Αρχική Πολιτική Αρχηγέ, ο Στρατηγός παραιτήθηκε γιατί παζαρεύουν το Αιγαίο ... Εσύ, τουμπεκί ψιλοκομμένο;

Αρχηγέ, ο Στρατηγός παραιτήθηκε γιατί παζαρεύουν το Αιγαίο … Εσύ, τουμπεκί ψιλοκομμένο;

Παραχώρηση του Αιγαίου, χωρίς πόλεμο ζητούν οι Τούρκοι και το Καθεστώς Τσιπούρα το διαπραγματευεται…
Άδεια από την Άγκυρα να παίρνουν τα Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, για να πετάξουν στο Αιγαίο…..
Πως να μην παραιτηθεί ο Στρατηγός, όταν τον βάζουν να διαπραγματευθει κάτι τέτοιο;
Δεν έπρεπε όμως, να υπάρχει μόνο μια παραίτηση….
Οι άλλοι τι κάνουν; 
Απλως το βουλώνουν; 
Εσυ Αρχηγέ; 
Τουμπεκί ψιλοκομμένο; 

Ως βαρύ μπορεί να περιγραφεί το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους στρατιωτικούς κατά των κυβερνητικών πολιτικών αναφορικά με τα μέτρα («αποδόμησης» αναφέρεται σκωπτικά) εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Το  αρνητικό αυτό κλίμα, που εκδηλώθηκε σήμερα με την παραίτηση του επικεφαλής της ελληνικής επιτροπής για τα ΜΟΕ αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη (που συνιστά επι του πρακτέου την κορυφή και μόνο του παγόβουνου) εκφράζεται και προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, ως πολιτικού προϊστάμενου του υπουργείου.

Αν και πρώην στρατιωτικός και έχοντας ήδη σωρευμένη «γκρίνια» για τη στάση του στο Σκοπιανό, τη υπόθεση των ΜΟΕ και οι πρωτοφανείς τουρκικές απαιτήσεις για την εγκαθίδρυση ενός υποτιθέμενου κλίματος ασφαλείας στο Αιγαίο, φαίνεται να τα ξεπερνά όλα.

Ο φόβος που υπάρχει στις τάξεις του στρατεύματος είναι πως τα ΜΟΕ που μπορεί να συμφωνηθούν ουσιαστικά θα γίνουν η αιτία της υπονόμευσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας, όπως και της δυνατότητας έγκαιρης προειδοποίησης στο Αιγαίο.

Αυτό  γιατί και σύμφωνα με το πλαίσιο των ΜΟΕ που έχει συμφωνηθεί συζήτηση επ΄ αυτού η Άγκυρα ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά από τα αεροσκάφη της ΠΑ να ενημερώνουν το τουρκικό  1ο ΑΤΑ για τις πτήσεις που πραγματοποιούν πέραν του 25ου Μεσημβρινού ο οποίος διχοτομεί το Αιγαίο!

Η Τουρκία εξειδικεύει ακόμα περισσότερο τα ΜΟΕ πέραν των ήδη υπαρχόντων προτάσεων της  για εγκατάσταση διαύλου CROSS-TEL μεταξύ ΑΤΑ Λάρισας και 1ου ΑΤΑ Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για ενημέρωση πτήσεων και κατάθεση ημερησίου προγράμματος τουρκικών πτήσεων(DFS) στο Αιγαίο- και οι δύο περιπτώσεις χωρίς κατάθεση σχεδίων πτήσης.

H Άγκυρα απαιτεί τώρα αυτά τα ΜΟΕ να εφαρμόζονται και από την Ελλάδα και από την Τουρκία, αλλά κυρίως από την… Ελλάδα.

Για οποιαδήποτε πτήση τουρκικών αεροσκαφών με δυτική πορεία μέσα στο Αιγαίο θα ενημερώνεται το ΑΤΑ Λάρισας.

Αλλά και για κάθε πτήση ελληνικού αεροσκάφους με  ανατολική πορεία στο Αιγαίο θα ενημερώνεται αντιστοίχως το τουρκικό ΑΤΑ.

Δι’ αυτού του τρόπου η Άγκυρα επιδιώκει την εξουδετέρωση-κατάργηση του FIR Αθηνών και την μετατροπή του διεθνούς θαλασσίου και εναερίου χώρου στο Κεντρικό Αιγαίο κυρίως, σε «κοινό γήπεδο προπόνησης» για όποιον «ενοικιαστή «προλάβει πρώτος.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Η Τουρκία ζητά κατάργηση πεδίων βολής του ΠΝ και της ΠΑ στο Αιγαίο, όπως και  οριοθέτηση της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης για θαλάσσια ατυχήματα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΙΜΟ, όπου η Τουρκία έχει κατοχυρώσει την δική της θαλάσσια περιοχή από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, ενώ η Αθήνα  έχει κατοχυρώσει στον ICAO την περιοχή έρευνας και διάσωσης για αεροπορικά ατυχήματα το FIR  Αθηνών. Επιδιωκόμενος στόχος της Άγκυρας είναι να οριοθετηθεί η θαλάσσια περιοχή  στο Αιγαίο για ναυτικά ατυχήματα χωρίς αναφορά στο FIR Αθηνών, ώστε να εγκλωβιστούν και να απομονωθούν στην τουρκική περιοχή τα ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου.

Ακόμη  και για τις παραβιάσεις η  Τουρκία οχυρωμένη πίσω από τις παράνομες διαταγές του ΝΑΤΟ  για το (ανύπαρκτο) καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης 20 ελληνικών νησιών του Αν.Αιγαίου  επιμένοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που κάνει παραβιάσεις κάθε φορά που αεροσκάφη της περνάνε πάνω από τα νησιά αυτά. Και γι’ αυτό και η Τουρκία, ως απάντηση, κάνει και αυτή παραβιάσεις των νατοϊκών διαταγών.

Η Τουρκία δηλαδή, απαιτώντας από την Αθήνα να μην πετούν τα ελληνικά αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου-δηλαδή να μην υπερίπτανται ή να ασκούνται  στην ελληνική κυριαρχία -έχει στόχο την αποποίηση της ελληνικής κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου.

Συνολικά η Άγκυρα έχει θέσει 9 εξωφρενικούς όρους στην Αθήνα  για τον διάλογο των δύο χωρών σε σημείο που να καταργείται ολοκληρωτικά η ελληνική κυριαρχία στο Α.Αιγαίο.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω η υπόθεση των ΜΟΕ είναι μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση στην οποία η Αθήνα προχωρά βαδίζοντας επικινδύνως κάτι που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στους στρατιωτικούς.

πηγη 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

She Does Not Reply To Your articles or constantly offers reasons: She reacts but provides you a reason.

She Does Not Reply To Your articles or constantly offers reasons: She reacts but provides you a reason. 4. She continuously flakes on systems: So...

I’ve had the experience which hurts. There’s that one lady and you’re completely into the girl.

I’ve had the experience which hurts. There’s that one lady and you’re completely into the girl. Exactly what are the evidence she is enjoying your? You...

Another individual need not combine lots of particulars to complete the subscription steps

Another individual need not combine lots of particulars to complete the subscription steps Producing Interactions on SingleParentMeet. So that you can carry out a successful...

Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων το ιδιωτικό χρέος

Το ιδιωτικό χρέος που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα σε πολύ καλό κλίμα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!