Αρχική Υγεία Α. Μαρτίνης: «Αβραμόπουλος, Λοβέρδος, Γεωργιάδης έσκαψαν το λάκκο του Ντυνάν για να...

Α. Μαρτίνης: «Αβραμόπουλος, Λοβέρδος, Γεωργιάδης έσκαψαν το λάκκο του Ντυνάν για να το πάρει ο Βγενόπουλος»

Στην Εξεταστική Επιτροπή που διευρευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία κατέθεσε σήμερα ο τ. πρόεδρος του ν/σ Ερρίκος Ντυνάν προφυλακισμένος (νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των φυλακών) Ανδρέας Μαρτίνης. Η συνεδρίαση διεκόπη ώστε να μην επιβαρυνθεί η υγεία του μάρτυρα και θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη στις 11 το πρωί

Η  Εξεταστική Επιτροπή που διευρευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα με θέμα την υπόθεση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Συγκεκριμένα την επιτροπή απασχολεί η διευρεύνηση των ευθυνών που οδήγησαν το νοσοκομείο στη χρεοκοπία αλλά και στην αγορά του από την τράπεζα Πειραιώς έναντι ευτελούς τιμήματος.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είπε χαρακτηριστικά ενώπιον της επιτροπής ότι «όλα συνοψίζονται σε δύο λέξεις: Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε. Όλα έγιναν για να τα πάρει ο Βγενόπουλος».

Αναλυτικότερα:

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ανοίγοντας τις διαδικασίες ενημέρωσε πως το «Ντυνάν» απέστειλε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, μετά από σχετικά αιτήματα από το προεδρείο, στην Εξεταστική έφτασαν τα ανάλογα έγγραφα για τις οφειλές προς τρίτους που δεν συμπεριλήφθηκαν κατά τον πλειστηριασμό. Πρόκειται για τα 4,5 εκατ. ευρώ που όφειλε στο δημόσιο το νοσοκομείο και δεν συμπεριλήφθηκαν κατά τη διαδικασία της σκανδαλώδους εκχώρησης του στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ.

Επίσης, στην Επιτροπή έφτασαν τα ποσά από τις έμμεσες χρηματοδοτήσεις του Δημοσίου στο «Ντυνάν». Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε πως δεν υπήρχε απευθείας χρηματοδότηση του νοσοκομείου από το δημόσιο, διευκρινίζοντας όμως πως υπήρχε έμμεση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 13 με 14,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στο «Ντυνάν» μετά από σχετική διάταξη που ψηφίστηκε το 2007 και η οποία ουσιαστικά επικύρωσε τη σύμβαση νοσοκομείου – ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, θα εξεταστεί αν από τον Ερυθρό Σταυρό «έφυγαν» χρηματικά ποσά προς το «Ντυνάν», ενώ έφτασαν και στοιχεία για τον ανεκπλήρωτο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος παρά το μεγάλο ενδιαφέρον «κολοσσών» του κλάδου δεν διεξήχθη ποτέ! Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της και τον εξίσου σκανδαλώδη τρόπο που εξαγοράστηκαν τα δάνεια του νοσοκομείου στη Marfin από την Πειραιώς. Μάλιστα, ο κ. Μπαλωμενάκης υποστήριξε πως το ποσό που έδωσε η τράπεζα Πειραιώς για τα περίπου 95 εκατ. ευρώ δανεισμού του νοσοκομείου στη Marfin, ήταν μόλις 19,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που προκαλεί ακόμα περισσότερες απορίες σχετικά με το ευτελές ποσό που έδωσε η τράπεζα Πειραιώς για να πάρει το νοσοκομείο.

«Θα εξεταστεί και η σύμβαση του Ντυνάν με τον κ. Λιαρόπουλο» είπε ο κ. Μπαλωμενάκης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λιαρόπουλος ήταν επιλογή του κ. Λοβέρδου και σύμφωνα με τις καταγγελίες Μαρτίνη και Λάππα, ήταν ο άνθρωπος που υποβάθμισε επικοινωνιακά το Κοινωφελές Ίδρυμα.

