Αρχική Κοινωνία Αρτέμης Σώρρας: Ελλήνων Εξαπάτησις IV

Αρτέμης Σώρρας: Ελλήνων Εξαπάτησις IV

Σε αυτή τη ριμάδα χώρα όπου οι υπηρέτριες των επικυρίαρχων τοκογλύφων, αντί να ασχοληθούν με τα δεινά του τόπου και του λαού, ασχολούνται με το πώς θα γεμίσουν γρηγορότερα, εις βάρος μας, τις τσέπες τους, «υπάρχει εκεί έξω ένας απατεώνας που τριγυρνά σε χωριά και πόλεις και λέει ότι έχει 600 δισ. ευρώ στην άκρη και είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα χρέη όλων των Ελλήνων»[1].

Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, και «χιλιάδες αφελείς πολίτες που πίστεψαν ότι θα τους πληρώσει τα χρέη τους»[2]κατακλύζουν με εξώδικα ανά χείρας τις δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες της χώρας, κινητοποιήθηκε «επιτέλους» ο υδροκέφαλος κρατικός μηχανισμός.

Εμείς εδώ στο AntiZiTro το λέγαμε εδώ και καιρό εις μάτην με ολόκληρα αφιερώματα στην «Ελλήνων Εξαπάτησις Ι, ΙΙ και ΙΙΙ», και διάφορα άλλα άρθρα όπως «Ελλήνων Πώρωσις»«Ο Σώρρας έχει τα πάντα και συμφέρει… Ο προσωπικός του θίασος!» εισπράττοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, μόνο ύβρεις και απειλές κατά της ζωής μας από ευκολόπιστους, επί τω πλείστον αγράμματους, αμαθείς, και πλανεμένους οπαδούς του πολιτικού αυτού μορφώματος.

Πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016 με ανακοίνωσή του, αλλά και σε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Ηρακλείου, προσπάθησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου κι αυτός με τη σειρά του, βλέποντας την απραγία του κράτους, να προλάβει τις οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες από την ανάθεση της εξόφλησης των χρεών τους, το τελευταίο «εφεύρημα του Σώρρα για να συγκινήσει τα εύπιστα πλήθη»[3].

Με το συγκεκριμένο έγγραφο-εξώδικο καλούνται οι φορείς της χώρας να εισπράξουν κάθε είδους οφειλή των πολιτών από κεφάλαια τα οποία φέρεται να έχουν κατατεθεί από τον Αρτέμη Σώρρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας ή από ποσό που φέρεται να έχει διατεθεί υπέρ των Δήμων σε όλη την ελληνική επικράτεια (τα περίφημα 600 δισ.). Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά ήταν 600 δις από μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, μετά προστέθηκαν άλλα τόσα από την διαστημική τεχνολογία που πούλησε ο Σώρρας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Obama, και τέλος τα αμέτρητα χρήματα και η αμύθητη κληρονομιά μας από τα παγκόσμια καταπιστεύματα.

 
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης Αρης Ροζάκης
εφιστά την προσοχή των πολιτών για τους κινδύνους της… προσφοράς Σώρρα

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προειδοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αν εφησυχάσουν με αυτές τις πρακτικές» δήλωνε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης.

«Τα έγγραφα αυτά δεν έχουν καμία νομική ισχύ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανακόψουν αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις ή ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος για τις οφειλές προς το Δημόσιο. Υπάρχει κίνδυνος χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα να βρεθούν προ δυσάρεστων τετελεσμένων αν στηριχθούν στη δήλωση αντί να κάνουν τις σχετικές ρυθμίσεις χρεών» ανέφερε ο ίδιος.

Στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου γίνεται σύσταση στους οφειλέτες να συμβουλεύονται τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους για το ποια ένδικα βοηθήματα και ένδικα μέσα μπορούν να αντιτάξουν για να αμφισβητήσουν την ουσία των εις βάρος τους απαιτήσεων ή (και) να προσβάλουν τη διαδικασία είσπραξής τους.

Τονίζεται μάλιστα πως «εάν η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει την ανάθεση σχετικής εντολής σε δικηγόρο της επιλογής τους, τους ενημερώνουμε ότι, εφ’ όσον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, μπορούν να ζητήσουν τον διορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου μέσω του θεσμού της νομικής βοήθειας, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά».

