Αρχική Πολιτική Ασύστολα ψεύδη της Ν.Δ.

Ασύστολα ψεύδη της Ν.Δ.

Είναι άσχετοι ή ψεύτες; Τόσο απλά τίθεται πλέον το ερώτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που δίνει προτεραιότητα στις αποζημιώσεις των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταλήγουν σε πτώχευση.

Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται επισήμως ότι δεν ψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη γιατί ήταν στο ίδιο άρθρο με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ουδέν ψευδέστερον. Στο Πολυνομοσχέδιο υπήρχαν δύο διατάξεις (176 και 177) σχετικά με τις αποζημιώσεις εργαζομένων, τις οποίες και καταψήφισε.

Απόδειξη: «Άρθρο 176 Τροποποιήσεις Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας για την κατάταξη των πιστωτών 1. Μετά το άρθρο 977 του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας προστίθεται νέο άρθρο 977A µε τίτλο «Σειρά κατάταξης υπερπρονοµιούχων, προνοµιούχων και µη… Απαιτήσεις οι οποίες προέκυψαν πριν από την ημερομηνία ορισμού του πρώτου πλειστηριασμού και αφορούν μη καταβληθέντες μισθούς έως (6) μηνών από παροχή εξαρτημένης εργασίας και έως του ποσού το οποίο ισούται ανά μήνα οφειλόμενου μισθού και ανά εργαζόμενο με τον νόμιμο κατώτατο μισθό υπαλλήλου άνω των είκοσι πέντε (25) ετών επί 275% ικανοποιούνται προνομιακά πριν από κάθε άλλη απαίτηση (υπερ-προνόμιο) και μετά την αφαίρεση των εξόδων της εκτέλεσης»…

Η τοποθέτηση της Ν.Δ.

Οι ψευδείς -όπως αποδεικνύεται- ισχυρισμοί αποτυπώνονται σε επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρονται τα εξής: «Ως προς την καταψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία της διάταξης που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων -με την οποία η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί επί της ουσίας- αν η κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση, θα την έβαζε σε ξεχωριστό άρθρο και όχι ως παράγραφο στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψάχνοντας έτσι συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς».

Σχολιάζοντας ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ.Τζανακόπουλος αναφέρει: «Θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον κάποιος από τη Ν.Δ. να προσπαθήσει να εξηγήσει έστω και σε έναν εργαζόμενο χρεοκοπημένης επιχείρησης, πρόσωπο με πρόσωπο, το επιχείρημά της για την καταψήφιση του άρθρου για τις αποζημιώσεις».

«Το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. δεν κρύβεται»

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι “όσο κι αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο», ενώ υπογραμμίζουν ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τη διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση».

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι ένα βήμα καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία. Η κυβέρνηση εργάζεται με κάθε μέσο ώστε η επάνοδος στην κανονικότητα να έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο: πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αύξηση των θέσεων πλήρους και αξιοπρεπούς εργασίας, στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία έδειξε τι ακριβώς επιδιώκει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή:

* Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης.

* Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε επίσης τη διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, υποστηρίζοντας απροκάλυπτα (ή «ξετσίπωτα», όπως λέει ο λαός) μια εξαιρετικά επιθετική ρύθμιση σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος: απέναντι στην πρόβλεψη να αποφασίζεται η απεργία από το 50%+1 της συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απαιτούσε απόφαση από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, δηλαδή από τον διπλάσιο αριθμό.

Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα εάν η Ν.Δ. διεξήγαγε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όχι μόνο στα παραπάνω θέματα, αλλά και σε άλλα, όπως το εργοδοτικό λοκ άουτ ή η απελευθέρωση των απολύσεων, θέματα που η κυβέρνηση κατάφερε να αποκλειστούν από τις συζητήσεις με τους θεσμούς.

Όσο κι αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δεν μπορεί να κρύψει από τους Έλληνες πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Η δική της αντίληψη για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Απροκάλυπτα. Ή όπως αλλιώς το λέει ο λαός.

“Εχθρός των συμφερόντων των εργαζομένων”…

«Η Ν.Δ. απλώς επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία ότι είναι δομικά εχθρική προς τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας» σημειώνουν πηγές του υπ. Εργασίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι:

* Η Ν.Δ. καταψήφισε τη διάταξη που δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην καταβολή των δεδουλευμένων μισθών έξι μηνών των εργαζομένων σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης. Είπε όχι στην προτεραιότητα των μισθών των εργαζομένων έναντι των απαιτήσεων άλλων πιστωτών.

* Η Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση για την προκήρυξη των απεργιών που η εφαρμογή της, θα έπληττε καίρια το απεργιακό δικαίωμα.

* Η Ν.Δ. υπονόμευσε τη μάχη της κυβέρνησης για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

* Η Ν.Δ. λοιδόρησε το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης των 400 ευρώ για τους νέους ανέργους, όταν η ίδια συρρίκνωσε τον κατώτατο μισθό των νέων στα 430 ευρώ καθαρά.

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν σημειώνοντας:

«Σε πείσμα των επιδιώξεων της Ν.Δ., οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα επανέλθουν τον Αύγουστο του 2018. Τα δεδουλευμένα των εργαζομένων θα έχουν προτεραιότητα, το απεργιακό δικαίωμα δεν περιστέλλεται και η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές στήριξης της νεανικής εργασίας…»

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

«Know your Customer»: Τέλος στη γραφειοκρατία στις συναλλαγές με τράπεζες

Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού υπηρεσιών που θα προσφέρει η εφαρμογή Know your Customer παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία...

Πράσινη για τρίτη εβδομάδα η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας του ECDC

Πράσινη είναι για τρίτη εβδομάδα η Ελλάδα στο χάρτη του ECDC σε ό,τι αφορά το δείκτη θετικότητας και στο βαθύ πράσινο καθώς διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000...

Κορωνοϊός: 3.421 νέα κρούσματα και 83 θάνατοι – Στους 754 οι διασωληνωμένοι

Σε 3.421 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 83 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να...

Ανοίγουν από 17 Μαΐου κολέγια και δομές επαγγελματικής κατάρτισης

Με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) επανεκκινούν από τις 17 Μαΐου 2021 συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!