Εν συνεχεία, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας πήρε το λόγο επαναλαμβάνοντας το αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του ΔΣ του «Ντυνάν», τα οποία είχαν θέση και αξίωμα στο νοσοκομείο κατά την περίοδο ξεπουλήματος του νοσοκομείου. Το λόγο πήραν και οι λοιποί εισηγητές, με τους περισσότερους εξ αυτών να συμφωνούν με το προαναφερθέν αίτημα.
Η κατάθεση Μαρτίνη

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρτίνης διευκρίνισε πως «Ντυνάν» και Ερυθρός Σταυρός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «μου ζητήσατε τη διεύθυνση μου. Είμαι κάτοικος Κορυδαλλού». «Αυτή είναι η διεύθυνση διαμονής σας», ήταν η παρέμβαση του κ. Μπαλωμενάκη.

Ο κ. Μαρτίνης αναφέρθηκε στο κατασχετήριο έγγραφο που έφτασε στην οικεία του από την Εφορία ενόσω ο ίδιος ήταν στον Κορυδαλλό, με τον πρώην πρόεδρο του Ντυνάν να κάνει λόγο για σχέδιο ψυχολογικής «εξόντωσής» του.

«Τον Απρίλη που ήμουν στις φυλακές, όχι πρόεδρος πια όπως μου ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη, μου ήρθε κατάσχεση από την εφορία τον Μάιο του 2017 για χρέη του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που οι κύριοι αμέλησαν -σε εισαγωγικά η λέξη- να δηλώσουν και γι’ αυτό παρακαλώ να ελεγχθούν οι οικονομικές υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο πριν αποκτηθεί από τον κ. Σάλλα και θα σας παρακαλέσω να ελέγξετε τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς γιατί έπρεπε πρώτα να εξοντωθώ εγώ για να μην έχει η γυναίκα μου να με συντηρήσει, νομίζοντας πως στα 76 μου χρόνια δεν θα αντέξω για να μην βρεθώ ενδεχομένως μπροστά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Το νοσοκομείο -σύμφωνα με όσα παρέθεσε- ήταν πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. «Αν ήμασταν κερδοσκοπική κλινική, την άδεια θα την παίρναμε από την νομαρχία, ενώ τότε την πήραμε από το υπουργείο Υγείας» είπε.

Εν συνεχεία, παρέθεσε ένα ακόμα περιστατικό, κατά το οποίο ο πρώην δικηγόρος του τον είχε επισκεφτεί στον Κορυδαλλό, λέγοντάς του αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε η μίζα για την οποία κατηγορείται: «Πες μου έναν πεθαμένο για τον λογαριασμό και την επόμενη μέρα βγαίνεις», με τον ίδιο να μην απαντά.

Την τιμητική του είχε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, για τον οποίο αφηγήθηκε με ειρωνικό ύφος πως «είχαμε καιρό να βρεθούμε με έναν παλιό φίλο, τον κ. Αθανασίου τον Χαράλαμπο, αυτό θα το δείτε και στους καταλόγους όσων νοσηλεύτηκαν στο Ντυνάν».

«Τη σύμβαση για τους εν ενεργεία δικαστές την έκανε με άλλο νοσοκομείο, εμένα με παρακάλεσε και δέχθηκα να κάνω με συνταξιούχους δικαστικούς. Φίλος μου ήταν, ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Μαρτίνης για πρώτη φορά καταφέρθηκε με τόση ένταση για τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Υγείας αναφορικά με τον Ερυθρό Σταυρό και το «Ντυνάν». Ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου ανέφερε πως ο κ. Αβραμόπουλος προχωρούσε σε ρουσφετολογικές προσλήψεις στον Ερυθρό Σταυρό μέσω του Ντυνάν, ζημιώνοντας εν τέλει το νοσοκομείο. Υποστήριξε επίσης ότι στο Δ.Σ. είχε τοποθετήσει 3 ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους, από τους οποίους ο ένας εξ αυτών ήταν υπεύθυνος επί των οικονομικών, και έτσι οι προσλήψεις γίνονταν χωρίς ουσιαστικά ο ίδιος να τις γνωρίζει.