Ο κ. Ροζάκης ανέφερε τέλος, πως το σχετικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια του Συλλόγου «θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διακρίβωση της τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τους συντάκτες της εξώδικης δήλωσης, από όσους τη διακινούν αλλά και όσους, εν γνώσει της ανακρίβειάς της, προσπαθούν να πείσουν άλλους να προβούν σε χρήση της».[4]

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό: Για την κίνησή του αυτή ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, που αφέθηκε από το κράτος βορά στα νύχια του όχλου του Σώρρα, έχει γίνει αποδέκτης εκατοντάδων υβριστικών μηνυμάτων σε ιστοσελίδες της «Ελλήνων Συνέλευσις» και κοινωνικά δίκτυα από οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα. Το σύνθημα για τις επιθέσεις στον Σύλλογο έδωσε ο ίδιος ο «αρχηγός» με δήλωσή του στις 15 Οκτωβρίου στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν και οι εξής εύγλωττες φράσεις:

«ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ????? ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ?????????? ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΗΝΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ??????????????????? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑ??????????ΕΕΕΕΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΔΙΕΤΑΖΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΩΡΡΙΑΣΗ».[5]
Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις εισαγγελικές αρχές, επειδή ο ΟΑΕΕ δεν δέχτηκε τα ομόλογα του… «δισεκατομμυριούχου» Αρτέμη Σώρρα

Άλλο ένα τρανό παράδειγμα της ανέχειας του κράτους εις βάρους του οικονομικά βαλλόμενου από παντού, ευκολόπιστου και έρμαιου των αεριτζήδων λαού, αποτελεί και ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις εισαγγελικές αρχές, επειδή ο ΟΑΕΕ δεν δέχτηκε τα ομόλογα του… «δισεκατομμυριούχου» Αρτέμη Σώρρα.

Ο Δ. Τσακίρης, σημερινός υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έμπλεξε στην πιο παράλογη ίσως υπόθεση που έχει απασχολήσει το ελληνικό Δημόσιο, όταν το 2015 εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε εναντίον του ΟΑΕΕ και του ιδίου ως διοικητή τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης επειδή δεν έκανε αποδεκτά τα αιτήματα πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών από κομιστές των «ομολόγων Σώρρα».[6]

Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες επικαλούνται τη δικαστική απόφαση του ’13 που όχι μόνο αποδέχεται τους ισχυρισμούς Σώρρα ότι διαθέτει… 600 δισ. ευρώ και τα παρέχει για την εξόφληση οφειλών των ιδιωτών και του δημοσίου χρέους της χώρας, αλλά τον εμφανίζει και ως σωτήρα της Ελλάδας…[7]

Ο Δ. Τσακίρης επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχετικού εγγράφου που κατέφτασε στη νομική υπηρεσία του ΟΑΕΕ την περίοδο που αναλάμβανε τη διοίκηση του Ταμείου, αλλά ο ίδιος δήλωσε άγνοια για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης ως προς το σκέλος της προκαταρκτικής εξέτασης.

Εμφανίζεται, δε, έκπληκτος για το πώς μια τέτοια υπόθεση μπορεί να λάβει τόσο σοβαρές διαστάσεις, διερωτώμενος για ποιο αδίκημα θα μπορούσε να βρεθεί υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης αν η προκαταρκτική εξέταση οδηγούσε σε άσκηση δίωξης.

Όπως λέει, αν πρόκειται για παράβαση καθήκοντος, «δεν καταλαβαίνω ποια υποχρέωση είχα. Ότι δεν δέχτηκα να συμψηφίσω οφειλές με τα ομόλογα Σώρρα; Με ποια διάταξη νόμου θα μπορούσα να το κάνω; Ποιο νόμο να εφαρμόσω;».

Μέχρι και τις 04 Ιανουαρίου 2017, που άρχισε να κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός για να διερευνηθεί ο φάκελος Σώρρα, ο Δημήτρης Τσακίρης αντιμετώπιζε ουσιαστικά μόνος την υπόθεση και τους πιθανούς κινδύνους που αυτή εγκυμονεί.

