Αρχική Παιδεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος δημοσίευσε, στη “Ρομφαία”, την εισήγηση που έκανε, στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η εισήγηση του αποκαλύπτει -για μια ακόμη φορά- τον υψηλό δείκτη της νοημοσύνης του, την απαράμιλλη ικανότητά του να κινείται διπλωματικά και την ικανότητά του να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο. 

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ενώ δίνει την εντύπωση ότι εργάζεται μεθοδικά για τη διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, στην πραγματικότητα υποσκάπτει καίρια τους αγώνες της ΠΕΘ για να διατηρηθεί αλώβητος ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Στην εισήγησή του έβαλε στο ίδιο σακκί την ΠΕΘ, που εκπροσωπεί χιλιάδες θεολόγους, με τους διασπαστές του θεολογικού κόσμου, που εκπροσωπούνται από τον ΚΑΙΡΟ, μία ένωση σκιά, που στεγάζει μια δράκα εγκάθετους του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του κ. Γιαγκάζογλου.

Αντί να κολλήσει στον τοίχο τους άθεους και τους διασπαστές του Θεολογικού κόσμου έβαλε στόχο την ΠΕΘ επειδή είναι η πιο ισχυρή και η πιο οργανωμένη φωνή που ακούγεται για να διατηρηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ομολογουμένως η μαεστρία του Σεβασμιώτατου να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο είναι απαράμιλλη. Δεν εμπνέει, όμως, επειδή στο χώρο της Εκκλησίας και της Θεολογίας δεν υπάρχει περιθώριο για να ανθίσει η σοφιστική. Οι τακτικές αυτές προσιδιάζουν στο χώρο της πολιτικής και των δημοσίων σχέσεων. Όχι, όμως, της Εκκλησίας.

Αλλά το πρόβλημα με την εισήγηση του Σεβ. Μεσογαίας δεν έμεινε μέχρις εδώ. Όχι μόνον κατόρθωσε με την ομιλία του να επιτιμήσει την ΠΕΘ για να δικαιώσει τον Αρχιεπίσκοπο, τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους, αλλά έκανε και κάτι άλλο. Κάλυψε ουσιαστικά την κυβέρνηση των αθέων του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βασικά όλοι το ίδιο είναι και ότι αν υπάρχει πρόβλημα αυτό εντοπίζεται στην ίδια την Εκκλησία που δεν έχει δήθεν πρόταση για το μάθημα των Θρησκευτικών. Έστειλε έτσι στην κυβέρνηση των αθέων μηνύματα νομιμοφροσύνης και άφησε εκτεθειμένους τους Θεολόγους και την Εκκλησία.

Πολύ μας πικραίνει ο Σεβ. Μεσογαίας με αυτές του τις κινήσεις. Δεν είμαι ο μόνος που έβλεπα στο πρόσωπό του ένα ιεράρχη, ο οποίος θα μπορούσε μια μέρα να αναδειχθεί σε σπουδαίο Αρχιεπίσκοπο. Δυστυχώς όμως… 
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κτηματολόγιο: Χωρίς πρόστιμα οι εκπρόθεσμες δηλώσεις έως τον Δεκέμβριο του 2022

Δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας, εντός της οποίας οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις ιδιοκτησίας, χωρίς κανένα πρόστιμο, έως τον Δεκέμβριο του 2022, δίνεται...

Νέο υπόμνημα της ΚΕΕ – Ποιες αλλαγές ζητά στο εργασιακό νομοσχέδιο

Συμπληρωματικό υπόμνημα για το υπό συζήτηση στη Βουλή εργασιακό νομοσχέδιο απέστειλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, μετά από υποβληθείσες...

Μητσοτάκης στο NATO: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές της δαπάνες. Καθώς...

ΟΕΕ: Να επιλυθούν άμεσα 12 προβλήματα στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Με νέα παρέμβασή του, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θέτει προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, τα προβλήματα, που υπάρχουν στη διαδικασία...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!