Για την εμπλοκή του Ανδρέα Βγενόπουλου που λειτούργησε ως κλινικάρχης και όχι ως τραπεζίτης είπε: «Πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες με συνεχάρησαν γιατί έσυρα τον Βγενόπουλο στα δικαστήρια. Έγιναν πολλές Επιτροπές στη Βουλή, δεν θα το πω εκβιασμό, αλλά επιπολαιότητα και ιδιοτέλεια. Ο κ. Λοβέρδος ήθελε να αποσύρουμε τα ένδικα μέσα κατά του Βγενόπουλου. Μα εξυπηρετείται το δάνειο; Όλες οι εισπράξεις του Ντυνάν είχαν εκχωρηθεί στον Βγενόπουλο και αφού κρατούσε τα δικά του, τότε μας έδινε με το σταγονόμετρο ό,τι ήθελε. Το “μπουμ” έγινε όταν συνεργαστήκαμε – συμπράξαμε για να αναπτύξουμε μια κλινική μαιευτική με το Ιατρικό Κέντρο. “Ή τους διώχνεις ή θα σε λιώσω” είχε πει ο Ανδρέας Βγενόπουλος”» υποστήριξε.

«Ο Λοβέρδος παραπλάνησε ακόμα και τη Βουλή, παραδέχτηκε ότι είναι βέβαιος πως θα μας σώσει ο Βγενόπουλος και στο φινάλε μας έφτυσε ο Βγενόπουλος και αξίωσε να παραιτηθούμε στο Συμβούλιο Εφετών» πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη ήταν η περιγραφή της συνάντησή που είχε με τον κ. Λοβέρδο, στην οποία ξαφνικά παρευρέθη και ο Βγενόπουλος. «Ένα πούρο συνοδευόμενο με τον Βγενόπουλο μπήκε στην αίθουσα, κατά τη συνάντηση με Λοβέρδο Εκεί τα… έπαιξα» αφηγήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως ο Λοβέρδος Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή του έλεγε ότι θα κρατήσει το ΚΙΕΝ, ενώ Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο του έλεγε πως δεν θα το κρατήσει.

Για τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε πως αν και είχαν πολύ καλές σχέσεις στην αρχή, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρώην πρωθυπουργός εξουσιοδότησε ατύπως τον διευθυντή του γραφείου του, κ. Μπούρα, για να συνομιλεί μαζί του. «Επειδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγαίνει στο τηλέφωνο, ό,τι θελήσεις πάρε εμένα, και πραγματικά κάτι θέλησα» θυμήθηκε παραθέτοντας συνομιλία του με τον κ. Μπούρτα και παρακάτω περιέγραψε ένα δείπνο στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Κεδίκογλου: Τρώγαμε ένας δημοσιογράφος, ο κ. Κεδίκογλου και εγώ. Ο πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό. “Δεν πιάνεις τον κ. Μπούρα για να διευθετήσει τίποτα από τα ταμεία;” ρώτησα τον κ. Κεδίκογλου. Την επόμενη μέρα ξαναμιλήσαμε: Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη του είπε ο κ. Μπούρας για εμένα».

Αποκαλυπτικός ήταν και για τη θητεία του Άδωνη Γεωργιάδη: «Ήταν συμφοιτητής της κόρης μου στην αρχαιολογία» είπε και συνέχισε τονίζοντας πως στην αρχή της θητείας του ο κ. Γεωργιάδης τον είχε διαβεβαιώσει πως θα τα «κανονιστούν» όλα. «Σενάρια επί σεναρίων. Φτάνει ο Πλεύρης και λέει: Υπουργέ αν περάσεις τέτοιες διευκολύνσεις που θέλουν αυτοί θα πάμε ειδικό δικαστήριο. Και βεβαίως δεν προχώρησε η ιστορία» αποκάλυψε.

Αν και όχι τόσο καυστικός, όπως στο παρελθόν, συνέχισε για τον κ. Γεωργιάδη τονίζοντας: «Στο Ντυνάν ήμουν ισόβιος, με φωνάζει όμως ο Γεωργιάδης και μου λέει: “Ανδρέα δεν σε θέλουν οι ξένοι, να παραιτηθείς”. Λέω: “είμαι παραιτημένος” και μου ζητά να μπει Δ.Σ. της επιλογής του».

Με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει το λόγο για να εξετάσει τον μάρτυρα, ο Σπύρος Λάππας ρώτησε σχετικά με τις περιβόητες εκπτώσεις σε VIP πρόσωπα, ο Ανδρέας Μαρτίνης απάντησε πως έτσι θα το χαρακτήριζε και ο ίδιος, δηλαδή εκπτώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν και πολλές περιπτώσεις όπου μάθαινε για τη νοσηλεία προβεβλημένων προσώπων εκ των υστέρων.