Παρότι τα φαινόμενα αποστολής εξωδίκων σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες και οργανισμούς από οπαδούς του Σώρρα που ζητούν συμψηφισμό των χρεών τους με τα δισεκατομμύρια έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας, ο ΟΑΕΕ είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός οργανισμός που μπήκε στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.[8]

Ο ίδιος ο κ. Τσακίρης είχε δηλώσει με σαφήνεια σε τηλεοπτική εκπομπή (βλέπε παρακάτω) όπου ήταν καλεσμένος: «Και στο παρελθόν και με την προηγούμενη διοίκηση και επί δικής μου διοίκησης οι υπηρεσίες μας διαβεβαιώνουν ότι πράγματι εμείς απορρίπταμε τέτοια αιτήματα, γιατί ήταν τελείως βλακώδη, για να το πω έτσι ευθέως, και αόριστα βλακώδη». Ανέφερε ότι γενικότερα όλες οι υπηρεσίες λειτουργούσαν και λειτουργούν αυτόνομα, τόσο οι εφορίες όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και άλλοι οργανισμοί, που καταλάβαιναν ότι δεν θα πρέπει να απαντήσουν σε τέτοιου είδους αιτήματα. Έκανε σαφές ότι «ο οργανισμός δεν αποδέχεται και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδέχεται και ποτέ δεν αποδέχτηκε τέτοιο αίτημα, ούτε υπήρξε περίπτωση να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα. Κατηγορηματικά λέμε όχι, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα. Δεν μπορεί να γίνει δηλαδή, και στην πράξη δεν μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε ενδεχομένως να απαντήσει βάσει του κώδικα διοικητικής διαδικασίας. Πρέπει να απαντάς. Αλλά αυτό ήταν τόσο αόριστο και βλακώδη το αίτημα, που δεν χρειάστηκε να απαντήσουμε καν. Όχι ότι θα υλοποιούσαμε το αίτημα αυτό, απλώς σαν παριστάμενη υπηρεσία και με τον κώδικα θα πρέπει να απαντάς. Ακόμα και στα άθλια αυτά αιτήματα».[9]

ΒΙΝΤΕΟ

Μπαράζ δηλώσεων των κομμάτων
Σήμερα κι ενώ κινητοποιήθηκε «επιτέλους» ο κρατικός μηχανισμός για να διερευνηθεί ο φάκελος Σώρρα, η αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό προς τους πολίτες και ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας καλεί μέσω facebook την ελληνική Βουλή να τον προσκαλέσει να παρουσιαστεί δημόσια για να δώσει εξηγήσεις και δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει σε… debate ένας εναντίον 300![10]

Ακολούθησε μπαράζ ανακοινώσεων από τους πολιτικούς φορείς για την «υπόθεση Σώρρα». Απότομα όλοι ευαισθητοποιήθηκαν και είχαν κάτι να πουν επί του θέματος, ρίχνοντας ως συνήθως, ο ένας, τις ευθύνες, στον άλλον, αποσκοπώντας όπως πάντα ο καθένας τους στην προσωπική του προβολή ή έστω σ’ εκείνη του κόμματός του, κρύβοντας στην ουσία για πολλοστή φορά όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί, παραμονεύοντας το στραβοπάτημα του «πολιτικού αντιπάλου».

Τον Σώρρα με τα «δισεκατομμύρια» του, τον είχαν ενσωματώσει στο πολιτικό τους παιχνίδι τόσο η Νέα Δημοκρατία επί Σαμαρά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, αδιαφορώντας παντελώς για τον εξαθλιωμένο από τα αλλεπάλληλα μνημόνια ελληνικό λαό. Της Νέας Δημοκρατίας της ήρθε ως απρόσμενο δώρο και αναπάντεχο ανάχωμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της που κατευθύνονταν πλέον ομαδικά προς τη Χρυσή Αυγή. Ο Σώρρας καλούσε άλλωστε τους οπαδούς του να απέχουν από τις εκλογές. Μπορεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να έχανε τους ψήφους… ήταν όμως σίγουρη ότι οι ψηφοφόροι που έχανε δεν θα κατέληγαν πουθενά… και το κυριότερο ήταν ότι δεν θα κατέληγαν στη ανερχόμενη και συνεχώς διογκούμενη έως τότε Χρυσή Αυγή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ασχολήθηκε με τον πατρινό «μεγιστάνα», εφόσον η ρητορική του είναι αντικομμουνιστική, κάτι που σημαίνει ότι προσελκύει με αυτήν κυρίως ανθρώπους του «πατριωτικού» και παραδοσιακά δεξιού χώρου. Αποτελεί παράγοντα αστάθειας για τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της την εγκαταλείπουν, όπως τα ποντίκια το καράβι που βυθίζεται, χωρίς όμως να πάνε σε άλλο κόμμα, εφόσον η «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν είναι κόμμα αλλά ΜΚΟ, αλλά και σαν τροχοπέδη της «καλπάζουσας» ανοδικής πορείας της Χρυσής Αυγής. Επίσης, με τις «απατεωνιές» του Σώρρα, το κράτος θα είχε την ευκαιρία να αφαιμάξει, παίζοντας την αθώα περιστέρα, ακόμα περισσότερο τον λαό. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, λόγω κώδικα, ήταν υποχρεωμένες να δέχονται τα «εξώδικα» του Σώρρα… με αποτέλεσμα σε κάθε ανεξόφλητο χρέος να προστίθενται επιπλέον τόκοι υπερημερίας και πρόστιμα.

