Αρχική Κοινωνία ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ

ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ

► Ο Μιχάλης Κωσταράκος στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω δεξιά: Ο αναπληρω­τής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.► Επιτέθηκε στον Ρήγα για δήθεν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο Στράτευμα.
Με περισσό θράσος επιχειρεί να μπει στον χώρο της πο­λιτικής ο στρατηγός, πρώ­ην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Δίχως να διστάσει να χρησιμοποιήσει, στο πλαί­σιο των προσωπικών του βλέψεων, ακό­μα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο αρχηγός-facebook (καθότι επιλέγει να κάνει πο­λιτική διά των μέσων κοινωνικής δικτύ­ωσης) εξαπέλυσε επίθεση κατά του νυν αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, με αφορμή ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.
0 κ. Κωσταράκος, που το προηγούμε­νο Σαββατοκύριακο ήταν επίσημος προ­σκεκλημένος και ομιλητής στο συνέδριο της Ν.Δ. και «φλερτάρει» με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ουσιαστικά μιλά για διπρο­σωπία του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εγκαλεί λανθασμένα για παλαιότερους χαρακτη­ρισμούς για το στράτευμα. Και αυτό διό­τι τα περί «πουλημένων», «γερμανοτσολιάδων», «δωσίλογων», «πολεμοκάπηλων» και «ενεργούμενων της Ουάσινγκτον, του Βερολίνου και των Βρυξελλών», στα οποία αναφέρεται τώρα, αφορούσαν αιχ­μές κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για την υπογραφή του δεύτε­ρου Μνημονίου και όχι για την κατάστα­ση στον στρατό.
0 μοναδικός
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Κωσταράκος ήταν ο μοναδικός αρχηγός ΓΕΕΘΑ και γενικά ο μοναδικός Έλληνας στρατιωτικός από το 1944 έως σήμερα που κατέθεσε στεφάνι στο νεκροταφείο των Γερμανών οι οποίοι βρήκαν τον θά­νατο κατά την εισβολή στην Ελλάδα και κατά την Κατοχή, 1941-1944, χωρίς πά­ντως ούτε γι΄ αυτήν την ενέργεια του να δεχτεί κριτική από κανένα κόμμα.
Εν προκειμένω, αποφάσισε να βάλει κατά του κ. Ρήγα, επειδή (άκουσον άκουσον!) τόνισε πως «η αφοσίωση των Ε.Δ. στην αποστολή τους, που την επιτέλεσαν με υψηλό επαγγελματισμό, η υψηλή ετοιμότητά τους και το υψηλό φρόνημα του έμψυχου δυναμικού τους συνέβαλαν κα­θοριστικά στο να βγει η χώρα μας αλώ­βητη και με ψηλά το κεφάλι από αυτή τη δύσκολη κατάσταση». Το αυτονόητο, δη­λαδή, που είπε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Κωσταράκος θέλησε να το κάνει «σημαία» της αντιπολιτευτι­κής ρητορικής του, αναζητώ­ντας προφανώς να βρει «ευήκοα ώτα» στην Πειραιώς, εν όψει των προσεχών βουλευ­τικών εκλογών.
Υπερασπίστηκε δε με πά­θος τα πεπραγμένα της περι­όδου 2011 -2015, ενώ αναφερόμενος στον Παναγιώτη Ρή­γα είπε: «Δεν πειράζει. Και μόνο η αναγνώριση της προσφοράς των Ε.Δ. είναι ένα σημαντικό γεγονός. Κάλλιο αργά πα­ρά ποτέ».
Απαντώντας, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο αναπλη­ρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ση­μείωσε: «Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, με προσωπική πολιτική ατζέντα και άκρως ιδιοκτησιακή αντί­ληψη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρεμβαίνει στον δημόσιο λόγο διαστρεβλώνο­ντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Άμυνα. Καλή του τύχη στη νέα του καριέρα. Οφείλει όμως να μη χρησιμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις για να κάνει (μικρό) πολιτική. Δυστυχώς, στην περίπτωσή του, τα στερνά δεν τιμούν τα πρώτα».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ KLEEMAN, ΕΚΕΤΑ και ThessINTEC

Η εταιρεία KLEEMANN HELLAS ABEE, το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης - Thess INTEC, υπέγραψαν...

Κυρ. Μητσοτάκης για το ΑΕΠ: «Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει»

Τη βαθιά του ικανοποίηση για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, όπως αποτυπώνονται στα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2020, που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, εξέφρασε...

Κυρ. Μητσοτάκης για το ΑΕΠ: «Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει»

Τη βαθιά του ικανοποίηση για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, όπως αποτυπώνονται στα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2020, που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, εξέφρασε...

Ν.Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει- Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

«Η λέξη "αποτυχία" είναι η μόνη που μπορεί να χαρακτηρίσει την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!