Μετά τις επίμονες ερωτήσεις του κ. Λάππα για τη θητεία και τα πεπραγμένα του κ. Βορίδη, αν και αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας πιέστηκε, εν τέλει υποστήριξε ότι οι πράξεις του έπληξαν το «Ντυνάν» και το δημόσιο.

Η φράση που συμπυκνώνει όλη τη μέχρι στιγμής κατάθεση του κ. Μαρτίνη είναι η εξής: «Το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού έγινε επί Αβραμόπουλου, ο λάκκος άνοιξε επί Λοβέρδου και μέσα μας έριξε ο Γεωργιάδης και τον σφράγισε μάλιστα πολύ καλά».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντά, παρά τα όσα προηγήθηκαν από την τοποθέτηση του Μαρτίνη, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν το ποιοι εν τέλει έμειναν απλήρωτοι μετά τη διαδικασία του πλειστηριασμού. «Αυτό που ξέρω είναι ότι οι προμηθευτές δεν πληρώθηκαν» είπε ο κ. Μαρτίνης, με τον κ. Γεωργαντά να παραθέτει όσους έλαβαν τα χρήματα που τους χρωστούσε το ίδρυμα, θέλοντας να αποδείξει πως η διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν η ενδεδειγμένη.

«Πληθώρα τα φέσια των επωνύμων στο Ντυνάν. Εκατοντάδες πολιτικοί, εκατοντάδες ρουσφέτια πολιτικών.»

Ο κ. Μαρτίνης μίλησε για 17.000 δωρεάν νοσηλείες -ανάμεσα τους εκατοντάδες πολιτικοί- εκ των οποίων μόνο οι 1.700 αφορούσαν απόρους, εξηγώντας πως το «δωρεάν είχε κατά κύριο λόγο την έννοια της αναβάθμισης θέσης», ενώ στην ερώτηση του κ. Γεωργαντά «γιατί το κάνατε» απάντησε «ήταν υποχρέωση, ήμασταν κοινωφελές ίδρυμα». Στην επισήμανση του βουλευτή της ΝΔ ότι «το τίμημα του πλειστηριασμού μοιράστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Μαρτίνης είπε «δεν έχω συναντήσει κανέναν από την παρούσα πολιτική ηγεσία».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Σπ. Λάππα, εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ:

https://left.gr/news/ora-martini-stin-exetastiki-gia-tin-ygeia

***********

Η υπόθεση

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Ντυνάν έχει ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του και προφυλακισμένος (νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των φυλακών) Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος καταθέτει σήμερα στην εξεταστική. Υπενθυμίζεται πως κατηγορείται ότι εισέπραξε μίζα 3,2 εκατομμύρια μάρκα από γερμανική εταιρεία το 1998 και ήταν υπεύθυνος για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο νοσοκομείο σε σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, επιχειρηματικής, δικαστικής και μιντιακής ελίτ της χώρας.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης με δυο καταθέσεις του στις εισαγγελικές αρχές αλλά και με πρόσφατες συνεντεύξεις του καταλογίζει ευθύνες σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την εκποίηση του Ντυνάν, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μακη Βορίδη.

Επίσης ο κ. Μαρτίνης αναφορικά με το σύμφωνο Γεωργιάδη με ρήτρα εμπιστευτικότητας για την πώληση του Ντυνάν, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή», καταγγέλλει ότι περιγράφεται η διαδικασία εκποίησης του Ντυνάν προς την τράπεζα Πειραιώς. Το συγκεκριμένο μυστικό σύμφωνο υπογράφηκε από τον τότε υπ. Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη το νοσοκομείο Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς στην οποία κατέληξε, ενώ αποτελεί σημείο της πολυσέλιδης δικογραφίας.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης, σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τη μεταβίβαση του Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιωτικά συμφέροντα τεράστιο σκάνδαλο. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κ. Μαρτίνης «θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει αυτά που έχει πει σε τρεις διαδοχικές καταθέσεις του και αποκαλύπτει πράγματα, γεγονότα, παρεμβάσεις. Αυτό θα πρέπει να το εξειδικεύσει και να τα τεκμηριώσει, με ονόματα και με στοιχεία, διότι λέει “ο τάδε υπουργός, για παράδειγμα, με πίεσε να κλείσω, ο Λοβέρδος συγκεκριμένα με πίεσε να κλείσω την αντιδικία με τον Βγενόπουλο”».