Ανάλογες ήταν λοιπόν και οι ανακοινώσεις τον κομμάτων:

Νέα Δημοκρατία

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας.

Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».[11]

ΚΚΕ

Από την πλευρά του το ΚΚΕ αναφέρει: «Το ‘κόμμα Σώρρα’ είναι ένα ακροδεξιό μόρφωμα και μια επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης απελπισμένων ανθρώπων, που χρησιμοποιεί την παραπλάνηση και τη δημαγωγία, όπως κάνουν κι άλλα σχήματα αυτού του χώρου, για να διασπείρει αντιδραστικές, φασιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις.

Είναι προφανές ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη έχουν ευθύνη να εμποδίσουν όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους που ξεφύτρωσαν στα χρόνια της κρίσης, με τη στήριξη που τους παρείχαν και διάφορα ΜΜΕ, και οι οποίοι εξαπατούν και εκμεταλλεύονται την απελπισία και απόγνωση φτωχών ανθρώπων».[12]

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διόγκωση του φαινομένου του Αρτέμη Σώρρα επιρρίπτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη εγκαλεί την κυβέρνηση για «απάθεια και ανοχή» απέναντι στο φαινόμενο.

«Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια η έκταση και οι πραγματικές διαστάσεις του απατηλού κι επικίνδυνου ‘φαινομένου Σώρρα’.

Έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας, εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση.

Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται  ο εμπαιγμός του επίσημου Κράτους και της ίδιας της Δικαιοσύνης;

Πότε -επιτέλους- θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών;

Η απάθεια και η ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνιστά  συνενοχή αν δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.[13]

Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:

«‘Υπάρχει εκεί έξω ένας απατεώνας που τριγυρνά σε χωριά και πόλεις και λέει ότι έχει 600 δισ. ευρώ στην άκρη και είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα χρέη όλων των Ελλήνων. Όχι μόνο το δημόσιο χρέος αλλά και τα ιδιωτικά. Έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές. Όταν η πολιτική παραδίδεται στη δημαγωγία δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει πιστευτός αυτός που υπόσχεται το μοίρασμα 600 δισ.’.

Αυτά είπα στη Βουλή τον Οκτώβριο. Και μετά από μερικές μέρες ο Σπύρος Δανέλλης ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να κάνουν ότι πρέπει για να σταματήσουν την απατεωνιά του Σώρρα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βέβαια, δεν ασχολούνται με τους νεοαπατεώνες – κάποιοι ίσως να νιώθουν και μια μακρινή συγγένεια. Έταζαν ότι θα διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους και ο Σώρρας υπόσχεται ότι θα εξαγοράσει ο ίδιος το δημόσιο χρέος. Έλεγαν ότι η μόνη λύση για τα κόκκινα δάνεια είναι η σεισάχθεια οφειλών προς τις τράπεζες και ο Σώρρας λέει ότι θα πληρώσει ο ίδιος από το λογαριασμό των 600 δισ. όλα τα ιδιωτικά χρέη. Έλεγαν ότι τα μνημόνια καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο και ο Σώρρας λέει ότι τα μνημόνια θα τα καταργήσουν οι πολέμαρχοι της συμπαντικής συνειδητότητας.

Είναι μεγάλη, λοιπόν, η κουβέντα που πρέπει να γίνει στην κοινωνία για τους λαϊκιστές, τους δημαγωγούς και τελικά τους πολιτικούς απατεώνες. Τώρα όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να καθαρίσει το τοπίο από τους κοινούς απατεώνες. Ας προστατεύσουμε τους πολίτες τουλάχιστον απ’ αυτούς».[14]

Επίσης το Ποτάμι μέσω παρέμβασης του Σπύρου Δανέλλη βουλευτή Ηρακλείου προσθέτει ότι «η όλη υπόθεση ‘Αρτέμης Σώρρας’ αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα…».[15]

Ένωση Κεντρώων

Από την πλευρά της, η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Η περίπτωση του κυρίου με τα 600 δισ. δολάρια και τα 207 γραφεία σε όλη τη χώρα και τους χιλιάδες αφελείς πολίτες που πίστεψαν ότι θα τους πληρώσει τα χρέη τους, δείχνει πόσο απελπισμένη είναι η κοινωνία και πόσο χρεωμένος είναι σε μεγάλα ποσοστά ο ελληνικός λαός.

Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, παρακολουθεί επί χρόνια το φαινόμενο και αδρανεί και ξυπνάει τώρα, που οι υπηρεσίες του κράτους γεμίζουν εξώδικα από θύματα που ισχυρίζονται ότι θα τους πληρώσει ο κύριος αυτός τα χρέη τους.

Δηλαδή ένα τέτοιο φαινόμενο διαιωνίζεται επί μακρόν και η Ελλάδα το παρακολουθεί, σαρκάζει και χαχανίζει. Καλούμε την Δικαιοσύνη να δώσει οριστικό τέλος στο σίριαλ».[16]

ΑΝΕΛ

Για κακοήθεια και οφθαλμοφανή έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας της ΝΔ κάνει λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα.

Στην απάντησή της η κα. Παπαδοπούλου τονίζει ότι «είναι επιεικώς γελοίο η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη να επιχειρεί να ταυτίσει την περίπτωση Σώρρα με το ογκώδες λαϊκό κίνημα που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση». Και προσθέτει πως «είναι επίσης κακοήθεια η Ν.Δ να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για την περίπτωση Σώρρα, η οποία δεν είναι και τόσο σημερινή. Από τον Απρίλιο του 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική έρευνα, είχε απαντήσει στις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ότι τα περιβόητα ομόλογα που αναφέρονται σε λογαριασμούς του Αρτέμη Σώρρα είναι ψεύτικα και προϊόντα απάτης. Αν δεν μας απατά η… μνήμη μας, την περίοδο εκείνη κυβερνούσε το τραγικό δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου. Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Μητσοτάκη ήταν εκείνη που δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και σήμερα – ώ του θαύματος! -…ανακαλύπτουν δήθεν ξαφνικά στη Ν.Δ. καθώς και στο ΠΑΣΟΚ την περίπτωση Σώρρα, αποκρύπτοντας τις δικές τους ευθύνες».

«Η έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Είναι δυστυχώς κραυγαλέα», καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.[17]

ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση

Με αφορμή την υπόθεση, και μετά τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν:

«Η Ν.Δ. -και στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – με χρονοκαθυστέρηση ετών κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».

Και καταλήγουν καλώντας τη Νέα Δημοκρατία, «αντί να παραβιάζει ανοιχτές θύρες ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, να βγει από τη χειμέρια νάρκη και να μην αναγάγει τη συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει».

Στο μεταξύ και ενώ ανακοινώθηκε ότι ανασύρονται από το αρχείο οι τρεις δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «είναι εντυπωσιακό» ότι η απόφαση για τον Σώρρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που «εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό» (σ.σ. κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας).

«Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό», προσθέτει.

Υπουργείο Οικονομικών

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ανέφεραν ότι η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών, καθώς η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση αυτή και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι οι ενέργειες της δικαιοσύνης καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας και συνιστούν την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση, μήπως έτσι προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.

Αναφερόμενοι δε στους φορολογούμενους, οι οποίοι ζητούν με εξώδικα από τις εφορίες να διαγραφούν οι οφειλές τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, οι κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΔΟΥ παραλαμβάνουν μεν τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών ήρθε αφότου θέση γύρω από την αναστάτωση που έχει προκληθεί με την υπόθεση Σώρρα πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, όπως αναφέραμε και παραπάνω.[18]

Η εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού προχώρησε παραδίνοντας στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών την υπόθεση, καθώς η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση αυτή και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.

Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με την επισήμανση ότι οι ενέργειες της δικαιοσύνης καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας. Συνιστούν δε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση, μήπως έτσι προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.

