων, για να δείξουμε την σταθερή πορεία που κρατοῦσε ὁ π. Αυγουστῖνος μέχρι τα βαθειά γεράματά του, ἐναντίον των αἰρετικῶν ἀνοιγμάτων τοῦ Πατριάρχη και ὑπέρ τῆς ἐπαναλήψεως τῆς διακοπῆς τοῦ μνημοσύνου.
Ἡ συνομιλία με τον π. Δανιήλ ἔγινε μετά την δημοσίευση του άρθρου του το 1997, χωρίς «ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ»

. ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ: Αυτά που γράφετε στο περιοδικό σας για τον π. Αυγουστῖνο δεν είναι αληθινα. Ο π. Αὺγουστίνος πῆγε στην Πρέσπα και λειτούργησε μέσα στη βαρυχειμωνιά.
-ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνώμη σου
ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ: Ὁ π. Αὐγουστῖνος κανει εγκαίνια ναῶν! Βλέπει καθημερινά κόσμο στο γραφεῖο του και δεν είναι όπως τον παρουσιάζετε, εσεῖς από την Αθήνα.
-ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνώμη σου.
. …………
Ὅτι έλεγα, έπαιρνα την ίδια απάντηση, ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ
Τότε τοῦ εἶπα: Αν εσεῖς από την Αθήνα ξέρετε καλύτερα πῶς είναι ο π. Αυγουστῖνος, τότε και η δική σας γνώμη μοιάζει με τους Σκοπιανούς που θέλουν την παραίτηση του π. Αυγουστίνου. Και έκλεισα το τηλέφωνο πριν προλάβη να με απαντήση.
Πιστεύω να θυμᾶται την συνομιλία.

Ὁ π. Νικηφόρος Μανάδης, ἀπό την ἄλλη, νυν πρωτοσύγκελος Φλωρίνης, ἔγραψε ἐπιστολὴ και μάζεψε ὑπογραφες ἀπό τους μισούς ἀρχιμανδρίτες της Μητροπόλεως καὶ τὴν ἔδωσε τὸ 1996 στὸν π. Αὐγουστίνο και τοῦ ζητοῦσε να παραιτηθῆ για να γίνη δεσπότης ὁ Θεόκλητος!

Κάποιοι ἄλλοι, αἰσχροὶ και ἀνήθικοι, ἐπέλεξαν ἕνα ἄλλο σατανικό τρόπο, για να πιέσουν τον σεβάσμιο ἱεράρχη να παραιτηθῆ! Γέροι αὐτοί στην ηλικία και ἀχάριστοι, ἐμφανίζονταν ὡς φοιτηταί ἐκ Φλωρίνης και ἔστελναν ἐπιστολές ἀπό Θεσσαλονίκη με ψεύτικα ονόματα και ψεύτικες διευθύνσεις και με αἰσχρό τρόπο ζητοῦσαν την παραίτηση του! Ὁ Γέροντας παρ᾽ ὅλα τα κτυπήματα ἔμεινε ὄρθιος, ἀλλα δὲν μιλοῦσε για να μὴ γίνη σκάνδαλο στο λαό.
Ὁ λαός ὅμως τῆς Μητροπόλεως Φλωρίνης που ἀντελήφθη τις ἐπιθέσεις, με συγκινητικές ἐπιστολες παρακαλοῦσαν τον πνευματικό τους πατέρα να μείνη στο θρόνο. Και ὁ τύπος τῆς Φλώρινας κατακεραύνωνε τους συκοφάντες και στέκοντα στο πλευρό τοῦ Γέροντος ἀγωνιστοῦ ἱεράρχου.

Αὐτοί που σέβονται σήμερα το ἐπισκοπικό ἀξίωμα και δικαιολογοῦν τα πάντα στον νυν μητροπολίτη Θεόκλητο, ἀκόμα και τις διώξεις των εὐλαβῶν ἱερέων, ἐπειδή δεν τον μνημονεύουν στην Θεια Λειτουργία, ὄχι γιατί δεν τον ἀγαποῦν, ἀλλα γιατί δικαιολογεῖ τον αἰρετικό πατριάρχη Βαρθολομαῖο που δεν ἄφησε τίποτε όρθιο στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ψεύδεται την πιο ἱερή στιγμή τῆς Θειας Λειτουργίας λέγοντας στον Θεό, για τον αἰρετικό πατριάρχη Βαρθολομαῖο ὅτι «ορθοτομεῖ τον λόγο τῆ σης ἀληθείας».
Τον σεβασμό τους αὐτὸ στο ἐπισκοπικό ἀξίωμα τον θυμήθηκαν τώρα και ὄχι ὅταν πίεζαν τον π. Αυγουστῖνο και πρόσβαλαν με τα ψέματά τους τα τίμια γηρατειά του πανελληνίως!

Α´ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


ΜΗ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨOYΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

«Κρούων λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου εκ της εσχατιάς αυτής της Ελληνικής Πατρίδος εκφράζω την αγωνίαν όχι μόνον του ποιμνίου μου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Ακούσατε τας φωνάς αυτάς ως φωνήν υδάτων πολλών και μη μας φέρετε ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨOYΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ. Ας μη θεωρηθεί τούτο ως απειλή, αλλ᾽ ως κραυγή πόνου και αγωνίας και ως υστάτη έκκλησις προς την υμετέραν Παναγιότητα διά την άμεσον επάνοδον της μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εις την τροχιάν εκείνην, η οποία εν Πνεύματι Αγίω εχαράχθη εις οικουμενικάς και Τοπικάς Συνόδους και εκ της οποίας αείμνηστοι πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας, πρότυπα αληθών ποιμένων, ουδ’ επ’ ελάχιστον παρεξέκλιναν, αλλ’ εθυσίασαν και αυτήν την ζωήν των υπέρ της Ορθοδοξίας»

(Μικρό ἀπόσπασμα ὁμιλίας, από το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Γ΄ επηυξημένη, 2015, σελ. 81)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τηλεδιάσκεψη για το εμβόλιο: Τι συζητήθηκε για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του σχεδίου για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την...

ΣτΕ: Νόμιμη η διαγραφή από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από...

Χατζηδάκης: Τέλος στη «φάμπρικα» με τα ιδιωτικά εκκλησάκια σε περιοχές εκτός σχεδίου

Τέλος στη «φάμπρικα» ανέγερσης ιδιωτικών ναών και ναϋδρίων σε οικόπεδα άνω των 500 τ.μ., βάζει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής...

Η τουρκική προπαγάνδα στο Αιγαίο έχει ονοματεπώνυμο

Τι ρόλο παίζει πραγματικά μια ΜΚΟ όταν αυτή: *Κατηγορεί συλλήβδην το ελληνικό κράτος επειδή αυτό ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα! *Μονίμως καταγγέλλει το Ελληνικό Λιμενικό ότι...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!