«Εμείς ξέρουμε από τα στοιχεία όλα και εκ του αποτελέσματος ότι αυτός ο συμβιβασμός ήταν ετεροβαρής, ήταν επιζήμιος για το “Ντυνάν”, τού έδωσε τη χαριστική βολή. Ισχυρίζεται (ο κ. Μαρτίνης) λοιπόν ότι δέχθηκε πιέσεις. Πρέπει να μας πει ονόματα, γεγονότα, και να προσκομίσει στοιχεία. Αν όμως τεκμηριώσει αυτά που λέει ειναι σημαντικά στοιχεία. Και βεβαίως θα συνδυαστούν και με τα υπόλοιπα στοιχεία», υπογράμμισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ο κ. Μπαλωμενάκης συμπλήρωσε ότι «η περίφημη φράση που λέγεται συχνά ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί, δεν είναι μονοσήμαντη, δηλαδή δεν σημαίνει ότι ένας ο οποίος είναι υπό κατηγορίαν δεν μπορεί να καταθέσει και να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία τα οποία καταθέτει. Σημαίνει ότι, αυτά τα στοιχεία τα οποία καταθέτει, θα πρέπει να συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία, από μόνα τους δεν αρκούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι κομβικό πρόσωπο στην όλη ιστορία και φοβάμαι ότι θα κρατήσει παραπάνω από δύο τρεις συνεδριάσεις, διότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο στοιχείων που μπορεί να μας προσκομίσει».

Τι έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα ο Μαρτίνης

Συνέντευξη – προάγγελο όσων υποστηρίζει ότι θα καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, έδωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο προφυλακισμένος για την αποδοχή μίζας 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία το 1998, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» μιλά, στη συγκεκριμένη εφημερίδα, για τα χρόνια της προεδρίας του, ειδικότερα για τους υπουργούς Υγείας με τους οποίους συνεργάστηκε, ακόμη όμως και για τις σχέσεις που είχε με διατελέσαντες πρωθυπουργούς.

Δύο μέρες πριν καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, ο Ανδρέας Μαρτίνης, μέσα από τη φυλακή κατονομάζει υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ κατηγορεί επώνυμα συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τραπεζίτες, διπλωμάτες και ανώτατους δικαστές.

Στη συνέντευξη που παραχωρεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστηρίζει ότι όλη η ιστορία έγινε για να πάρει «το Ντυνάν ο Βγενόπουλος αρχικά και στη συνέχεια ο Σάλλας. Υστερα ξεφούσκωσε ο Βγενόπουλος, ήρθε ο Σάλλας και έκανε τις συζητήσεις µε τον Σαµαρά, στις οποίες ήταν παρών και κάποιος ξένος ηγέτης».

Όπως υποστηρίζει, «μπορώ να αποδείξω πως εκτελεστικός βραχίονας και άµεσος συνοµιλητής των ενδιαφεροµένων (από τον Σάλλα µέχρι τους εργαζοµένους) για το Ντυνάν ήταν ο Νότης Μηταράκης. Ο ίδιος αλληλογραφούσε µε την οµάδα του µάνατζµεντ διότι ήταν πολύ φίλος και συµφοιτητής ενός στελέχους µας».

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτίνης στο «Documento» κατά Άδωνι, Μηταράκη, Βορίδη, Λοβέρδου και Χατζηδάκη

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα… με ονόματα

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο:

Μέχρι που να φύγει ο Λοβέρδος, από τους αρχιτέκτονες της άλωσης του «Ντυνάν», το διοικητικό συµβούλιο από το 2006 και µετά συνδιοικούνταν µε το ∆ηµόσιο. Και αντιπρόεδρος ήταν πάντα εκπρόσωπος του υπουργού, µε αποκλειστικές αρµοδιότητες για όλα τα οικονοµικά.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη:

-Με φώναξε ο φίλος μου ο Αδωνις Γεωργιάδης, και µου λέει: «Ανδρέα, δεν σε θέλουν οι δεξιοί». «Ασε τις βλακείες», του λέω. «Θέλει να βάλει κι ο Σαµαράς τους δικούς του», µου απαντά ο Αδωνις.

