Αρχική Πολιτική Αφέθηκε ελεύθερος ο Ανδρέας Μαρτίνης !!!

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ανδρέας Μαρτίνης !!!

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ…
Οι δύο προσωρινές του κρατήσεις, για τις αντίστοιχες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του, αντικαταστάθηκαν με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα !!!

Ελεύθερος στο σπίτι του, υπό ιατρική παρακολούθηση , είναι από χθες το απόγευμα ο πρώην πρόεδρος του “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος έχει καταγγείλει – σε εισαγγελέα αλλά και ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας- συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για «το ξεπούλημα του Νοσοκομείου».

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς , Νίκου Τσιρώνη, ο οποίος χειρίζεται τις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του πρώην ισχυρού άντρα του “Ερρίκος Ντυνάν”.

Συγκεκριμένα οι δύο προσωρινές του κρατήσεις, για τις αντίστοιχες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του, αντικαταστάθηκαν με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Documentonews , ο ανακριτής μετά και από θετική εισαγγελική εισήγηση , έκανε δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης του 77χρονου, Ανδρέα Μαρτίνη, στις οποίες επικαλούνταν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ( έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας 75%) ενώ εκτίθεντο και οι λόγοι για τους οποίους δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς εμφανίστηκε σε όλες τις σε βάρος του ανακριτικές διαδικασίας, αλλά και δεν πιθανολογείται η τέλεση εκ μέρους του νέων αδικημάτων.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση γι αυτήν την απόφαση των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης εξέφρασε μιλώντας στο Documentonews, ο γνωστός ποινικολόγος ,Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Μαρτίνη , και ειδικότερα, όπως επεσήμανε, «του ανακριτή κατά της διαφθοράς ο οποίος αντιμετώπισε με γενναιοψυχία τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας του κου Μαρτίνη και με την απόφαση του αυτή στην πραγματικότητα δεν του έδωσε διαβατήριο για την έξοδο του από τη φυλακή αλλά διαβατήριο για να επιστρέψει στη ζωή που το τελευταίο χρονικό διάστημα κρεμόταν στην κυριολεξία από μια κλωστή.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προφυλάκιση του Ανδρέα Μαρτίνη διατάχθηκε τον Μάιο του 2016 μετά την απολογία του για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και η δεύτερη τον Νοέμβριο του 2016 για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία που αφορά στην περιβόητη υπόθεση της νοσηλείας στο Ερρίκος Ντυνάν δεκάδων μεγαλόσχημων, όπως γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή ακόμη και εντελώς δωρεάν.

ΟΙ “εκπτώσεις” που είχαν γίνει στους VIP πρόσωπα της πολιτικής, ανάμεσα στα οποία πρώην Πρωθυπουργοί και υπουργοί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, “ονόματα” της δημοσιογραφίας και του θεάτρου, την περίοδο 2007-2010, φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει για τις προκλητικές εκπτώσεις ότι αφορούσαν το μέρος του ποσού που δεν κάλυπταν οι ασφαλιστικοί φορείς των ασθενών, δηλαδή αυτό που δεν χρεώνονταν στους ασθενείς και ήταν το εμπορικό κέρδος του Ερρίκος Ντυνάν κι ακόμα ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν ληφθεί αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά οι σχετικές εισηγήσεις του γίνονταν δεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν.

Για τα εκατομμύρια που του καταλογίζεται πως είχε λάβει ως “δώρο” από την εταιρία “Hospitalia International” για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, απολογούμενος είχε αρνηθεί την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ισχυριζόμενος πως τα χρήματα ήταν νόμιμα και φορολογημένα και προέρχονταν από περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

ΠΟΙΟΙ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΥΝΑΝ

Υπενθυμίζεται ότι σε ένορκη κατάθεση του στην εποπτεύουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα, Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης, ενέπλεκε σε «σχέδιο εκχώρησης- παράδοσης» του «Ερρίκος Ντυνάν»:

Τους πρώην Υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, αλλά και πρόσωπα εμπιστοσύνης των πολιτικών ηγεσιών τα οποία είχαν διοριστεί μέλη του Δ.Σ. του ΚΙΕΝ.

Με την κατάθεση του που είχε αποκαλύψει το Documento τον περασμένο Γενάρη ,ο Ανδρέας Μαρτίνης ζητούσε την ποινική διερεύνηση της νομιμότητας των διαδικασιών που οδήγησαν το 2014 στον εκπλειστηριασμό του Νοσοκομείου,το οποίο πέρασε σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σε βάρος – όπως τονίζει – του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τον οποίο συνεστήθη το ΚΙΕΝ, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου που «δεν αναγγέλθηκε για οφειλόμενους φόρους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Μαρτίνης, ήταν λάβρος ειδικά κατά του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας , μιλώντας για «ευθύνες υπουργών, κυρίως δε του Άδωνη Γεωργιάδη», επί των ημερών του οποίου «ο Μιχ.Σάλλας εξαγόρασε το δάνειο του Νοσοκομείου από την Κύπρο (κατά πληροφορίες έναντι ευτελούς ποσού )»,στη συνέχεια κατήγγειλε τα δάνεια, το Νοσοκομείο βγήκε σε πλειστηριασμό, για να το αποκτήσει η «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ», συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς».

Σε συνέχεια της κατάθεσης του -φωτιά, ο Ανδρέας Μαρτίνης κλήθηκε και εξετάστηκε σχετικά τον περασμένο Ιούνιο και από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014 , όπου κατονόμασε κι εκεί πολιτικά πρόσωπα ως υπεύθυνα για το σχέδιο ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν».

Με την ιδιότητα του μάρτυρα, ο Ανδρέας Μαρτίνης συνόψισε τις κατηγορίες του μέσα σε λίγες γραμμές:

« Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε. Όλα έγιναν για να τα πάρει ο Βγενόπουλος».

πηγη: documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΚΤ: Τα τεστ προσομοίωσης σε ακραίες καταστάσεις έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν ανθεκτικές

Ανθεκτικές παραμένουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής (stress test) στο δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική...

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε με επιτυχία το stress test του 2021 – Δείκτης CET 1 στο 17,3% στο βασικό και 8,4% στο δυσμενές σενάριο

Η Alpha Services and Holdings ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων  Καταστάσεων 2021 (EU-wide Stress Test), όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της. Η Άσκηση...

Alpha Bank: Αναζητά στρατηγικό επενδυτή για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων

Η Alpha Bank Α.Ε. (εφεξής η «Alpha Bank»), στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού της σχεδίου, Project Tomorrow, και ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης εργασιών...

Σκυλακάκης: Ιστορική ευκαιρία το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – Ίσως την άλλη Παρασκευή τα πρώτα 4 δισ. ευρώ

Την πεποίθηση ότι το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 θα αποδειχθεί μια ιστορική ευκαιρία και θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την ανάπτυξη και την πορεία της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!