Οδηγίες στους υπαλλήλους της εφορίας

Όσον αφορά στους φορολογούμενους που ζητούν με εξώδικα από τις εφορίες να διαγραφούν οι οφειλές τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, οι κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΔΟΥ παραλαμβάνουν μεν τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.[19]
Εν κατακλείδι, αυτό που διαφαίνεται από την όλη ιστορία είναι, ότι και πάλι ο λαός θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα. Ο Σώρρας που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει χρήση κανενός «γραμματίου», αν πέσει, θα πέσει στα μαλακά. Η καραμέλα που πιπιλίζουν ήδη από τώρα οι «οπαδοί» του, είναι ότι τους «πολεμά αδίκως» το σύστημα. Κι ο Σώρρας, αν φυλακιστεί… που δεν προβλέπεται… θα φυλακιστεί επειδή τα «έβαλε με το σύστημα». Η «τυφλή» Δικαιοσύνη, δεν θα βρει κανένα παράπτομα… καμία διασπορά ψευδών ειδήσεων, κανέναν εμπαιγμό του λαού κ.λπ. ασχέτως εάν «κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται, όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες, ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας»[20].

 

[1] Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοίνωση Ποτάμι, Facebook 05.01.2017.

[2] ΑνακοίνωσηΈνωση Κεντρώων 05.01.2017.

[3] ΕΦΣΥΝ, «Παρατράβηξε η πλάκα με τον Σώρρα» 07.10.2016

[4] ΕΦΣΥΝ, «Παρατράβηξε η πλάκα με τον Σώρρα» 07.10.2016

[5] ΕΦΣΥΝ, «Η Κρήτη και οι… περιπέτειες των ανθρώπωντου Σώρρα με τη Δικαιοσύνη», 04.01.2017

[6] ΕΦΣΥΝ, «Διοικητής Ταμείου βρέθηκε ‘υπόλογος’ επειδήαρνήθηκε τα… δισεκατομμύρια», 05.01.2017.

[7] TVXS, «Υπόθεση Σώρρα: Αυτή η δικαστική απόφασηαξίζει 600 δις», 04.01.2017

[8] ΕΦΣΥΝ, «Διοικητής Ταμείου βρέθηκε ‘υπόλογος’ επειδήαρνήθηκε τα… δισεκατομμύρια», 05.01.2017.

[9] Ακαρνάν, «Διοικητής ΟΑΕΕ: Γιατί αρνήθηκα τα ομόλογαΣώρρα», Youtube, 06.01.2017.

[10] ΕΦΣΥΝ, «Πολιτικό θέμα προκαλεί η υπόθεση Σώρρα», 05.01.2017

[11] ΕΡΤ, «Αντιδράσεις των κομμάτων για την υπόθεσητου Αρτέμη Σώρρα», 05.01.2017.

[12] ΕΡΤ, ό.π.

[13] ΕΡΤ, ό.π.

[14] Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοίνωση Ποτάμι, Facebook 05.01.2017.

[15] ΕΡΤ, «Αντιδράσεις των κομμάτων για την υπόθεσητου Αρτέμη Σώρρα», 05.01.2017.

[16] ΕΦΣΥΝ, «Πολιτικόθέμα προκαλεί η υπόθεση Σώρρα», 05.01.2017

[17] ΕΡΤ, «Αντιδράσεις των κομμάτων για την υπόθεσητου Αρτέμη Σώρρα», 05.01.2017.

[18] ΕΦΣΥΝ, «Πολιτικόθέμα προκαλεί η υπόθεση Σώρρα», 05.01.2017

[19] ΕΡΤ, «Οδηγίεςτου υπ. Οικονομικών για την υπόθεση Σώρρα», 05.01.2017.

[20] TVXS, «Υπόθεση Σώρρα: Αυτή η δικαστική απόφαση αξίζει600 δις», 04.01.2017

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η αργία της 15ης Αυγούστου

Αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο πληρωμής της αργίας του Δεκαπενταύγουστου παρέχει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), υπενθυμίζοντας ότι η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες. Δεδομένου...

Καταβάλλονται 15 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Αύριο, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, θα πραγματοποιηθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καταβολές, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, σε 30.586 δικαιούχους. Οι...

Στο support.gov.gr ο ΟΑΕΔ – Ποιες υπηρεσίες παρέχονται

Στην ενιαία κυβερνητική υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών support.gov.gr συμμετέχει από σήμερα ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και βελτίωσης των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρει στους...

Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον Πύργο

Πέρα από τη μεγάλη μάχη με την φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, και σεισμική δόνηση «χτύπησε» την Ηλεία. Συγκεκριμένα, σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Πύργο στις 11:49...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!