– Υπάρχει και ανάρτηση του Αδώνιδος ως υπουργού που µε ευχαριστεί για τις παραιτήσεις.

– Από τον Γενάρη του 2013 µέχρι σήµερα είναι δοτές οι διοικήσεις. Ανάλογα πώς ήθελε ο Αδωνις ή οποιοσδήποτε άλλος υπαγόρευε.

Για τον Αντώνη Σαμαρά:

Ο Σαµαράς εξαφανίστηκε από ένα σηµείο και µετά, ενώ µου είχε στείλει τον Κ. Μπούρα λέγοντάς µου: «Ανδρέα µου, σου στέλνω τον άνθρωπό µου». Εκτοτε δεν τον ξαναείδα τον Σαµαρά. Μου έλεγαν να ρίξω το συµβούλιο για να µπουν οι δικοί τους.

Για τον Μάκη Βορίδη:

Τον Σεπτέµβριο του 2014 το «Ντυνάν» βγήκε σε πλειστηριασµό, για να περάσει στη συνέχεια στην Ηµιθέα Α.Ε. Οι τότε διοικήσεις του «Ντυνάν» αµέλησαν να υποβάλουν ισολογισµό για το 2013. Το αποτέλεσµα ήταν να µην ενηµερωθεί το ∆ηµόσιο για οφειλόµενους φόρους 4,5 εκατοµµυρίων ευρώ. Πέντε µέρες πριν από τον πλειστηριασµό, ο Βορίδης πέρασε µια τροπολογία η οποία κάλυψε µε επιπλέον ασυλία όχι µόνο για τυχόν σφάλµατα ή παρατυπίες προηγούµενων αιρετών διοικήσεων αλλά σκανδαλωδώς και για πράξεις και παραλείψεις και επί των ηµερών τους. Μέχρι σήµερα οφείλονται 9 εκατοµµύρια ευρώ (µαζί µε τα πρόστιµα) από φόρους.

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή:

Ο Ανδρέας Μαρτίνης στη συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπογραμμίζει επίσης ότι «μόνο ο Κώστας Καραµανλής και ο Αλέξης Τσίπρας δεν µου ζήτησαν ποτέ τίποτα».

Η απάντηση Γεωργιάδη

«Παντελώς ψευδή» χαρακτηρίζει τα όσα υποστηρίζει ο Ανδρέας Μαρτίνης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ισχυρίστηκε ότι η συνομιλία που αποκάλυψε ο Ανδρέας Μαρτίνης δεν έγινε ποτέ κι ότι λέει «ανοησίες».

Η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

“Στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του  «Ερρίκος Ντυνάν» προβαίνει σε μια σειρά καταγγελιών,  για σωρεία σκανδαλωδών μεθοδεύσεων, που οδήγησαν στο ξεπούλημα του νοσοκομείου.  Παρόλα αυτά,  ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και όσοι εμπλέκονται, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ εξακολουθούν να σιωπούν, παρότι οι καταγγελίες αφήνουν έκθετους τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους δύο σημερινούς Αντιπροέδρους της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:https://www.mikrometoxos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ο Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Εκεί, ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη...

Moody’s: Credit positive τα stress test – H Alpha Bank με τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας

Θετικά βλέπει τα αποτελέσματα των stress test για τις ελληνικές τράπεζες και η Moody’s σε σημερινή της έκθεση. Συγκεκριμένα για την Alpha Bank οι...

Δωρεά Ιατρικού Εξοπλισμού από το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» της Alpha Bank στο Μεγανήσι

Στα πλαίσια του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την Υγεία», η Alpha Bank πραγματοποιεί δωρεές ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού στις Μονάδες Υγείας των Ελληνικών...

ΟΕΕ: Πρόταση βιβλίου και προγράμματος σπουδών για την εισαγωγή οικονομικού μαθήματος στη Β΄ Λυκείου

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος συνεχίζει τις παρεμβάσεις του, με στόχο η πλειονότητα των μαθητών να έρχεται σε επαφή με την οικονομική σκέψη, σε όλη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!